web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Uitgelekte audio onthult gênante Amerikaanse uitwisseling over Oekraïne, EU

Een gesprek tussen een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne die op YouTube werd geplaatst, onthulde een gênante uitwisseling over de Amerikaanse strategie voor een politieke overgang in dat land, waaronder een grove Amerikaanse uithaal naar de Europese Unie.

Het uitgelekte gesprek leek de Verenigde Staten in verlegenheid te brengen en leek bedoeld om beschuldigingen te versterken – onder meer van Rusland – dat de Oekraïense oppositie wordt gemanipuleerd door Washington, wat de regering van president Barack Obama krachtig betwist.

In de eerste audio zijn Nuland en Pyatt te horen die strategieën bespreken om samen te werken met de drie belangrijkste oppositiefiguren: Klitschko, Arseny Yatseniuk, de voormalige Oekraïense minister van Economische Zaken, en Oleh Tyahnybok, de extreemrechtse nationalistische oppositieleider.

Nuland verwees naar het betrekken van de Verenigde Naties bij een politieke oplossing in Kiev.

“Dus dat zou geweldig zijn, denk ik, om dit ding te helpen lijmen en de VN te helpen het te lijmen en je weet wel

… fuck de EU”, zei ze in de opname,

die vergezeld ging van stilstaande beelden van mensen die in de telefoongesprek.

Pyatt antwoordde: “Precies. En ik denk dat we iets moeten doen om het bij elkaar te houden, want je kunt er vrij zeker van zijn dat als het hoogte begint te winnen, de Russen achter de schermen zullen werken om te proberen het te torpederen.

Psaki zei dat Nuland zich bij haar EU-tegenhangers had verontschuldigd voor de gerapporteerde opmerkingen.

Bron

Dat je maar even beseft wie tegen ons was/ is…

Lees ook:   De regering kun je niet serieus nemen
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien