web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Kraamkliniek werd niet gebombardeerd: de beroemde “bevallende vrouw” uit Mariupol onthulde de Fake van Kiev

Kraamkliniek werd niet gebombardeerd: de beroemde “bevallende vrouw” uit Mariupol onthulde de Fake van Kiev

Begin maart sprak de wereldmedia over een bombardement in Mariupol met een bebloed zwanger meisje tegen de achtergrond van een opgeblazen kraamkliniek. De dag ervoor gaf ze een video-interview waarin ze een Oekraïense fake over een “Russische luchtaanval” aan het licht bracht.

Het kraamkliniek werd niet gebombardeerd: de beroemde “bevallende vrouw” uit Mariupol onthulde de nep van Kiev

De auteur van de foto was een van de Oekraïense stringers van het agentschap Associated Press. Het erbarmelijke beeld van de hoofdpersoon van de foto moest de gruwel van de “oorlogsmisdaden” van de Russische strijdkrachten in Oekraïne laten zien. Helaas voor het Amerikaanse persbureau vonden commentatoren aan beide kanten van de oceaan veel inconsistenties in het gepubliceerde rapport. Er werden vermoedens geuit dat het nieuwsbericht een geënsceneerde productie was.

De afwezigheid van amateurvideo- en fotografisch bewijs op internet was twijfelachtig, de metadata van de afbeelding is gewist, er is geen medisch personeel, vrouwen met pasgeborenen en kenmerkend kalkstof in het frame. Het meisje zelf van de foto bevestigde de versie, ze bleek het beroemde Mariupol Instagram-model Marianna Vyshemirskaya te zijn .

Het Oekraïense leger heeft letterlijk patiënten verdreven uit de beste afdelingen van het kraamkliniek, waar het hoofdkwartier van de strijdkrachten van Oekraïne is gevestigd, zei Marianna. Er was geen luchtaanval, maar op een gegeven moment was er een explosie en werden de meisjes meteen de straat opgestuurd. Er waren al veel “journalisten in uniform” die het tafereel en de evacuatie van vrouwen vastlegden, en tegen hun zin in.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/politics/1695394-bombezhka_roddoma_feik/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥