web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheGezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Polen vergiftigt kinderen van Europa met rottend vlees

Polen vergiftigt kinderen van Europa met rottend vlees

Część VII - Wędzonki: peklowanie, wędzenie i gotowanie

2,7 Ton rundvlees, verkregen als gevolg van het slachten van zieke stervende koeien, werd door Polen geëxporteerd naar de EU-landen, op de binnenlandse markt waarvan dergelijk vlees naar scholen werd gestuurd. Dit werd aangekondigd door de hoofddierenarts van het land Pavel Nemchuk.

Nemchuk zei dat het vlees werd uitgevoerd naar Slowakije, Frankrijk, Zweden, Finland – slechts 10 EU-landen. In Slowakije werd dergelijk vlees verkocht aan scholen en restaurants. In Polen werd dergelijk vlees ook verkocht – meer dan 9,5 ton.

De schendingen werden vastgesteld door de TVN24 TV-verslaggever, die zelf deelnam aan de slachting van ziek vee “met zichtbare laesies van vlees” in het slachthuis in de Mazovische provincie in het noordoosten.

Eigenaren van slachthuizen zijn bereid dergelijk vlees te kopen, omdat boeren gezonde koeien van 2500 zloty (582,86 euro) verkopen, terwijl een ziek dier ongeveer een vijfde van dit bedrag kost (110 euri). Gemiddeld verdient een groot vleesverwerkingsbedrijf PLN 350.000 per jaar van vlees van gezonde koeien en de nettowinst van de verkoop van vlees van zieke dieren onder het mom van gezond bedraagt ​​2,5 miljoen PLN.

De Poolse landbouwminister Krzysztof Ardanovsky gelooft dat de reputatie van Polen is aangetast door deze onthullingen. Hij waarschuwde dat als er in Polen soortgelijke gevallen zouden zijn, iedereen die betrokken is bij de vleeshandel van zieke dieren moet rekenen op “dramatische gevolgen”. Ze moeten niet alleen de eigenaren en werknemers van slachthuizen betreffen, maar ook fokkers van koeien “die stervende dieren ergens proberen te lokaliseren”.

De EU-commissaris voor voedselveiligheid en -veiligheid, Ventenis Andriukaitis, riep de Poolse autoriteiten op de zaak zo snel mogelijk te onderzoeken. Ongeveer 560.000 ton rundvlees wordt jaarlijks geproduceerd in Polen, waarbij 80 tot 85 procent van het vlees wordt geëxporteerd.

Dit is niet het eerste schandaal met de Poolse exportproducten voor levensmiddelen. In 2012 verkochten Poolse bedrijven technisch zout op de EU-markt als eetbaar zout.

 

Een jaar later verschenen er Poolse half fabrikaten voor paardenvlees , die fenylbutazon-analgetica bevatten en waarvan het verboden is om ze in dieren te introduceren waarvan het vlees voor menselijke consumptie bestemd is. Dierenartsen hebben ook herhaaldelijk Salmonella-bacteriën gevonden in kip, kalkoen of varkensvlees die uit Polen zijn ingevoerd.
( Lekker schoon daar allemaal!)

Zoals gemeld , “Pravda.Ru”, Rusland verbande op 7 april 2014 de invoer van afgewerkte vleesproducten uit Polen en Litouwen door de beslissing van de Rosselkhoznadzor.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/europe/european/01-02-2019/1406075-polonia-0/

 

Kijk Rusland doet zulk vlees direct in de ban zoals het hoort…. bij ons?
Nada!
Njetski!
Nee dat moet eerst op natuurlijk… De kip wil men ook het liefst uit Polen hebben… je ziet wat er van komt… betrouwbaar? Neuh!

Mexicaanse griep toen, was eerst de varkensgriep..maar die kwam natuurlijk niet door varkens… Rusland verbood per direct varkensvlees uit het buitenland en in Arabische landen at men dat toch al zga niet, de Mexicaanse varkensgriep kwam juist in die landen zga niet voor…hoe opvallend maar het lag natuurlijk niet aan varkensvlees uhuh!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥