web analytics
11:11 Dubbele getallen

AstraZeneca: tot elke 10e persoon die met COVID wordt gevaccineerd, kan auto-immuun worden

AstraZeneca verklaarde in april 2021 de kans op trombose na een COVID-vaccinatie als “frequent”. Er kan een auto-immuunziekte ontstaan. Critici wijzen erop dat de database onvolledig is en dat alle gevaccineerde personen kunnen worden getroffen. Dit leidt waarschijnlijk niet alleen tot problemen in het luchtverkeer.

In een “Rote-Hand-Brief” van AstraZeneca staat dat de vaccinatie tegen COVID-19 kan leiden tot een auto-immuunziekte. Dit is vergelijkbaar met wat bekend staat als atypische heparine-geïnduceerde trombocytopenie (aHit).

In de brief wordt gezegd in de laatste paragraaf: ” Een van deze updates zorgen rubriek 4.8 de r informatie over het voorschrijven , trombocytopenie was als bijwerking met een Frequentie van” vaak toegevoegd, ” gebaseerd op gegevens uit klinische studies. Het werd verder trombose in combinatie met trombocytopenie met vaak heid van ” zeldzame” toegevoegd. “(Voor bijwerkingen komt de term” vaak ” overeen met één tot tien procent – dat wil zeggen, één tot tien patiënten op 100.)

Problemen met de bloedstolling komen bijvoorbeeld tot uiting bij onverklaarbare neusbloedingen, blauwe plekken of spataderen, maar ook bij longembolie of veneuze trombose. Een Trombocytopenie is een aandoening waarbij er te weinig bloedplaatjes (bloedplaatjes) in het bloed aanwezig zijn. Af en toe zijn er meldingen van overlijden na een COVID-vaccinatie ( voorbeeld 1 , voorbeeld 2 ). Het Paul Ehrlich Instituut heeft in Duitsland al 31 gevallen van trombose geregistreerd na een coronavaccinatie.

Worden de bloedplaatjes vernietigd door de antistoffen tegen COVID-19?

AstraZeneca nam hoge titers van anti-PF4-antilichamen waar bij alle patiënten die symptomen van trombocytopenie vertoonden en van wie het serum werd geanalyseerd. Deze antilichamen zijn typisch aanwezig in het bloed bij immunotrombocytopenie (ITP). ITP wordt gekenmerkt door een tekort aan bloedplaatjes, wat kan leiden tot een neiging tot bloeden.

Lees ook:   Amsterdam krijgt repressievrije bijstand

Het farmaceutisch bedrijf schat dat één tot tien procent van de gevaccineerden er last van heeft. AstraZeneca rapporteerde de kans op het ontwikkelen van trombocytopenie als “vaak”.

AstraZeneca schrijft: “Volgens informatie van experts kan worden aangenomen dat een aandoening vergelijkbaar met atypische heparine-geïnduceerde trombocytopenie (aHIT) de meest plausibele hypothese is, gezien de overeenkomsten in het serologische profiel, evenals in de klinische symptomen en het verloop van de getroffen patiënten.”

Medical duidelijker is in de volgende twee zinnen: ” Het wordt waarschijnlijk geacht dat het syndroom van een HIT is vergelijkbaar, met een autoantilichaam met een hoge n bindingsaffiniteit wordt getriggerd om PF4 . Het vermoeden bestaat dat het antilichaam de structuur van PF4 zou kunnen veranderen, vergelijkbaar met wat is aangetoond voor aHIT.”

Kritiek: de database ontbreekt – alle gevaccineerde personen kunnen ook worden getroffen

Tot nu toe zijn echter bij mensen die zijn ingeënt tegen COVID en in dit verband geen acute symptomen vertoonden, niet getest of ze deze ziekte in een vroeg stadium hebben.

Aangezien auto-immuunziekten de neiging hebben om in de loop van de tijd erger te worden, kunnen veel meer mensen die zijn gevaccineerd worden getroffen . De biochemicus dr. Christian Steidl eind april 2021.

AstraZeneca kan er daarom niet zeker van zijn dat “niet 100 procent van de gevaccineerden vaccin-geïnduceerde immunotrombocytopenie heeft, althans in de vroege stadia “, legt Dr. Steidl. De bijbehorende database voor de schatting dat één tot tien procent van de gevaccineerden is getroffen, ontbreekt.

Steidl schrijft:

Misschien zullen degenen die vandaag stralend glimlachen omdat ze “de vaccinatie goed hebben verdragen” volgend jaar hoofdpijn hebben en het volgende jaar een fatale sinus-veneuze trombose. Niemand weet het nu. Daarom pleiten sommige artsen ervoor om niet blindelings te vaccineren, maar allereerst alle gevaccineerden te onderzoeken op PF4-antilichamen en de D-dimeren, een indicator van trombose.”

Bhakdi vroeg aandacht te besteden aan de stollingsfactor

De transfusiegeneeskundige prof.dr. Andreas Greinacher en zijn team kwamen tot dezelfde conclusie als AstraZeneca toen ze bloedmonsters van negen getroffen patiënten in Duitsland en Oostenrijk onderzochten.

Lees ook:   Corona reet en pens...

Hun studie kijkt naar de klinische en laboratoriumkenmerken die worden vertoond door bloedstollingsgebeurtenissen na vaccinatie met het COVID-19-vaccin van AstraZeneca. Al deze patiënten hadden antistoffen tegen trombocytenfactor 4 (PF4) in hun bloed. Prof. Greinacher doet onderzoek aan de Universiteit van Greifswald.

Professor Sucharit Bhakdi waarschuwt al lang voor onbekende bijwerkingen . Een paar weken geleden vroeg hij zijn collega’s: “Neem bloed en zoek naar de stollingsfactor!” De wetenschappers moeten stoppen met “met elkaar vechten en oorlog voeren”, zei hij. Je moet gewoon kijken en onderzoeken.

Bhakdi pleitte ervoor dat degenen die willen worden gevaccineerd, dat moeten doen – maar tegelijkertijd mogen anderen niet “direct of indirect” worden gedwongen om zich te laten vaccineren.

Een probleem voor het luchtverkeer

Een acute trombose is een uitsluitingscriterium voor een vlucht. Getroffen passagiers worden verzocht voor een vlucht contact op te nemen met hun arts en eventueel steunkousen te dragen.

Omgekeerd, en om het bot te zeggen, zou dit kunnen betekenen dat het in de toekomst waarschijnlijker is dat de niet-gevaccineerde mensen aan boord gaan van het vakantievliegtuig. Het probleem wordt al besproken door de luchtvaartmaatschappijen.

Voor cockpitbemanningen, piloten en verkeersleiders met Amerikaanse licenties geldt: “Vaccinatie met AstraZeneca of andere vaccins veroorzaken het verlies van de FAA Medicals en verlies van privileges om te vliegen!” De FAA Medical is een Amerikaanse Amerikaan die door de Transportation Security Administration is afgegeven door een luchtvaartmedisch certificaat en luchtvaartmedische vrijgave.

Het AstraZeneca-vaccin is niet goedgekeurd in de Verenigde Staten. Pfizer-BioNTech, Moderna en Johnson & Johnson (momenteel in behandeling) vaccins voor COVID-19 kunnen worden verkregen door door de FAA uitgegeven houders van medische toestemmingen of houders van medische toestemmingen. Na elke dosis moet een vliegverbod van 48 uur of een veiligheidsgerelateerde pauze in acht worden genomen.

Lees ook:   Gevaccineerden en bluetooth connecties

Verdere studies zullen volgen

De waarschuwingsbrief van AstraZeneca geeft aan dat er een aantal onderzoeken wordt uitgevoerd om het exacte pathofysiologische mechanisme voor het optreden van deze trombotische gebeurtenissen te identificeren en om de exacte omvang van het risico te bepalen.

Het is niet bekend of de vaccinaties worden stopgezet tot de resultaten van de onderzoeken.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft tot nu toe verzekerd dat de voordelen van het AstraZeneca-vaccin duidelijk opwegen tegen de risico’s. Vanwege dodelijke trombose zijn Noorwegen en Denemarken al gestopt met vaccinaties met het middel. Oostenrijk kondigde onlangs ook de beëindiging aan.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button