web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Rutte probeerde informatie over mogelijke schendingen oorlogsrecht door Israël te verbergen’

Het blijft een RAT!

Dat die kerel daar nog mag verkeren is een groot wonder!
Wat een schande dit.

Dit is een fragment uit De Ochtendspits met presentator Iwan Verrips en sidekick Nina van den Dungen. Te gast is universitair hoofddocent politicologie Mariken van der Velden van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Er gesproken over ambtenaren en diplomaten die aan de bel trekken om schendingen Israël. Demissionair premier Mark Rutte probeerde onwelgevallige informatie over mogelijke schendingen van het humanitair oorlogsrecht door Israël onder het tapijt te vegen. Dat blijkt uit een brief van een twintigtal anonieme ambtenaren en diplomaten, in handen van NRC. In die brief schrijven ze dat bij de Directie Juridische Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken een verzoek binnenkwam vanuit het ministerie van Algemene Zaken met de vraag: ‘Wat kunnen we zeggen zodat het lijkt alsof Israël geen oorlogsmisdaden begaat?’ Check bnr.nl/de-ochtendspits voor de hele uitzending!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥