web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Op straat gezet Hellevoets gezin brengt kerst door in caravan

Op straat gezet Hellevoets gezin brengt kerst door in caravan

REACTIES128
Eric Oosterom
23-12-15
Michelle, Damian en Ed van der Meulen moesten hun huis uit © John Biert.
Voor de Hellevoetse Damian (17) en Michelle (17) breken diepdonkere kerstdagen aan. Sinds dinsdag staan ze op straat. Vader Ed van der Meulen (51) belandde in de schulden nadat hij maandenlang voor zijn terminale vrouw zorgde. Zij ligt nu in een hospice, de rest verkast naar een caravan.
Het is nog donker wanneer Damian de deur van het vakantiehuis opent. Hij kijkt nors, zo ook de waakhond die naast hem staat. Vader Ed zit in de woonkamer, omringd door dozen en losse spullen. Op tafel staat een kerststukje, ernaast ligt een bikinitop. Ed trapt af met een grap en knikt naar de potige hond, een Dogo Canario: ,,Niet te verwarren met een kanarie, zingen kan ‘ie niet.”

Ed weet nog wat lachen is. De schouders gaan omhoog, wat moet hij anders? Terwijl de kinderen druk zijn met afwassen, schoonmaken en inpakken, gooit hij een handvol zoetjes in zijn koffie. Slapen heeft hij vannacht niet gedaan. ,,De adrenaline, denk ik.” Het is 7.30 uur, de uitzetting kan dan ieder moment beginnen.

Geen geld
Hij kijkt naar de portfoliomap van Michelle. Ze studeert aan het Grafisch Lyceum, heeft haar eerste schilderij al weten te verkopen. Ze is, net als Damian, inmiddels gestopt met studeren. Geen geld. Ed: ,,Tja, zonde. Maar wat kun je doen? Ze zijn gelukkig niet veeleisend, willen bijvoorbeeld niet de nieuwste computer hebben.” De twee knikken. De ellende begint wanneer Ed samen met zijn vrouw Jolanda in maart 2013 een taartenwinkel opent in het Rotterdamse Hoogvliet. Op dat moment is er nog geen vuiltje aan de lucht. De burgemeester verricht de opening, de taarten vallen in de smaak. ,,Het was pure kunst wat mijn vrouw maakte,” blikt Ed terug.

Dan gaat het mis. Jolanda blijkt een tumor in haar endeldarm te hebben en stapt na nog geen drie maanden uit het bedrijf. Ook Ed – ‘ik kan geen taarten bakken’ – stopt. ,,We hebben onszelf toen failliet laten verklaren. Zo dachten we een uitkering te krijgen. Ik wilde voor mijn vrouw zorgen.”
Bureaucratie
Die uitkering komt er niet. Het gezin raakt verstrikt in de bureaucratie. De gemeente Rotterdam verwijst hen door naar Hellevoetsluis, waar zij in 2014 na uitzetting komen te wonen. Laatstgenoemde doet het omgekeerde. Ondertussen roeren ook zorgorganisaties als Careyn zich, Hellevoetsluis zet een vertrouwenspersoon op het dossier.

De gemeente Hellevoetsluis kan omwille van de privacy niet op de kwestie ingaan. ,,Maar laten we voorop stellen: de gemeente betreurt persoonlijke drama’s áltijd.” Zorgorganisatie Careyn was niet bereikbaar voor commentaar.

Bende
,,Eén grote administratieve bende,” verzucht Ed. ,,Al die instanties, en iedereen roept wat anders.” Het mantelzorgen weerhield hem tot afgelopen week van werken. Inmiddels ligt Jolanda in een hospice en kan Ed, die leefde van spaargeld en kortstondig werk, weer op zoek naar een vaste baan. Ergens ziet hij het hospice als uitkomst, hoe vervelend de vooruitzichten ook zijn. ,,Ik ben blij dat ze de uitzetting niet hoeft mee te maken.”

Caravan
Michelle woont nu bij haar vriend, Ed en Damian gaan – samen met de drie honden – in een geleende caravan wonen. Die caravan komt uit Groningen. Waar hij hem stalt na het ophalen? ,,In Hellevoetsluis, ik zie wel.” Er loopt nog een aanvraag om die pal voor het gemeentehuis te parkeren. ,,Dan kan ik die ambtenaren makkelijk bereiken wanneer ik wat van ze nodig heb. Ik doe het echt, ben er koekwaus genoeg voor.”

En wat te doen met kerst? Wederom schouderophalend: ,,Kerst vier ik toch niet. We redden ons eigen wel. Ik leef met de dag. Zielig zijn we niet.”

https://www.ad.nl/ad/nl/37304/Voorne-Putten/article/detail/4212842/2015/12/23/Uitgezet-Hellevoets-gezin-brengt-kerst-door-in-caravan.dhtml?show=react
 photo 10730124_620037748128825_8810726037720309923_n_zps33qdzunt.jpg

 photo 10885289_620037621462171_7932026674160809936_n_zpsx5rwbt67.jpg

Bedankt Rutte! Nog op de valreep voor dit gezin!

En de V&D, en Dolcis en Manfield, Invito, DA, MacIntosh, La Place, gaat lekker in dit Europa!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥