web analytics
11:11 Dubbele getallen

Kind met fobie, Geslachtsverandering de reïncarnatiezaak van Chuey Puang Pei | Ampan Petcherat

De verdrinkingsdood van Chuey Puang Pei

Chuey Puang Pei werd in 1946 geboren in Thailand. De naam van zijn vader was Tai Puang Pei en zijn moeder was Tong Bai Puang Pei. Chuey had een broer, Chuan, en een zus, Khao.

Het gezin woonde langs een van de vele kanalen of waterwegen die te vinden zijn in de centrale vlakte van Thailand, die khlongs worden genoemd . Deze kanalen vloeien voort uit de grote rivieren in het gebied. Door het gebruik van boten dienen khlongs als transportroutes, net zoals de kanalen van Venetië, Italië. Chuey woonde in het dorp Bang Chan, aan een waterweg met dezelfde naam, Khlong Bang Chan.

127d9512083b4db93cc412286adcdaf1 AnGel-WinGs.nl

Ironisch genoeg en helaas, hoewel Chuey aan een waterweg woonde, heeft hij nooit leren zwemmen. In 1950, toen hij 4 jaar oud was, was Chuey aan de oever van de Khlong Bang Chan met zijn oom, Klah Puang Pei, en zijn oudere broer, Chuan, die toen ongeveer 8 jaar oud was.

Chuey en Chuan speelden in ondiep water aan de kust. Op een gegeven moment verloren Chuan en zijn oom Chuey uit het oog. Het ene moment stond hij aan de oever van de waterweg en het volgende moment was hij weg. Kort daarna vonden ze Chuey’s lichaam in het water en toen ze hem eruit haalden, ontdekten ze dat hij was verdronken. Deze tragedie was niet ongebruikelijk, aangezien het destijds bekend was dat jonge kinderen vrij vaak omkwamen in de klongs van Thailand.

De oom, Klah Puang Pei, zei dat hij Chuan voor de verdrinking speels aan Chuey’s benen zag trekken, hoewel hij dit bij ondervraging ontkende. Chuey’s lichaam werd naar de boeddhistische tempel in Khlong Bang Plee Noi gebracht, waar het werd gecremeerd. Zoals gezegd stierf Chuey in 1950 op 4-jarige leeftijd. Zijn broer Chuan werd later een boeddhistische monnik.

Herinneringen uit het verleden van een kind: Chuey wordt herboren als Ampan, een meisje, dat zich haar vorige levensnaam en dood door verdrinking herinnert

Ampam Petcherat, een meisje, werd geboren in maart 1954 in het dorp Song Khlong, gelegen aan de waterweg met dezelfde naam. Song Khlong ligt 15 kilometer of 9 mijl van Bang Chan, het dorp waar Chuey woonde. Song Khlong was destijds alleen per boot bereikbaar vanuit Bang Chan. Song Khlong ligt 37 kilometer of 23 mijl van Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

Ampan’s vader heette Yod en haar moeder was Kim Saum. Toen ze leerde praten, zei Ampan dat Yod niet haar vader was en dat Kim Saum niet haar moeder was, omdat ze een andere moeder had. Ampan zei ook dat ze een  broer had die monnik zou worden.

Ampan’s ouders gingen uit elkaar toen ze nog een kind was. Ampan en haar moeder, Kim Saum, verhuisden 7 kilometer, of iets meer dan 4 mijl, naar het noorden naar het dorp Khlong Darn. Toen ze een jaar oud was, vertelde Ampan haar moeder dat ze nog een vader en moeder had in Klong Bang Chan. Ze zei dat ze eerder een jongen was en beschreef haar huis. Ze huilde toen ze over haar vorige huis vertelde en zei dat ze daarheen wilde worden gebracht. Ze zei dat ze stierf door verdrinking nadat ze was gebeten door een slang. Ampan herhaalde dit verhaal over een vorig leven van tijd tot tijd. Ze zei dat in haar vorige leven, haar naam Chuey was.

Geheugen uit vorige levens: Ampan herkent haar dorp en tante uit het verleden

Elk jaar tijdens de oogst peddelde Kim Saum per boot om producten te verkopen in het gebied van Khlong Bang Chan. Toen Ampan nog klein  was, nam Kim Saum haar mee op een van deze reizen. Ampan herkende het gebied en zei dat ze hier eerder als jongen had gewoond.

Lees ook:   Hajar vertelt over bijna-doodervaring na bevalling

Toen Ampan 7 jaar oud was, herkende ze spontaan een vrouw die aan het wandelen was in Khlong Darn, het dorp waar Ampan en haar moeder woonden. Ampan vertelde deze vrouw dat ze haar tante was. Omdat de vrouw Ampan en haar moeder nooit eerder had ontmoet, schonk ze geen aandacht aan Ampan.

Bij een tweede gelegenheid zag Ampan dezelfde vrouw en sprak haar aan met ‘mijn tante’. Deze keer stopte de vrouw en vroeg Ampan hoe ze haar kende. Ampan antwoordde: “Je bent de oudere zus van mijn moeder.” Ampan omhelsde de vrouw en vroeg of ze naar haar vorige familie mocht worden gebracht. Deze vrouw was Joy Ruang Gun, die inderdaad de tante van moederskant van Chuey was.

Ampan herinnert zich de namen van haar ouders uit het vorige leven, details van haar huis in het vorige leven en de plaats van crematie

Joy de tante van Chuey vroeg toen: “Wie zijn dan je vorige ouders?” Ampan antwoordde dat de naam van haar vader Tai was en dat de naam van haar moeder Bai was. Bedenk dat de naam van Cheuy’s vader Tai Puang Pei was en dat zijn moeder Tong Bai Puang Pei was.

Ampan ging verder en zei dat er bij haar vorige huis een bamboeboom voor het huis stond en dat er 2 rode potten bij het huis stonden. Ze zei dat er bij haar vorige huis 2 rode honden en 3 buffels waren. Over haar dood in het vorige leven zei Ampan dat ze in het water aan het spelen was toen ze in het water viel gebeten werd door een waterslang en verdronk. Ze zei dat haar vader haar lichaam naar de Wat Bang Plee bracht voor crematie (de volledige naam van de tempel is Wat Bang Plee Noi).

Aangezien al deze verklaringen correct waren voor het leven van Cheuy, besloot Joy om Ampan en haar moeder mee te nemen om Cheuy’s familie te ontmoeten.

In haar vorige levenshuis herkent Ampan haar ouders, zus en verdrinkingsplaats uit het vorige leven

Toen Ampan werd meegenomen naar Khlong Bang Chan en het huis van haar vorige familie, ging ze naar Tong Bai, Chuey’s moeder, omhelsde haar stevig en zei ‘moeder’. Chuey’s vader was aanvankelijk niet thuis, maar Tai keerde kort daarna terug in een boot met twee andere mannen. Terwijl ze nog in het schip bij de aanlegsteiger waren, werd Ampan gevraagd haar vorige vader te identificeren. Hoewel er pogingen werden ondernomen om haar te misleiden, identificeerde Ampan Tai correct als haar vader uit een vorig leven.

Toen Ampan Khoa zag, wees ze naar haar en zei: “Zuster.” Khoa was de zus van Chuey.

Bij het onderzoeken van het pand waar Chuey’s familie woonde, merkte Ampan op dat er vroeger bananen- en kokospalmen waren. Ze zei ook dat er vroeger twee huizen waren in plaats van slechts één. Ampan had gelijk, want toen Chuey nog leefde, waren de bananen- en kokospalmen er, maar die zijn verwijderd na zijn dood. Evenzo was een van de structuren die op het terrein hadden gestaan, verwijderd, maar was aanwezig tijdens Chuey’s tijd. Ian Stevenson was onder de indruk dat Ampan deze nauwkeurige uitspraken deed over items die er niet meer waren.

Ampan wees ook terecht op de locatie in de buurt van het huis waar zij, als Chuey, was verdronken.

Lees ook:   3-Year-Old Remembers Past Life & Identifies His Murderer

Herinneringen uit vorige levens: in de tempel identificeert Ampan haar broer, neef en vriend uit het verleden

Nadat ze naar haar vorige huis was gebracht, werd Ampan meegenomen naar de tempel, of wat, in Bang Plee Noi, waar Chuey werd gecremeerd en waar Chuan, Chuey’s broer, nu als monnik leefde. Bij de tempel herkende Ampan, onder een groep van een dozijn of meer monniken, Chuan. Ampan wees Chuan terecht aan als haar broer in haar vorige leven. Zowel Chuan als Ampan huilden bij deze reünie.

Een andere monnik in de groep was een neef van Chuey. Ampan identificeerde deze monnik, Sa Ing, ook correct als een van haar neven uit het vorige leven. Ze wees naar een andere jonge monnik, Sak genaamd, die tussen de groep zat en zei: “Deze monnik is de zoon van Nang Pad.” Chuey was bekend met deze persoon en Ampans verklaring dat Sak de zoon was van Nang Pad was juist.

Ampan’s verslag van verdrinking en fobie voor slangen uit vorige levens

Er was een discrepantie tussen het relaas van Ampan over hoe ze was verdronken in haar eerdere incarnatie en de versie die bekend was bij Chuey’s ouders. Volgens de herinnering van Ampan had Chuey met Chuan gespeeld in ondiep water bij de kust. Ampan zei dat Chuan aan Chuey’s benen trok, wat werd waargenomen door Chuey’s oom, Klah Puang Pei. Ampan zei dat Chuey toen door een slang op het rechterbeen werd gebeten, in het water viel en verdronk. Chuey’s familie wist niet dat Chuey was gebeten door een slang voordat hij verdronk.

Ian Stevenson merkte op dat er veel waterslangen zijn die in Thaise waterwegen of khlongs leven, en dat sommige dodelijke beten veroorzaken die geen significante zwelling veroorzaken. Als zodanig, redeneerde Stevenson, zou Chuey door een slang kunnen zijn gebeten zonder dat zijn broer of oom de slang of een slangenbeet had opgemerkt.

Stevenson vroeg zich af of er genoeg tijd zou zijn geweest om het gif van een slangenbeet in werking te laten treden. Bedenk dat Chuey op een gegeven moment op de kust aanwezig was, plotseling verdween en toen dood in het water werd gevonden. Stevenson veronderstelde dat Cheuy misschien gewoon was geschrokken door de aanblik van een slang in de klong en in een poging te vluchten, in het water gleed, wat leidde tot zijn verdrinking.

Ampan had een ernstige fobie voor slangen, vermoedelijk vanwege haar herinneringen aan gebeten of geschrokken te zijn door een slang in het water, wat leidde tot haar verdrinkingsdood als Chuey.

Ampan berispt Chuan voor het veroorzaken van de dood van haar vorige leven als Chuey

Ampan hield ook vol dat een van de reeksen gebeurtenissen die tot zijn verdrinking hadden geleid, was dat Chuan aan zijn benen in het water trok. Zoals opgemerkt, had Chuey’s oom, Klah Puang Pei, gemeld dat Chuan aan Chuey’s benen trok voordat hij verdween. Chuan, als 8-jarige, ontkende deze bewering, misschien uit angst dat hij de schuld zou krijgen van Chuey’s dood. Interessant, toen Ampan Chuan herkende in de tempel waar hij als monnik woonde, nadat ze elkaar omhelsden en samen huilden, berispte Ampan Chuan omdat ze haar als Chuey had laten verdrinken.

Interessant detail was dat Ampan een fobie had voor slangen, hoewel ze niet bang was voor water.

Ampans ervaring van de hemel

Toen Ian Stevenson in 1966 een ontmoeting had met Ampan, vroeg hij of ze zich herinnerde wat er gebeurde in de periode tussen Chuey’s dood in 1950 en haar geboorte in 1954. Ampan zei dat nadat Chuey was verdronken en zijn lichaam was gecremeerd, een man, die we de eerste man noemen, nam hem mee naar een andere plaats waar zich andere dode personen bevonden en stelde hem voor aan de ‘hoofdman’. Toen ging hij, Chuey, met een tweede man mee die hem naar de hemel begeleidde. In de hemel ontmoette hij een derde man van grote lengte en zwarte huidskleur die in het wit gekleed was en van wie hij zich herinnerde dat hij aardig was. De tweede man bracht hem vervolgens terug naar de eerste man. Ampan zei dat zij, of hij als Chuey, toen een stuk fruit kreeg. Toen ze de vrucht at, werd ze herboren.

Lees ook:   Tweelingzielen en vorige levens

Reïncarnatie en geslachtsverandering: Ampan doet alsof ze nog een jongen is

Ampan had, toen ze jong was, duidelijke mannelijke trekken, die haar vorige leven als Chuey, een jongen, lijken te weerspiegelen. Ampans moeder zei dat ze zich graag als een jongen kleedde, inclusief het dragen van een broek in plaats van een rok. Ampan deed ook aan jongenssporten, zoals boksen. In 1968, toen Ampan 14 was, vertelde ze aan Ian Stevenson dat ze liever een jongen zou zijn omdat mannen een vrijer leven hebben. Stevenson merkte op dat Ampan met een mannelijke gang liep. Een jaar later, in 1969, deed Ampan nog steeds aan boksen, wenste ze nog steeds dat ze een jongen was en had ze weinig romantische interesse in jongens, wat ongebruikelijk is voor een tienermeisje.

Reïncarnatie en homoseksualiteit, lesbiennes, transseksualiteit en genderidentiteitsproblemen

Ampans wens om een ​​man te zijn, die verband lijkt te houden met haar vroegere incarnatie als man.

In een reïncarnatiestudie van Ian Stevenson stierf een mannelijke Japanse soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Birma diende, reïncarneerde als een Birmese vrouw genaamd Ma, maar behield mannelijke eigenschappen en voelde zich aangetrokken tot vrouwen. Ma werd lesbisch. Deze casus laat zien hoe reïncarnatie inzicht kan geven in het begrijpen van homoseksualiteit, lesbiennes, biseksualiteit, transseksualiteit, transgender en genderidentiteitskwesties. Vaak is dat na te snelle incarnaties het geval.

In Ian Stevensons serie van ongeveer 1200 gevalideerde gevallen van reïncarnatie waarin jonge kinderen zich spontaan hun vorige levens herinnerden, veranderde in slechts 10 procent van de gevallen de ziel van geslacht. Het kan zijn dat als een ziel gewend is om in een bepaald geslacht te incarneren en vervolgens reïncarneert in het andere geslacht, er genderidentiteitsproblemen kunnen ontstaan.

In tegenstelling tot de Japanse soldaat | In een reïncarnatiezaak trouwde Ampan uiteindelijk met een Amerikaanse mannelijke soldaat die in Thailand was gestationeerd. Het echtpaar verhuisde later naar Californië.

Fobie uit een vorig leven : Ampan vertoonde een fobie voor slangen, blijkbaar vanwege haar herinneringen aan gebeten of geschrokken door een waterslang, wat leidde tot haar verdrinking.

Geslachtsverandering : Chuey, een jongen, gereïncarneerd als Ampan, een meisje. Als kind en tiener stond Ampan erop jongenskleding te dragen, deed ze aan mannensporten zoals boksen en liep ze als een jongen. Ampan vertelde Ian Stevenson dat ze wenste dat ze een jongen was. Hoewel ze deze genderidentiteitsproblemen op jonge leeftijd demonstreerde, trouwde ze uiteindelijk met een man.

Geestelijke wezens in gevallen van reïncarnatie : Ampan, als een geestelijk wezen, beschreef haar ervaring van de hemel.

Relaties vernieuwd door reïncarnatie : Ampan werd herenigd met haar familie uit het vorige leven.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button