...
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Rusland: Ministerie van Volksgezondheid is van plan gratis medicijnen op recept uit te geven

Rusland: Ministerie van Volksgezondheid is van plan gratis medicijnen op recept uit te geven

Het ministerie van Volksgezondheid van Rusland ontwikkelt een wetsvoorstel volgens welke patiënten gratis medicijnen kunnen ontvangen of kopen tegen een aanzienlijk kortingsmiddel dat door een arts is voorgeschreven. We hebben het over vitale medicijnen.

“We hebben twee jaar de tijd gekregen om een ​​enkel digitaal systeem voor poliklinische medicijnvoorziening te berekenen en te presenteren”, zei minister van volksgezondheid Veronika Skvortsova in een interview met Rossiyskaya Gazeta.

Nu kunnen alleen bevoorrechte categorieën burgers gratis medicijnen ontvangen: mensen met een handicap, kinderen jonger dan drie jaar en mensen met bepaalde ziekten (bijvoorbeeld diabetes). Volgens het nieuwe systeem, dat volgend jaar van kracht kan worden, kunnen Russen die langdurige behandeling nodig hebben, aanspraak maken op gratis medicijnen.

De minister drong erop aan niet te wachten op een volledige vergoeding van de geneesmiddelenkosten voor alle soorten ziekten. Het ministerie van Volksgezondheid overweegt andere opties voor de uitvoering van het project. Een daarvan betreft de gratis verspreiding van medicijnen aan kinderen jonger dan 14 jaar of tot ze volwassen worden.

Momenteel bedragen de totale uitgaven voor geneesmiddelen in ziekenhuizen, die tegen preferentiële voorwaarden worden uitgegeven, ongeveer 380 miljard roebel.

https://www.pravda.ru/news/society/1435550-lekarstva/

Lees ook:   Mensen die sporten en dan...

Gerelateerde artikelen

Back to top button