web analytics
11:11 Dubbele getallen

Wie profiteert? Aanval op Nord Stream-pijpleidingen draagt ​​Amerikaanse handtekening

In de twee gasleidingen Nord Stream 1 en 2 zijn in totaal drie lekken ontdekt. Dit zijn geen kleine lekkages en de laatste strohalm aan Rusland is doorgesneden.

Zoals altijd rijst de vraag: wie profiteert hiervan? Rusland moet worden uitgesloten omdat ze zichzelf geen extra schade willen toebrengen.

Duitsland ook niet, want de winter staat voor de deur en het is de laatste noodnagel voordat er geen gas meer in Duitsland komt en miljoenen mensen moeten bevriezen.

De pijpleidingen zijn ondergedompeld, begraven en  omhuld met beton  en er zijn verschillende explosies  geregistreerd . Oekraïne heeft hiervoor niet de technische en menselijke capaciteiten, zoals de  daily mirror suggereert  .

Het gaat dus niet om amateurs die een drievoudige gerichte aanval wisten uit te voeren, maar het spreekt de deskundige taal van een westerse staat. ( Bevriezen en verhongeren: van de gascrisis tot de voedselcrisis )

Ook vanuit het oogpunt van Duitse veiligheidskringen  is er veel te zeggen voor sabotage . Als het een aanslag was, zou alleen een statelijke actor in het geding komen gezien de inspanning, zei het dinsdag. Ondertussen melden Zweedse en Deense seismologen maandag onderwaterexplosies in het gebied van de pijpleidinglekken. RND

Joe Biden op 7 februari van dit jaar, ongeveer 3 weken voordat Russische troepen Oekraïne binnenvielen:

 

President Biden: “Als Rusland binnenvalt … dan zal er geen Nord Stream 2 meer zijn. Hier gaan we een einde aan maken.”

Lees ook:   Trots op Max : Jensen

Verslaggever: “Maar hoe wil je dat precies doen aangezien… het project onder Duitse controle staat?”

Biden: “Ik beloof je dat we dat zullen kunnen doen.

Nog maar vier dagen geleden zei de Russische FSB dat het “een sabotage en terroristische aanslag door de Oekraïense speciale diensten op het olie- en gascomplex dat Turkije en Europa van energie voorziet” heeft voorkomen.

Oekraïense inlichtingendiensten – zoals alles wat tegenwoordig Oekraïens is – is niets zonder Amerikaanse (en Britse) inlichtingendienst. Hieruit kan worden geconcludeerd dat de Anglo-Amerikanen actief bezig zijn om de resterende energieverbindingen tussen Rusland en Europa voor de winter te vernietigen.

Probeert de VS tientallen miljoenen mensen te vermoorden?

En zal Duitsland dienovereenkomstig reageren?

Poolse ex-minister van Buitenlandse Zaken bedankt VS voor het opblazen van Nord Stream 2

De Poolse ex-minister van Buitenlandse Zaken Radosław Sikorski was op Twitter verheugd over de schade aan de twee Nord Stream-lijnen en was toegewijd aan de vraag van de auteur van de sabotagedaden.

De voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radosław Sikorski gaf op zijn Twitter-kanaal commentaar op de explosies van de Nord Stream 1 en 2 Oostzee-pijpleidingen. “Het is een klein ding, maar het maakt je gelukkig”, schreef hij en voegde er nog een tweet aan toe:

“Bedankt VS”

Sikorski is sinds 2019 lid van het Europees Parlement. Daarvoor was hij enkele jaren minister van Buitenlandse Zaken van Polen. Hij is vooral bekend vanwege zijn betrokkenheid bij onderhandelingen tussen de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj en de oppositie tijdens de Maidan-coup in februari 2014.

Lees ook:   Giorgia Meloni schafte alle vaccinmandaten af ​​die van kracht waren

Na drie lekken in korte tijd op de twee pijpleidingen in de Oostzee, kan sabotage niet worden uitgesloten. In Polen, Rusland en Denemarken zou een gerichte aanval op de Europese gasinfrastructuur de oorzaak zijn van de ongekende schade aan beide pijpleidingen.

“We weten nog niet de details van wat daar is gebeurd, maar we kunnen duidelijk zien dat er sprake was van sabotage”, zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki in Goleniów bij Szczecin, Polen.

Vanuit het oogpunt van de Deense premier Mette Frederiksen is het moeilijk voor te stellen dat dit toeval is. Volgens een woordvoerder wil de regering in Moskou varianten niet uitsluiten. Ook de exploitant van Nord Stream 2 is sceptisch: Volgens woordvoerder Ulrich Lissek zijn de lijnen zo gelegd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat meerdere lijnen tegelijk beschadigd raken, bijvoorbeeld door een enkel scheepsongeval.

Ook vanuit het oogpunt van Duitse veiligheidskringen is er veel te zeggen voor sabotage. Mocht het een aanslag zijn, dan zou alleen een statelijke actor een optie zijn, gezien de inspanning die ermee gemoeid is, zei het dinsdag. Maandag werd een plotselinge drukdaling waargenomen in de lijnen van Rusland naar Duitsland.

Volgens een mediabericht registreerden meetstations in Zweden en Denemarken krachtige ontploffingen onder water voordat de Nord Stream-gaslekken optraden. Het lijdt geen twijfel dat dit ontploffingen of explosies zijn, vertelde seismoloog Björn Lund van het Swedish Seismological Network (SNSN) aan het Zweedse radiostation  SVT .

Deense autoriteiten hebben ze gevonden in de Oostzee voor het Deense eiland Bornholm, gedeeltelijk in Zweedse wateren. Vanwege het gevaar voor de scheepvaart hebben de Deense autoriteiten beperkingszones ingesteld. ( Foodwatch vreest ondervoeding door hoge voedselprijzen – “Geen melk, geen gas” – waarschuwen boerenvereniging en leveranciers )

Lees ook:   De Monsanto-papieren

Volgens een woordvoerder neemt het federale ministerie van Binnenlandse Zaken de schade aan de pijpleidingen zeer serieus. “We staan ​​in nauw contact binnen de federale overheid, met de Duitse veiligheidsautoriteiten en met onze Deense en Zweedse partners.”

Ook de exploitant van het traject Nord Stream 1 wil niet stil blijven zitten. Er worden momenteel onderzoeken uitgevoerd, aldus een woordvoerder van Nord Stream AG, dat verantwoordelijk is voor Nord Stream 1. Over de omvang van eventuele schade kan vooraf geen informatie worden gegeven.

Pijplijnaanvallen: Tucker Carlson denkt dat de Biden-administratie een mogelijke saboteur is

Toevallig, nadat een Amerikaanse marineformatie door het water was gevaren, hebben grote onderwaterexplosies zowel de Nord Stream 1 als de 2 pijpleidingen ernstig beschadigd. De meeste Amerikaanse reguliere media geven Poetin echter de schuld. Tucker Carlson vermoedt dat de Biden-administratie erachter zit.

De Amerikaanse commentator Tucker Carlson denkt ook dat het de Amerikanen kunnen zijn die erachter zaten, terwijl de Amerikaanse mainstream media Vladimir Poetin de schuld geven. Volgens Carlson is er geen motivatie voor Rusland om dit te doen, omdat er dan geen onderhandelingsmateriaal meer is met de Europeanen, die in de winter bijzonder afhankelijk zijn van het gas.

Tucker Carlson toont beelden van Joe Biden die zelf speelt met het idee  om de pijpleidingen te “beëindigen”.

Is het toeval dat op dit moment Amerikaanse schepen in deze regio patrouilleren? Een grote Amerikaanse vloot was eerder door de Fehmarnbelt gegaan.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button