web analytics

Waarom ontmoeten we dezelfde zielen in elke incarnatie?

Waarom ontmoeten we dezelfde zielen in elke incarnatie?

510778e0ab3713170eb7a73c193474c3 via Angel-Wings

Waarom elke incarnatie dezelfde zielen ontmoeten
Weet je waarom we in elke incarnatie dezelfde zielen ontmoeten? Elke ziel waarmee we onze paden kruisen, heeft deel uitgemaakt van onze vorige levens en heeft een doel te vervullen in ons huidige leven. Laten we hier diep op ingaan.

Dezelfde zielen, verschillende maskers

Volgens de wet van Karma ontmoeten we altijd dezelfde zielen, alleen dat ze achter verschillende maskers zitten en verschillende rollen spelen.

Waarom ontmoeten we steeds weer dezelfde zielen?
De ziel doorloopt deze cyclus van fysieke reïncarnatie wanneer ze een soort van schuld of verplichting heeft om te vervullen, d.w.z. wanneer ze niet helemaal gratis is. Het moet dezelfde mensen ontmoeten in de volgende geboorte omdat het zijn karmische schuld moet betalen.

Door paden met andere mensen te kruisen en van hen te leren, kunnen we als zielen evolueren en onszelf bevrijden van de ketenen van karma.

Karma is niets anders dan het resultaat van de daden die we hebben gedaan vanuit het gebrek aan liefde en gebrek aan verbinding met de bron. Door gebrek aan liefde doen we bewust of onbewust anderen pijn, of zij doen ons pijn. De reden dat we in elke incarnatie dezelfde zielen ontmoeten, is dat we in deze karmabank zijn om eventuele resterende leningen op te lossen, allemaal volgens de wet die voor iedereen hetzelfde is.

Karmische records worden opgeslagen in Akasha (de herinnering aan het universum) die niet beschikbaar zijn voor onze bewuste geest. Maar we kunnen de lessen downloaden door meer af te stemmen op de mensen om ons heen. Wanneer een persoon zijn doel in ons leven vervult, gaan ze van ons weg. Sommige van deze mensen zijn onaangenaam voor ons geweest, dus het is een beetje een opluchting om van hen verlost te zijn.

Lees ook:   Vorig leven Italië

7bb91776154d0bb24e3b21d25c3662d8 via Angel-Wings

We moeten deze emoties die in ons zijn opgeroepen echter niet negeren. De oorsprong ervan ligt in ons. De modder en het vuil van onze onderdrukte negatieve ervaringen en ongewenste emotionele toestanden van angst en pijn zitten in het diepst van ons wezen. Alle mensen die we in ons leven ontmoeten, zijn onze leraren, wiens rol het is om ons te helpen bevrijden van het vergif waaraan we vasthouden. Als we de lessen niet leren, zullen we in het volgende leven dezelfde mensen ontmoeten.

Het eerste contact met een persoon vindt plaats op visueel niveau, maar meestal komt de aantrekkingskracht voor zielen die je eerder hebt gekend van een ander onderbewust niveau, waar er een lezing is van een vorig leven-verbinding door onze onderbewuste karmische records.

Ons karmische record en het karmische record van de andere persoon “herkennen” het essentiële dat nodig is om ons karma op te ruimen, en dus vormen we een zielsverbinding of gaan we een relatie aan. Daarom ontmoeten we in elk leven dezelfde zielen.

 

In een relatie groeien we niet door onze beste eigenschappen te uiten, die niet de echte wij zijn, maar door conflicten te hebben. De momenten van conflict zijn zo kostbaar als goud omdat belangrijke dingen worden onthuld en genezen.

24ac8a5c69468a82bd5c7a022a59fe71 via Angel-Wings

Wanneer we ons eerste moment van jaloezie hebben, moeten we ons afvragen: “Waarom heb ik dit gevoel? Wat is dit in mij?” Negeer dit gevoel niet. Het is noodzakelijk om eraan te werken om dit zwervende fragment dat niet geïntegreerd is en zijn plaats in het mozaïek zoekt, te plaatsen.

Lees ook:   Mondkapjes en vorige levens

Deze fragmenten zijn de zwakheden van onze persoonlijkheden. Misschien zijn we in onze kindertijd uitgestoten en heeft die afwijzing in de cruciale periode van ons leven ons tot een magneet gemaakt voor dit soort emoties. Dus na verloop van tijd polariseert en desintegreert onze persoonlijkheid een bepaalde emotionele ervaring zoals angst, pijn, haat, jaloezie, enzovoort, totdat een deel van ons stabiel blijft functioneren.

We forceren ons idee van stabiliteit in de relaties met anderen, maar als het gedrag van de partner buiten dat idee valt en als we sommige van hun bewegingen niet kunnen begrijpen, schakelen we over naar fragmenten van angst, van waaruit onze geest zijn overtuigingen.

Eigenlijk speelt onze partner alleen een rol bij het creëren van het mozaïek van onze persoonlijkheid. Maar we kunnen dat niet begrijpen omdat we onze partner zien als iemand die ons pijn probeert te doen. Er is iets karmisch aan het ervaren van deze emoties. We bouwen een relatie op met een persoon die in een ver verleden dezelfde gevoelens voor ons had.

Dus, waarom incarneren we met dezelfde zielen?
Het idee van karma is niet voor jou om te lijden, maar om jullie te verenigen met zowel onvoorwaardelijke liefde als spirituele integriteit. Leer hoe je uit liefde kunt handelen – want ik ben een partner en een partner ben ik. Zij zijn het gescheurde stukje van ons en we zijn allemaal gescheurde stukjes van deze grote puzzel. Ik ben zowel de druppel (ik) als de oceaan (alle mensen) omdat er een oceaan is in elke kleine druppel. En zolang de relaties niet uitgekristalliseerd zijn op dit niveau, zullen mensen de cyclus van incarnatie voortzetten en dezelfde zielen ontmoeten in verschillende levens en in verschillende rollen.

Lees ook:   Wat gebeurt er als de mens (en dier) sterft

Winnie Fox

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button