Politiek-EliteGezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Waarom al die bosbranden wereldwijd

De meest verwoestende bosbranden ter wereld in 2019: waar en waarom


De wereld
In 2019 was Rusland geschokt om te zien hoe vuur de “groene longen van de planeet” werd vernietigt – in de Siberische taiga. Duizenden hectaren verbrand bos zijn een dure prijs voor iemands (zoals de meeste mensen geloven) nalatigheid.

Maar het blijkt dat bosbranden in 2019 niet alleen voor Rusland een ramp zijn.

Kort samengevat noemde het Canadese persbureau HuffPost US het “bijzonder moeilijk voor bosbranden over de hele planeet.” De reden voor hen, volgens de publicatie, is klimaatverandering, waardoor ze ‘frequenter en intenser worden’.

Als bewijs spreekt HuffPost VS over de grootste bosbranden.

Australië
Branden woedden door het hele land. Van september tot december stierven 9 mensen in de brand, ongeveer 1.000 huizen werden verwoest, meer dan 4,86 ​​miljoen hectare bos verbrand.

De piek van de branden in Australië vond plaats in december (daar is het traditioneel de warmste maand van het jaar). De luchttemperatuur bereikte 44,9 graden Celsius.

Lightning strip pineBosbranden zijn altijd een kenmerk van het Australische leven geweest, maar dit jaar zijn de branden het meest intens en destructief sinds 1974.

“Een golf van oproepen raasde door het land om de klimaatcrisis serieuzer te nemen, maar de Australische regering weigerde te erkennen dat klimaatverandering een rol speelde bij de zich ontvouwende ramp”, schrijft HuffPost US.

Californië
Het bosbrandseizoen in Californië in 2019 was verwoestend. Duizenden mensen verloren hun huis, meer dan 101 171 hectare bos werd verbrand. Schade aan de autoriteiten werd geschat op 104 miljard dollar.

Om bosbranden te voorkomen, hebben autoriteiten geplande uitval geïntroduceerd. Als gevolg hiervan bleven 3 miljoen mensen lange tijd elektriciteit, sommigen bijna een week lang.

Amazone
Dit jaar hebben meer dan 80.000 bosbranden plaatsgevonden in de Amazone, dat is 75% meer dan in 2018. Veel van deze branden werden toegeschreven aan mensen en bedrijven die land kappen voor industrie en landbouw – voornamelijk voor de productie van rundvlees en sojabonen.

“Maar de Amazone is een enorme opslag van koolstof, het is een vitale buffer die beschermt tegen klimaatverandering. Het is vreselijk om je voor te stellen wat een gat in deze bescherming werd getroffen door bosbranden in 2019, hoeveel ze een uniek ecosysteem hebben vernietigd.”

Rusland
Honderden branden verspreidden zich deze zomer in Siberië, warm en droog. Siberië is gewend geraakt aan bosbranden, maar hun schaal in 2019 was ongebruikelijk. En ze woedden dicht bij grote steden, waarin mensen wekenlang stikten van rook.

Een nog groter aantal branden deed zich voor in afgelegen, ontoegankelijke gebieden die “controlezones” worden genoemd, waar autoriteiten niet verplicht zijn om branden te bestrijden, omdat de kosten om deze te bestrijden hoger zijn dan de schade die ze veroorzaken.

Critici hebben de Russische regering beschuldigd van onvoorbereidheid en onvoldoende financiering voor brandbeveiliging en brandbestrijdingsactiviteiten. Een miljoen mensen hebben een petitie ondertekend waarin wordt geëist dat de regering handelt en eind juli heeft de Russische regering de noodtoestand in vijf regio’s van Siberië uitgeroepen en het leger betrokken bij brandbestrijding.

Lees ook:   Today en SOSje

Milieuorganisaties zeggen dat de gevolgen van deze branden veel verder reiken dan Rusland. “De situatie met bosbranden in Siberië is al lang geen lokaal probleem meer en is in het hele land een milieuramp geworden,” zei Greenpeace.

Giftige rook van bosbranden verspreidde zich door het hele land en naar schatting brachten branden in juli 300.000 megaton koolstofdioxide vrij. Branden produceren ook “zwarte koolstof”, die zich op het poolijs nestelt en zonlicht absorbeert, waardoor de opwarming van de aarde wordt verergerd.

Indonesië
Bosbranden branden elk jaar in Indonesië, maar droog weer in 2019 maakte dit jaar bijzonder verwoestend. Toen Zuidoost Azië rookte, werden scholen gesloten en bedreigde luchtvervuiling miljoenen mensen, vooral kinderen.

Branden in Indonesië worden vaak geassocieerd met slash and burn-methoden voor het kappen van bossen voor palmolieplantages.

Bosbranden geven niet alleen koolstofemissies vrij, maar ontnemen ook de bedreigde orang-oetans van hun leefgebied.

Mirrored images of California firefighters. Anyone else see the dragon? #funny #meme

Libanon
In oktober overleefde Libanon de ergste bosbranden in decennia, verergerd door hitte in combinatie met sterke wind. Meer dan 100 branden hebben ongeveer 3.700 hectare grond verbrand en ten minste één leven geëist. Speciale troepen met waterkanonnen werden gestuurd om branden te bestrijden.

Wat heeft klimaatverandering te maken met wat u kunt doen
Klimaatverandering speelt een belangrijke rol: hoe heter, hoe droger de vegetatie, die fungeert als een ideale aanmaak voor vreugdevuren. Jaarlijkse regens komen later en later, terwijl hete, droge winden helpen om vuren aan te steken.

Er zijn geen gemakkelijke oplossingen. Het oplossen van het probleem van de toenemende wereldwijde uitstoot van broeikasgassen die de klimaatcrisis veroorzaakt, zou het begin zijn.

En vergeet natuurlijk de menselijke factor niet. Sommige mensen houden geen rekening met de verboden om droog gras en afval te verbranden, verwijzend naar het feit dat ze dit al eeuwen doen. En ze willen niet begrijpen dat kleine, gecontroleerde branden worden ontstoken om te vernietigen wat niet langer nodig is, maar kan leiden tot catastrofale bosbranden.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1463266-mir_lesnye_pozhary/

Minder bomen want CO2 moet uit de lucht denken -simpele- wetenschappers.
Wat komt het goed uit dat er branden uitbreken bij de longen der aarde. Ze ontnemen ons allen onze zuurstof (Want bomen produceren zuurstof nml!!!) die wij zo nodig hebben.
Denkend dat dit goed is, die CO2 moet weg maar ondertussen is dat juist hetgeen bomen en planten doet groeien.
Hoe kan de mens zo dom zijn zich te bemoeien op deze wijze met de natuur en niet eens wetend wat ze aanrichten tzt?

Nu heeft men inmiddels beschikking over het wapen DEW.

Direct Energy Weapon.

Lees bv dit artikel eens
https://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/paradise-in-hel-directed-energy-weapons/
Of deze
https://www.lockheedmartin.com/en-us/capabilities/directed-energy.html

met beelden, hoe het dus in zijn werk gaat.
Zo ontstak men dus blijkbaar allemaal bosbranden over de hele wereld!
DAG BOMEN…het scheelt weer kapwerk.

Of lees dit
https://www.climategate.nl/2018/12/de-onmisbare-rol-van-co2-bij-het-leven-op-aarde/

Gerelateerde artikelen

Back to top button