web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Wat ligt er op je bord? 60% van de voedingsmiddelen in Amerika bevatten ongezonde additieven

 

Hier dito!
Hoewel Amerika nog een slag erger en ongezonder is. Gaan wij die kant ook op, als we in ons land  geen boeren meer hebben en voedsel krijgen uit landen waar men het niet zo nauw neemt met de voorschriften, zoals bv Polen…

Verontrustend nieuw onderzoek toont aan dat de meeste voedingsmiddelen die door Amerikanen worden gekocht (60%) een willekeurig aantal kunstmatige toevoegingen bevatten, zoals conserveermiddelen, zoetstoffen en kleur- of smaakstoffen. Erger nog, deze niveaus vertegenwoordigen een stijging van 10 procent sinds 2001. De studie maakt duidelijk dat de prevalentie van voedseladditieven aanzienlijk toeneemt. Zo is de gemiddelde hoeveelheid additieven in voedingsmiddelen en dranken die door fabrikanten worden toegevoegd tussen 2001 (3,7) en 2019 (4,5) aanzienlijk toegenomen.

Levensmiddelenadditieven zijn in de eerste plaats zo alomtegenwoordig dankzij hun vermogen om de houdbaarheid van verschillende voedingsmiddelen te verlengen en de smakelijkheid te verbeteren. Desondanks zijn de gezondheidsgevolgen van het consumeren van deze stoffen nog steeds jammerlijk onderbelicht en niet duidelijk. Het analyseren en beter begrijpen van de impact van blootstelling aan voedseladditieven in de loop van de tijd is dus een essentiële stap in het begrijpen van de rol ervan in tal van  negatieve gezondheidsontwikkelingen  die verband houden met hun consumptie, waaronder een verhoogd lichaamsgewicht en negatieve veranderingen in het  darmmicrobioom.

“Deze bevindingen geven ons reden tot bezorgdheid, gezien het groeiende bewijs dat een hoge consumptie van bewerkte voedingsmiddelen in verband brengt met nadelige gezondheidsresultaten”, merkt Dr. Dunford op, eraan toevoegend dat er één positief punt was: een afname van het gebruik van toegevoegde smaken bij koolzuurhoudende frisdranken.

Amerikaanse consumenten kopen jaarlijks meer dan 400.000 verschillende verpakte voedsel- en drankproducten in supermarkten. Er komen voortdurend nieuwe voedingswaren en producten in de winkelrekken. Meer  ultraverwerkt voedsel  betekent dat Amerikanen meer natrium, suiker en verzadigde vetten eten.

Global Healing Detoxadine – Organische ontluikende jodiumvloeistof-supplementdruppels voor ondersteuning van de schildklier, detox-reiniging, metabolisme, gezondheid en betere slaap – Non-GMO, veganistisch, 200 porties (voorraad voor 6 maanden) – 30 ml

“Met fabrikanten die voedingsmiddelen en dranken produceren met een steeds hoger aantal additieven, is het belangrijker dan ooit om te begrijpen wat er in het voedsel zit dat Amerikanen kopen en eten”, zegt de senior onderzoeker van het onderzoek, Barry Popkin, PhD, de WR Kenan , Jr. Distinguished Professor in de afdeling Voeding aan de Gillings Global School of Public Health van de UNC.

“Amerikaanse consumenten eisen een veel hoger niveau van  transparantie van merken en retailers  dan in voorgaande jaren. We hopen dat de bevindingen van deze studie zullen worden gebruikt om beleidsmakers te informeren over waar Amerikanen – vooral baby’s – worden blootgesteld aan additieven en hoe de verpakte voedselvoorziening verandert, “voegt Dr. Popkin toe.

Kan dit de manier veranderen waarop de voedingsindustrie voedsel maakt?

Dit is de eerste studie ooit om te beoordelen wat Amerikaanse consumenten kopen, in plaats van te vertrouwen op gerapporteerde inname van eten en drinken, om de blootstelling aan voedseladditieven in ultraverwerkte voedingsmiddelen te evalueren. Onderzoekers maakten gebruik van de gegevens van het Nielsen Homescan Consumer Panel over de periode 2001 tot 2019 om het aandeel van de door Amerikaanse huishoudens gekochte producten te analyseren die vier algemene technische voedingsadditieven bevatten:  kleurstoffen, smaakstoffen, conserveermiddelen en niet-voedzame zoetstoffen. Onderzoekers probeerden ook te bepalen of aankopen in de loop van de tijd zijn veranderd via de gescande Nutrition Facts Panels van de producten. Voorheen was er een gebrek aan openbaar beschikbare ingrediëntendatabases die de beste additieven in Amerikaanse voedingsmiddelen identificeerden en kwantificeerden.

“De bevindingen van dit onderzoek kunnen worden gebruikt om beleidsmakers te informeren over waar Amerikaanse consumenten steeds meer additieven vandaan halen en hoe de levering van verpakt voedsel verandert. De resultaten kunnen ook de basis leggen voor toekomstig werk op dit gebied en richting geven aan toekomstige onderzoekers”, vervolgt Dr. Dunford. “Ik hoop dat dit werk op zijn minst leidt tot verder onderzoek naar de soorten en hoeveelheden ingrediënten die worden gebruikt bij de  productie van babyvoeding .”

“Door gegevens te verstrekken over de blootstelling aan voedseladditieven in ultrabewerkte voedingsmiddelen die in de loop van de tijd worden gevonden in levensmiddelen die in de supermarkt worden gekocht, loopt het team van Dr. Dunford voorop met het broodnodige onderzoek. Hun nieuwe methode stelde hen in staat veranderingen in de blootstelling aan voedseladditieven in de loop van de tijd en per voedsel- en additievencategorie te documenteren”, schrijft Dr. Mona Calvo van The Icahn School of Medicine op Mount Sinai in een begeleidend hoofdartikel over het onderzoek.

“Het belangrijkste is dat de unieke aanpak van de auteurs blootstellingsschattingen mogelijk maakte in de onderbelichte, kwetsbare populaties van baby’s en kinderen”, voegt dr. Jaime Uribarri, co-auteur van de redactie, toe.

De  bevindingen  verschijnen in het  Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

In feite als je echt met ”open ogen” rond ”kijkt” in een supermarkt, dan is meer dan de helft echt rotzooi en dat krijg je dagelijks binnen als je niet oplet, en dat kan nooit gezond zijn. Probeer zoveel mogelijk zelf te koken en niet de kant en klare maaltijden te kopen.

https://drleonardcoldwell.com/2023/03/16/whats-on-your-plate-60-of-foods-in-america-contain-unhealthy-additives/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥