web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Woedende menigte vernietig robot taxi en steekt hem in brand

De strijd tussen San Franciscanen en robotaxis laait op.

Zoals de  San Francisco Standard meldt , werd zaterdagavond een taxi zonder bestuurder, geëxploiteerd door het bedrijf Waymo, in brand gestoken in de Chinatown van de stad, nadat een menigte hem spontaan had omsingeld en feitelijk had vernietigd.

Het is onduidelijk hoe het incident begon, maar zoals blijkt uit een video gedeeld door de Standard , begon de menigte die erop afdaalde eerst de auto te wiegen en te slaan en slaagde er vervolgens in de ruiten kapot te slaan. Nadat de ramen waren opengebroken, werd er vuurwerk naar binnen gegooid.

 

Hoewel de aflevering duidelijk behoorlijk gevaarlijk was, vertelden vertegenwoordigers van Waymo de krant dat er tijdens de aanval in ieder geval niemand in het voertuig zat.

Zoals de politie van SFPD, Aaron Peskin, tegen de plaatselijke krant vertelde, viel het incident samen met het nieuwe maanjaar, dat massa’s van “duizenden en duizenden” mensen naar Chinatown trok.

“Op straat was het zo druk dat we er niet doorheen konden”, vertelde Peskin aan de krant. “Hoe dat leidde tot graffiti en het stampen op een autonoom voertuig – en brandstichting – weet ik niet.”

Publieke hoofdpijn

Hoewel er geen suggestie of aanwijzing is dat dit een aanval met voorbedachten rade was, zou de enorme publieke afkeer van de robotaxis van Waymo en zijn concurrent, GM’s Cruise, wel eens een rol kunnen hebben gespeeld.

Lees ook eens:  Blogster Julie Powell die anti-vaxxers belachelijk maakte "sterven in legioenen" plotseling DOOD door hartstilstand

De robotaxis van Waymo en die van zijn rivaal, GM’s Cruise , verdringen al jaren de straten van San Francisco – en zorgen voor publieke overlast.

Zoals verschillende video’s en rapporten aangeven, heeft de neiging van de robotaxis om uit te vallen en midden op straat te stoppen ( soms massaal ) of te rijden waar ze niet bedoeld zijn, ze vervelend en gevaarlijk te maken. Vorig jaar reed een van Waymo’s zelfrijdende liften over iemands hond heen , en een andere bevond zich midden in een actieve brandscène .

Bij Cruise zijn de zaken zelfs nog erger, en nu overheidsrapporten erop wijzen dat de robotaxis van het bedrijf een onnoemelijk aantal mensen heeft getroffen , bezuinigt het moederbedrijf nu op zijn investeringen in de nog onvolwassen technologie.

Nu dergelijke incidenten en ongelukken zich opstapelen, hebben velen in SF er genoeg van. Eind 2023 klaagde de stad zelfs een staatscommissie aan die Cruise en Waymo toestond 24 uur per dag te opereren zonder veiligheidschauffeurs.

“Terwijl de autonome voertuigdiensten zich in San Francisco uitbreidden, identificeerden leden van het publiek en stadsfunctionarissen honderden veiligheidsincidenten, waaronder interferentie met eerstehulpverleners”, luidt de rechtszaak, die voor het eerst werd gerapporteerd door de Washington Post . “Ondanks deze ernstige veiligheidsincidenten en ondanks de bezwaren van San Francisco heeft de commissie de verzoeken van Cruise en Waymo om te opereren goedgekeurd.”

Lees ook eens:  Big Pharma rijk geworden door Coronavirus en Spaanse griep

Met dat soort toegewijde oppositie is het niet zo verwonderlijk dat de vieringen van het nieuwe maanjaar wat stoom afblazen op de robotaxi – hoewel er waarschijnlijk betere manieren zijn om te protesteren.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥