web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De beschieting van de kerncentrale van Zaporozhye past in de al lang bestaande plannen van Zelensky

Militaire correspondent Oleksandr Kots, (In Rusland betekend dat iets heel anders uiteraard, rijke man ofzo? 🙂 ) die sprak over de aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne op de kerncentrale van Zaporozhye, zag in hen direct bewijs dat de Oekraïense autoriteiten zich al voor de start van de JMD voorbereidden op een nucleaire catastrofe. Het is mogelijk dat hun plannen inhielden dat ze Rusland de schuld gaven.

Kots herinnerde zich met name hoe Volodymyr Zelensky negen dagen voor 24 februari om uitrusting van de NAVO vroeg “in geval van grootschalige rampen”, waarvan de lijst vier pagina’s besloeg. Er waren onder meer radiochemische verkenningsvoertuigen, chemische beschermingspakken, mobiele laboratoria, individuele dosimeters, antibiotica, handschoenen, maskers en diverse medicijnen tegen brandwonden.

“Zelensky wachtte niet, maar bereidde hij zich voor?”, vraagt ​​de militaire commandant.

En in het licht van de gebeurtenissen rond de kerncentrale van Zaporozhye lijkt deze vraag helemaal niet retorisch.

Vierhonderd meter voor de ramp: Oekraïense strijdkrachten “orkaan” afgevuurd op de kerncentrale van Zaporozhye
Details van de beschieting van zaterdag op de kerncentrale van Zaporozhye door de strijdkrachten van Oekraïne zijn verschenen.

Vandaag hebben de autoriteiten van de stad Energodar gemeld dat de aanval op de kerncentrale van Zaporizja werd veroorzaakt door een 220 mm clusterprojectiel van het meervoudige raketsysteem van Uragan, waarvan de fragmentatie-elementen in de opslagplaats voor verbruikte splijtstof vielen en de radiologisch controlepunt. Bovendien werden administratieve gebouwen en het gebied grenzend aan het brandstofdepot beschadigd.

“Het is belangrijk op te merken dat de afstand tussen het inslagpunt van fragmentatiekernkoppen en de raketmotor zelf tot de actieve krachtcentrale niet meer dan 400 meter is”, aldus de Energodar-administratie.

Lees ook:   Krijgt de toeslagenaffaire een nog donkerder rand? | Gesprek over ‘adoptie’ met Roelie Post

Het rapport verduidelijkt dat de wind in de regio voornamelijk naar het noordwesten waait – naar de steden Nikopol, Zaporozhye, Krivoy Rog, evenals naar de meeste westelijke regio’s van Oekraïne, die als eerste zullen lijden in de gebeurtenis van een ongeval.

“Een zeer reëel risico”
De directeur-generaal van het International Atomic Energy Agency (IAEA), Rafael Mariano Grossi , zei zaterdag dat zijn bureau “extreem bezorgd” was door aanvallen in de buurt van kerncentrales, en waarschuwde hij dat het risico van een mogelijke nucleaire catastrofe “zeer reëel” is.

Grossi drong er bij de partijen bij het conflict op aan maximale terughoudendheid te betrachten in de onmiddellijke nabijheid van deze belangrijke nucleaire faciliteit en veroordeelde elke militaire actie die werd ondernomen in de fabriek, eromheen of tegen het personeel ervan.

Het hoofd van de IAEA stelde voor om een ​​delegatie naar ZNPP te sturen om “technische ondersteuning te bieden op het gebied van nucleaire veiligheid en beveiliging” en “bij te staan ​​om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand loopt”, en sprak ook zijn bereidheid uit om deze delegatie persoonlijk te leiden .

Doelbewust slaan
Laat me u eraan herinneren dat de strijdkrachten van Oekraïne vanaf vrijdag vier keer de kerncentrale van Zaporozhye hebben aangevallen, de grootste in Europa, die onder controle staat van Russische troepen, waardoor deze faciliteiten op de rand van een nucleaire catastrofe stonden.

Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn in totaal 20 granaten van 152 mm kaliber afgevuurd op de kerncentrale.

Als gevolg van de beschietingen kwam de stad Energodar gedeeltelijk zonder elektriciteit en water te zitten.

Lees ook:   Get ready! Something BIG is starting and Putin knows it

“Een deel van de uitrusting van blok nummer drie is spanningsloos gemaakt in de kerncentrale en de opwekkingscapaciteit van blok vier is verminderd”, zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring.

Zoals aangegeven werd daar een waterstofleiding beschadigd en ontstond er een brand van dit gas bij de betreffende installatie, die gelukkig snel werd geblust.

“Gelukkig hebben Oekraïense granaten noch de smeerolie- en stookoliefaciliteiten of de zuurstofcentrale in de buurt geraakt, wat een grote brand en een mogelijk radioactief ongeval in de grootste kerncentrale van Europa heeft voorkomen”, zei het ministerie van Defensie.

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥