web analytics
11:11 Dubbele getallen
BuitenaardsGeschiedenisU.F.O

UFO’s waargenomen boven Neurenberg Duitsland in 1561

In het voorjaar van 1561 waren veel mensen in en rond de Duitse stad Neurenberg getuige van een zwerm vreemde, vliegende objecten die in de lucht de strijd lijken aan te gaan. Een plaatselijke uitgever drukte een broadsheet af waarop de gebeurtenis werd vastgelegd en verbeeldde deze in een opvallende houtsnede. Dit korte maar intrigerende verslag herinnert ons eraan dat UFO’s door de geschiedenis heen vele vormen hebben aangenomen en niet altijd werden toegeschreven aan buitenaardse wezens. Zoals veel UFO-gebeurtenissen waren de waarnemingen boven Neurenberg rijk aan symboliek en speelden ze in op de hoop en angst van mensen op een manier die interessante vragen oproept over de aard van het UFO-fenomeen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥