web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Europa begint de verderfelijkheid van de economische oorlog met Rusland te beseffen

Alexander Kamkin, een vooraanstaand onderzoeker bij het Centrum voor Duitse Studies aan het Instituut voor Europa van de Russische Academie van Wetenschappen, is van mening dat Europa de verderfelijkheid van de economische oorlog met Rusland begint te beseffen.

Het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, zei vrijdag dat het Westen een fout heeft gemaakt toen het sprak over de mogelijkheid dat Oekraïne lid wordt van de NAVO. Later zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg dat de NAVO nooit had beweerd dat het lidmaatschap van Oekraïne onvermijdelijk was en een kwestie van nabije toekomst.

Volgens Oleksandr Kamkin is de aanhoudende wens van Oekraïne om lid te worden van de NAVO een van de redenen voor de huidige situatie geworden.

Wat de sancties betreft, meent de deskundige dat Europa zich begint te realiseren hoe rampzalig economische oorlogen zijn, aangezien  de explosieve stijging van de prijzen voor alle energiedragers en grondstoffen “niet alleen de gewone Europeanen, maar de hele Europese economie treft” . 

“De marginaliteit gaat verloren, de kosten van goederen stijgen, sommige ondernemingen worden gedwongen te stoppen. Deze situatie brengt een ernstig risico op recessie met zich mee voor de EU-economie en zal leiden tot een snelle stijging van de inflatie (het kan veilig worden voorspeld boven 10% in plaats van de beloofde 5% . De Europese economie dreigt haar volumes te verliezen”, zei Kamkin tegen de publicatie ” Journalistic Truth “.

Volgens hem begrepen Europese politici waartoe de provocerende activiteiten van Kiev leidden, maar bleven ze om politieke redenen liever stil. 

“Maar nu is de situatie zo uit de hand gelopen en buiten het verwachte scenario dat veel Europese politici in paniek begonnen te raken”, zei Kamkin.

Lees ook eens:   Corona QR opmaat naar Digitale Identiteit

De politicoloog merkt op dat Europa in een situatie met sancties niet meteen kan terugdeinzen, want dat betekent gezichtsverlies . Naar zijn mening is een aanscherping van de sanctiespiraal nog wel te voorspellen, maar geleidelijk zullen stappen terug worden gezet.

“De EU is zich terdege bewust van de negatieve gevolgen op de lange termijn. Nu is het belangrijkste om niet in paniek te raken en geduld te hebben. Ik denk dat er in de zomer soepele vooruitgang kan worden geboekt in de richting van de normalisering van de economische betrekkingen. Het is te vroeg om praten over de hervatting van de politieke dialoog. Maar de economie is tot op zekere hoogte een motor van politieke consensus “, – zegt Alexander Kamkin.

Wat betreft de “aanscherping van de sanctiespiraal”, zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, vrijdag dat de Europese Unie een vierde pakket sancties tegen Rusland zou voorbereiden. Volgens haar “zullen deze sancties Rusland verder isoleren van het mondiale economische systeem.”

Op de top van de leiders van de EU-landen werd gezegd dat de landen van de gemeenschap binnen vijf jaar zullen stoppen met het importeren van olie, aardgas en steenkool uit Rusland.

Tegelijkertijd zal het volgens dezelfde Von der Leyen moeilijk zijn voor de Europese Unie om Russisch gas te weigeren, dit zal de persoonlijke inspanningen van alle burgers van de gemeenschap vergen.

Auteur: Anton Kulikov


Читайте больше на Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥