web analytics
11:11 Dubbele getallen

Britse parlementsleden roepen op tot onderzoek naar enorme piek in sterfgevallen

Wekelijks sterven er bijna 3.000 Britten meer dan gemiddeld, en niet Covid-19 is verantwoordelijk.

Britse parlementsleden roepen op tot onderzoek naar enorme piek in sterfgevallen

Verontrust door nationale statistieken die 20% extra sterfgevallen per week laten zien, hebben Britse parlementsleden een onderzoek geëist, meldde de Daily Mail dinsdag. In tegenstelling tot de laatste keer dat het aantal sterfgevallen een dergelijk niveau bereikte, konden tijdens de tweede Covid-19-golf maar weinig van deze sterfgevallen aan het virus worden toegeschreven.

Conservatief parlementslid Esther McVey sprak dinsdag voor het Lagerhuis en stak Chief Medical Officer Chris Whitty door omdat hij de piek in niet-Covid-overmatige sterfgevallen de schuld gaf van “ patiënten die geen statines of bloeddrukmedicijnen krijgen tijdens de pandemie ”, erop wijzend dat de maandelijkse cijfers voor statinevoorschriften was constant gebleven.

“ Waar is het bewijs? En als die er niet is, wat veroorzaakt dan deze extra sterfgevallen? ‘ vroeg ze, terwijl ze de minister eiste ‘ zich te verbinden tot een dringend en grondig onderzoek van de zaak ‘.

Schaduwminister van volksgezondheid Andrew Gwynne beschreef gezondheidssecretaris Steve Barclay als ” deels man, deels struisvogel ” vanwege zijn weigering om de kwestie onder ogen te zien, waarbij hij de regering van premier Rishi Sunak beschuldigde van ” ontkenning en geldklopperij”. ”

CDC moet dodelijke vaccinbijwerkingen onderzoeken – wetgever
Lees verder CDC moet dodelijke vaccinbijwerkingen onderzoeken – wetgever
” Er waren 50.000 doden meer dan we anders hadden verwacht in 2022 “, zei hij dinsdag tegen het Lagerhuis. ” Exclusief de pandemie is dat het slechtste cijfer sinds 1951. ”

Lees ook:   Nazi's en het occulte

Volgens het Office for National Statistics stierven in de tweede week van januari 2.837 meer mensen dan normaal in Engeland en Wales, waarbij slechts 5% van die sterfgevallen te wijten was aan Covid-19.

De laatste keer dat het aantal sterfgevallen zo hoog was, in de tweede week van februari 2021, maakten de sterfgevallen door Covid-19 37% uit van het totaal. De statistiek is ook geen uitbijter: de laatste twee weken van december waren er 21% en 20% meer sterfgevallen.

Het Royal College of Emergency Medicine meldde dat maar liefst 500 mensen per week sterven omdat ze niet op tijd een spoedbehandeling kunnen krijgen. Een recordaantal van 54.532 mensen wachtte meer dan 12 uur op spoedeisende hulpafdelingen om daadwerkelijk in het ziekenhuis te worden opgenomen zodra de beslissing was genomen om hen op te nemen, volgens NHS-gegevens, en slechts 65% van de patiënten werd binnen vier uur gezien.

Vorige maand waarschuwde Whitty dat “ uitstel van electieve en semi-electieve zorg en screening ” als gevolg van lockdowns en vertragingen in de NHS zou resulteren in een nieuwe golf van sterfte nadat Covid-19 grotendeels was verdwenen, met niet-gediagnosticeerde kankers en andere chronische aandoeningen die een groter dan gebruikelijk aantal slachtoffers.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button