web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Kernbommen Pentagon richten zich op 1200 voormalige Sovjetsteden

De wereld staat op een gevaarlijk kruispunt – ze wordt bedreigd door een nucleaire oorlog . En dan hebben we het niet meer over een hypothetisch scenario, zegt Michel Chossudovsky , directeur van het Montreal Centre for Globalization Studies (CRG) .

Kernbommen Pentagon richten zich op 1200 voormalige Sovjetsteden
In een artikel gepubliceerd op de website van het tijdschrift Global Research meldt hij dat de Amerikaanse regering een preventieve nucleaire oorlog heeft goedgekeurd

“in naam van de wereldvrede”:

“De wereld veiliger maken” is een rechtvaardiging voor het lanceren van een militaire operatie die mogelijk tot een nucleaire catastrofe zou kunnen leiden, schrijft professor Chossudovsky, eraan herinnerend dat het de nucleaire dreigingen van de VS tegen Rusland waren die voorafgingen aan de Koude Oorlog:

Ze werden voor het eerst geformuleerd tijdens de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van het Manhattan Project, toen Washington en Moskou bondgenoten waren;
het geheime plan om 66 steden in de USSR te bombarderen werd medio september 1945 openbaar gemaakt, twee weken na de officiële capitulatie van Japan.

Veeg de Sovjet-Unie van de aardbodem, 204 atoombommen tegen 66 grote steden, een Amerikaanse nucleaire aanval op de USSR – dit alles was in het Manhattan Project.

“Als de staten hadden besloten geen kernwapens te ontwikkelen voor gebruik tegen de Sovjet-Unie, zou er geen nucleaire wapenwedloop zijn geweest. Noch de USSR noch China zouden een nucleair vermogen hebben ontwikkeld als een middel van “afschrikking” tegen de Verenigde Staten, zo niet voor het Manhattan-project, met als doel de vernietiging van de Sovjet-Unie”, stelt de auteur van het artikel.

Lees ook eens:   Een Kritische KIJK Op De CORONACRISIS

1945
Volgens een vrijgegeven Pentagon-document van 15 september 1945 waren de Verenigde Staten van plan de Sovjet-Unie op te blazen met een gecoördineerde nucleaire aanval gericht tegen grote stedelijke gebieden – in totaal waren er 66 “strategische” doelen gepland.

Zes atoombommen zouden worden gebruikt om grote steden te vernietigen, waaronder Moskou, Leningrad, Tasjkent, Kiev, Charkov en Odessa.
Het Pentagon schat dat voor de “operatie” (om de Sovjet-Unie van de aardbodem te vegen) in totaal 204 atoombommen nodig zijn, terwijl het “optimale” aantal 466 zou zijn.
Plannen voor een Amerikaanse nucleaire aanval op het grondgebied van de USSR
Plannen voor een Amerikaanse nucleaire aanval op het grondgebied van de USSR
Een enkele atoombom die op Hiroshima werd gegooid, resulteerde in de onmiddellijke dood van 100.000 mensen in de eerste zeven seconden. Stel je voor wat er zou gebeuren als 204 atoombommen zouden vallen op grote steden in de Sovjet-Unie, zoals uiteengezet in een geheim Amerikaans plan dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld.

Het document dat het nucleaire oorlogsprogramma schetst werd gepubliceerd in september 1945, slechts een maand na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki ( 6 en 9 augustus 1945) en twee jaar voor het begin van de Koude Oorlog (1947).

2022
Volgens de hoofdredacteur van Global Research heeft de huidige Amerikaanse president Joe Biden geen idee van de gevolgen van een kernoorlog. Dat is de reden waarom zijn regering enorme sommen geld heeft verstrekt om de wapenindustrie te ondersteunen, waaronder het $ 1,3 biljoen dollar kernwapenprogramma van het Pentagon dat voor het eerst werd gelanceerd onder Obama.

Lees ook eens:   Meer Spike eiwitten in placenta gevaccineerde vrouwen en doodgeboren baby's?

“De mensheid bevindt zich op een gevaarlijk kruispunt. Nucleaire oorlog is een onderneming van miljarden dollars geworden die de zakken van Amerikaanse defensie-aannemers vult. De directe “privatisering van een nucleaire oorlog” staat op het spel.

Het gebruik van kernwapens tegen Rusland ligt momenteel op de tekentafel van het Pentagon. Militaire oefeningen van de VS en de NAVO worden voor de deur van Rusland gehouden, steun aan Oekraïne heeft al grote geopolitieke implicaties. Dit zou ons naar een Derde Wereldoorlog-scenario kunnen leiden.”

Tijdens de Koude Oorlog werd de oorspronkelijke lijst van 66 steden in de USSR aanzienlijk uitgebreid. Nu heeft het ongeveer 1.200 nederzettingen, niet alleen in Rusland, maar ook in de voormalige Sovjetrepublieken.
Van de Koude Oorlog tot heden
In het tijdperk na de Koude Oorlog ligt een nucleair oorlogsplan tegen Rusland, China, Noord-Korea en Iran “op tafel” in het Witte Huis, beweert Michel Chossudovsky, daarbij verwijzend naar vrijgegeven Pentagon-documenten, en merkt op dat China nu is “toegetreden” naar hen.

Wat onderscheidt de raketcrisis van oktober 1962 van de realiteit van vandaag:

1. Joe Biden heeft geen idee van de gevolgen van een kernoorlog.

2. Tegenwoordig is de communicatie tussen het Witte Huis en het Kremlin op een historisch dieptepunt, terwijl in oktober 1962 de leiders van beide partijen – John F. Kennedy en Nikita Chroesjtsjov – zich terdege bewust waren van het gevaar van nucleaire vernietiging. Ze werkten samen om het ondenkbare te vermijden.

Lees ook eens:   Atlantisch Antarctica Smeltend ijs begint ALLES te onthullen

3. De nucleaire doctrine was tijdens de Koude Oorlog heel anders. Zowel Washington als Moskou begrepen de realiteit van wederzijds verzekerde vernietiging. Tegenwoordig worden tactische kernwapens met een explosieve opbrengst van drie tot zes keer die van de Hiroshima-bom door het Pentagon geclassificeerd als ‘onschadelijk voor burgers omdat de explosie ondergronds plaatsvindt’.

4. Het kernwapenprogramma van een biljoen dollar, voor het eerst gelanceerd onder Obama, gaat door.

5. Moderne thermonucleaire bommen zijn meer dan 100 keer krachtiger en vernietigender dan die op Hiroshima. Zowel de Verenigde Staten als Rusland hebben enkele duizenden kernwapens ingezet.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥