web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Tesla-chauffeur zegt dat hij niet zeker weet of hij een voetganger heeft vermoord omdat hij op de automatische piloot reed

Dit wordt belachelijk.

Een 42-jarige Tesla-chauffeur, die aanvankelijk ontkende een vrouw te hebben gedood met zijn Tesla bij een aanrijding, beweert nu dat hij zich niet kan herinneren of hij haar heeft aangereden of niet. Als hij dat deed, zegt hij, moet hij op de automatische piloot hebben gezeten en daarbij ‘werk-e-mails hebben gecontroleerd’.

Het is een bizarre verdedigingsstrategie die de vele flagrante hiaten in de wettelijke kaders benadrukt als het gaat om software voor rijhulpsystemen en hoe deze functies, ondanks hun aanzienlijke beperkingen , worden gebruikt om schuld te voorkomen.

Zoals de krant Star Tribune uit Minnesota meldt , bleek uit een beëdigde verklaring van eind januari dat de mobiele telefoon van de bestuurder zich in de buurt van Lake Mille Lacs, ten noorden van Minneapolis, bevond toen een auto de 56-jarige Cathy Ann Donovan dodelijk aanreed, die haar hond uitliet langs een nabijgelegen snelweg. in november, voordat hij het toneel ontvluchtte.

De zaak tegen de Tesla-bestuurder, die aanvankelijk ontkende haar te hebben aangereden, is sindsdien alleen maar gegroeid. Ten eerste vond de politie een ruitenwisser in de buurt van haar lichaam, en bewakingsbeelden van een grijze Tesla Model X uit 2022 naast zijn mobiele telefoongegevens. Onderzoekers vonden ook lichte schade aan de passagierszijde van het voertuig en hebben sindsdien op drie locaties haarmonsters verzameld, aldus het rapport.

Lees ook eens:  Vape-olie verandert de longen van een jonge man in de longen van een 60-jarige roker

“Ik denk dat we zeker een waarschijnlijke oorzaak hebben vastgesteld”, vertelde de lokale sheriff Kyle Burton aan de Star Tribune .

Het is belangrijk op te merken dat er nog geen aanklacht is ingediend. De advocaat van de Tesla-chauffeur, David Risk, neemt echter al zijn toevlucht tot een bizarre argumentatie.

“Mijn cliënt sprak vrijwillig met onderzoekers en hij legde uit dat zijn auto waarschijnlijk de volledige zelfrijdende capaciteit van Tesla zou hebben gebruikt”, vertelde hij de krant, verwijzend naar de beruchte add-on voor rijhulp van de EV-maker . “Hij zal zijn volledige medewerking blijven verlenen aan dit onderzoek tot het is afgerond.”

Volgens documenten van de rechtbank “hield de bestuurder vol dat hij zich niet kan herinneren dat hij Cathy Donovan met zijn Tesla heeft aangereden, maar als hij dat wel had gedaan, zou hij alleen in zijn Tesla op ‘Autopilot’ hebben gereden, zonder op de weg te hebben gelet, terwijl hij aan het rijden was.” zaken als het controleren van zakelijke e-mails.”

Wie herinnert zich niet dat hij een persoon dodelijk heeft aangereden langs de kant van een snelweg? Het is een verbijsterende verdediging die de vreemdheid van rijhulpfuncties in de echte wereld onderstreept.

Ondanks de misleidende marketing van het door Elon Musk geleide bedrijf zijn Tesla-voertuigen nog lang niet in staat zelf te rijden, en moeten bestuurders “klaar zijn om onmiddellijk actie te ondernemen, inclusief remmen”, zoals het bedrijf op zijn website aangeeft .

Lees ook eens:  Organ harvesting witness speaks out

De autofabrikant wordt al onderzocht door de National Highway Traffic Safety Administration na een reeks ongelukken waarbij Tesla’s tegen noodhulpvoertuigen botsten die met sirenes of fakkels werden aangehouden.

Het aantal bekende sterfgevallen waarbij de Autopilot van Tesla betrokken is, is ook enorm gestegen , waarbij uit de analyse van juni van de toezichthouder blijkt dat er sinds 2019 minstens 736 crashes zijn geweest in de VS waarbij de controversiële rijhulpfunctie van de EV-fabrikant betrokken was, waarvan er minstens 17 fataal waren.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥