web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheMediums / ToekomstPolitiek-Elite

Honderden protesteren tegen het Duitse beleid ten aanzien van Oekraïne

Demonstranten in de Beierse stad Neurenberg bekritiseerden het besluit van bondskanselier Olaf Scholz om Kiev van zware wapens te voorzien

Enkele honderden mensen marcheerden maandag door de Beierse stad Neurenberg om te protesteren tegen het besluit van Berlijn om Oekraïne te voorzien van zware wapens, waaronder Leopard 2-tanks. Deelnemers uitten hun bezorgdheid dat Duitsland daardoor in een massale oorlog met Rusland zou kunnen worden meegesleurd.

Op beelden gemaakt door het videobureau Ruptly van RT waren demonstranten te zien die leuzen scandeerden en op trommels sloegen. Op een van de spandoeken die door camera’s werden vastgelegd, stond: ” Wij zijn de rode lijn. 

De politie observeerde het evenement en er werden geen botsingen of arrestaties gemeld.

In gesprek met Ruptly zei een van de demonstranten dat ” Oekraïne niet zal kunnen betalen ” voor de door het Westen geleverde wapens. Hij betoogde dat het de Duitsers zijn die de rekening zullen moeten betalen.

” Als wij Duitsers betrokken raken bij een oorlog, en ik persoonlijk heb geen oorlog met Rusland, dan is dat voor ons Duitsers, gebaseerd op de geschiedenis, het slechtste teken dat we kunnen sturen “, zei hij tegen Ruptly.

Volgens de demonstrant “ mag er geen oorlog door Duitsland gaan, ook niet met wapenleveranties of wat dan ook, want anders zit Duitsland er weer middenin. Dat laatste, beweerde hij, is precies wat Amerika wil. 

Een andere demonstrant klaagde dat “ als de zaken zo doorgaan ” Duitsland slaapwandelend een “ derde wereldoorlog” in zou kunnen gaan. 

De mars kwam nadat bondskanselier Scholz afgelopen woensdag zijn besluit aankondigde om veertien Leopard 2A6-tanks uit de eigen voorraad van Duitsland naar Kiev te verschepen. Berlijn zei ook dat het andere landen die in het bezit zijn van de hardware zou machtigen hetzelfde te doen.

 Geen vreugde over tankleveranties aan Oekraïne – Duitse minister van Defensie

De aankondiging markeerde een grote ommezwaai van Duitsland, dat maandenlang had geweigerd Oekraïne tanks te geven, daarbij verwijzend naar het risico van oncontroleerbare escalatie.

De afgelopen weken nam de druk op Berlijn echter toe, zowel vanuit de VS als vanuit enkele mede-NAVO-lidstaten zoals Polen. Afgelopen donderdag maakte de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius bekend dat het Duitse pantser naar verwachting eind maart in Oekraïne zal aankomen. Ondertussen legde Scholz uit dat het doel van Berlijn in het Oost-Europese land is ervoor te zorgen dat Rusland er niet in slaagt “met geweld de grenzen te veranderen. 

De perssecretaris van het Kremlin, Dmitry Peskov, typeerde op zijn beurt de beslissing om Oekraïne te voorzien van tanks van westerse makelij, gemaakt door Duitsland, de VS en het VK, als de “ directe betrokkenheid ” van de NAVO bij het conflict. In een aparte verklaring waarschuwde de ambtenaar dat de laatste stap van Scholz ” een stempel ” zou drukken op de Russisch-Duitse betrekkingen die al op een dieptepunt staan. Peskov voerde echter aan dat de NAVO ” duidelijk het potentieel overschat dat [de door het westen gemaakte hardware] gaat toevoegen aan het Oekraïense leger. 

Bron

Heel goed.
Izabella’s tarot voorspelde dit ook…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥