web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

Mysterieuze ziekte doodt kinderen in Afghanistan

Tientallen mensen zijn besmet met de “verdachte” ziekteverwekker, zeggen de Taliban-autoriteiten, zoals geciteerd door lokale media

Een onbekende ziekteverwekker heeft meer dan 80 mensen besmet en twee kinderen gedood in de Afghaanse provincie Zabul, aldus de Taliban-autoriteiten. De ziekte veroorzaakt hevige koorts en bloedingen uit mond en neus.

Abdul Hakim Hakimi, hoofd volksgezondheid van de Taliban, zei dat klinieken in het Shahjoy-district van de provincie de afgelopen weken een sterke toename hebben gezien van het aantal mensen dat lijdt aan de “verdachte” ziekte, meldde de Afghaanse Hasht-e Subh Daily dinsdag.

Twee patiënten stierven de afgelopen week aan de ziekte, voegde de krant eraan toe, waarbij TOLONews opmerkte dat beiden kinderen waren.

Afghanistan is een van ’s werelds minst ontwikkelde landen en het openbare gezondheidszorgsysteem werd bijna volledig gefinancierd door buitenlandse donoren totdat de Taliban de macht grepen na de terugtrekking van de VS in 2021. De Wereldgezondheidsorganisatie beschouwt het gezondheidssysteem van Afghanistan nu als “op instorten, ”  meldt dat minder dan een op de vijf staatsklinieken nog open is en ziekten zoals polio endemisch zijn.

De provincie Zabul werd deze zomer eerder getroffen door een onbekende ziekte, waarbij in mei minstens 200 mensen in Shahjoy cholera-achtige symptomen kregen. Artsen wijten de uitbraak aan slechte hygiëne. Een uitbraak van kinkhoest, besmette eind november 300 mensen in Zabul en eiste het leven van twee kinderen op.

Bron

Lees ook:   Onrealistisch beeld van seks?????
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken