web analytics

Subsidies voor bedrijven die werknemers onderbetalen

Subsidies voor bedrijven die werknemers onderbetalen
Het LIV is een riante subsidieregeling voor werkgevers die het laagste salaris betalen. Deze ‘primarkpremie’ – vooral grote ketens als Primark en Hema profiteren van de regeling – houdt honderdduizenden werknemers gevangen in het minimumloon. Want: ‘Wie meer gaat betalen, krijgt minder subsidie.’

Https://Www.Groene.Nl/Artikel/Katsjing

Carla was stomverbaasd toen ze ontdekte dat haar werkgever voor veel van haar collega’s tweeduizend euro subsidie krijgt om ze het minimumloon te betalen. Het was begin 2018, en als lid van de FNV-delegatie zat ze bij de cao-onderhandelingen van De Bijenkorf. ‘Ik keek op de website van de werkgeversvereniging en zag opeens een berichtje over het lage-inkomensvoordeel (LIV) dat ingevoerd was. Ik sloeg steil achterover.’

Lees verder via de link.

Raar toch dat bedrijven worden betaald om mensen aan het werk te zetten?
Ik maar denken dat ze het allemaal zelf betaalden en regelden…niks hoor.
Belastinggelden gaan op aan dat soort bedrijven en zoveel andere bedrijven.
En die mensen werken voor zga niets.
Schandalig, goedkope slavernij dus.

Lees ook:   Waarom voeren mensen actie TEGEN de lockdown? | DANNY OP STRAAT #14

Gerelateerde artikelen

Back to top button