web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Milieuactivisten waarschuwen: Amerikaans gas voor Europa zou een “klimaatcatastrofe” kunnen aanwakkeren.

Een nieuw ondertekende overeenkomst heeft tot doel de afhankelijkheid van de EU van de Russische energievoorziening als gevolg van de crisis in Oekraïne te verminderen. Maar één ding is duidelijk: dit gas is niet klimaatvriendelijk.

Milieuactivisten waarschuwen:

Amerikaans gas voor Europa zou een “klimaatcatastrofe” kunnen aanwakkeren.

Shell’s schoorsteen bij de opening van de bouwplaats voor de grootste fabriek van Duitsland voor de productie van bio-vloeibaar gas op de locatie van Shell Energy and Chemicals Park Rheinland bij Keulen, Duitsland, 9 februari 2022

Een vrijdag gepresenteerd akkoord tussen de VS en de EU, dat voorziet in extra leveringen van Amerikaans vloeibaar aardgas (LNG) aan de Europese markt, kan “een ramp betekenen voor ons klimaat” , waarschuwen milieugroeperingen . De overeenkomst heeft tot doel Europa’s afhankelijkheid van Russische energievoorziening te verminderen door deze gedeeltelijk te vervangen door fossiele brandstoffen uit de VS.

Milieuactivisten verwerpen echter het idee om de ene fossiele brandstofbron te ruilen voor een andere in plaats van over te stappen op betaalbare, “schone” energie.

Kelly Sheehan, senior directeur van energiecampagnes bij de Sierra Club, een Amerikaanse milieuorganisatie, zei vrijdag in een verklaring:

“Het toestaan ​​van de uitbreiding van nieuwe en uitgebreide gasexportfaciliteiten zou decennia van afhankelijkheid van risicovolle, vluchtige fossiele brandstoffen insluiten en een ramp betekenen voor ons klimaat en de reeds uitgerekte gemeenschappen aan de Golfkust.”

Sheehan concludeerde dat alleen door “het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen alle staten kunnen stoppen kwetsbaar te zijn voor de grillen van hebzuchtige industrieën en geopolitiek”.

In navolging van bovenstaande waarschuwingen stelde Kassie Siegel, directeur van het Institute for Climate Law van het Center for Biological Diversity, “het decennialang voortduwen van nieuwe giftige exportfaciliteiten en meer methaangas” gelijk aan een “doodvonnis voor degenen die in de frontlinie van de klimaatnoodsituatie staan”. .” Ze voegde eraan toe dat meer vloeibaar aardgas (LNG) in de VS “de huidige crisis in Europa hoe dan ook niet zal oplossen”.

Lees ook:   Pedophile man marries a 6 year old girl. This is the norm in Afghanistan.

Ze zei verder:

“Het toestaan ​​van meer exportterminals, pijpleidingen en de productie van fossiele brandstoffen voegt alleen maar brandstof toe aan het vuur van onze brandende wereld.”

De Amerikaanse president Joe Biden, aan de andere kant, kondigde vrijdag in Brussel aan dat de LNG-leveringsovereenkomst ervoor zou zorgen dat “families in Europa deze winter doorkomen” en tegelijkertijd zou snijden in de Russische gasinkomsten, waarvan Biden zei dat Moskou erin pompte deze “oorlog”. Hij beweerde ook dat het plan op geen enkele manier de ambitieuze klimaatdoelstellingen van zijn regering zou ondermijnen, en zei dat het conflict in Oekraïne “als een katalysator” zou dienen voor een bredere uitrol van hernieuwbare energie.

Volgens de deal zullen de VS dit jaar alleen al 15 miljard kubieke meter LNG naar de Europese Unie (EU) verschepen. Deze hoeveelheid gas zou waarschijnlijk ongeveer een tiende van het uit Rusland geïmporteerde gas kunnen vervangen. In Brussel heeft de EU haar plannen aangekondigd om in de toekomst de invoer van LNG uit de VS en andere landen verder te vergroten om de noodzaak om Russische fossiele brandstoffen te gebruiken te verminderen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥