web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

ICC vaardigt ‘arrestatiebevel’ uit voor Poetin

Rusland is een van de vele landen die de in Den Haag gevestigde instelling niet erkennen

(Haha 🙂 dan helpt zoiets natuurlijk ook niet!)

De Kamer van vooronderzoek van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft vrijdag arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de arrestatie van de Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de presidentiële commissaris voor kinderrechten.

Het tribunaal in Den Haag wordt niet erkend door Moskou en de verhuizing heeft geen rechtsgeldigheid in Rusland. De VS erkennen het lichaam ook niet, dat ervan wordt beschuldigd eurocentrisch en bevooroordeeld naar het Westen te zijn.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wees de aankondiging onmiddellijk af. “De beslissingen van het Internationaal Strafhof doen er niet toe voor ons land, ook niet vanuit juridisch oogpunt”, schreef woordvoerster Maria Zakharova op Telegram.

“We vinden de premisse schandalig en onaanvaardbaar”,  zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov. “Rusland erkent, net als veel andere staten, de jurisdictie van deze rechtbank niet. Dienovereenkomstig zijn al zijn uitspraken vanuit juridisch oogpunt nietig voor de Russische Federatie.

Senator Andrey Klishas, ​​een hooggeplaatst lid van de regerende partij Verenigd Rusland, noemde de aankondiging ‘absurd’ en zei dat het ICC zichzelf op weg zet naar zelfvernietiging.

Het ICC beweerde dat Poetin en Lvova-Belova betrokken waren bij de  “onwettige deportatie van bevolking (kinderen) en die van onwettige overdracht van bevolking (kinderen) uit bezette gebieden van Oekraïne naar de Russische Federatie.” 

Duizenden inwoners van Donetsk, Lugansk, Zaporozhye en Kherson – vier regio’s die afgelopen september met een overweldigende meerderheid voor toetreding tot Rusland hebben gestemd – zijn geëvacueerd naar het binnenland van Rusland vanwege de opzettelijke beschietingen van burgers door Oekraïense troepen, vaak met behulp van door de NAVO geleverde wapens.

 Kremlin verwerpt ‘buitensporige’ ICC-claims

De rechtbank beweert dat Poetin en Lvova-Belova individueel en bevelelijk verantwoordelijk zijn voor de vermeende misdaad op grond van verschillende artikelen van het oprichtingsverdrag, het Statuut van Rome. Zoals Zakharova echter opmerkte, heeft Rusland het statuut nooit geratificeerd en valt het niet onder de jurisdictie van het ICC.

Lees ook:   CNN verspreekt zich

Evenmin de VS, die de beweringen van Oekraïne over Russische ‘oorlogsmisdaden’ hebben verdedigd. Het Amerikaanse Congres nam in 2002 een wet aan die Amerikanen verbiedt samen te werken met het ICC, of ​​Amerikaanse burgers uit te leveren om daar terecht te staan. De American Service-Members’ Protection Act (ook bekend als The Hague Invasion Act), machtigde ook “alle middelen die nodig en gepast zijn” om gevangengenomen Amerikanen – of hun bondgenoten – uit Den Haag vrij te laten.

Het ICC was gemodelleerd naar het ad-hoctribunaal voor oorlogsmisdaden in het voormalige Joegoslavië (ICTY), dat vertrouwde op NAVO-landen om zijn onderzoeken en processen te financieren en zijn bevelen en vonnissen af ​​te dwingen. 

Bron

Zullen we Amerika ook maar eens aanklagen wegens alle oorlogen in de hele wereld!?
Lijkt me een beter plan met hun oorlogshitserij!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥