...
Maatschappij & Psyche

‘Aangevallen juf waarschijnlijk nooit meer voor klas’

‘Aangevallen juf waarschijnlijk nooit meer voor klas’
Aww…ziewlugggggg hoor?
UPDATE Het is maar de vraag of de schooljuf die dit jaar in Zwolle door een moeder bij de keel werd gegrepen ooit weer voor de klas komt. Dat liet het Openbaar Ministerie weten tijdens de rechtszaak tegen de 33-jarige Zwolse moeder die de juf had aangevallen. Zij kreeg donderdag een werkstraf van zestig uur opgelegd.

Niets rechtvaardigt dat een leerkracht op het schoolplein in bijzijn van ouders en kinderen zo wordt mishandeld
Officier van Justitie
José in den B. heeft bekend dat ze op 17 maart de schooljuf van haar dochter op het schoolplein bij basisschool De Toonladder bij de keel greep. De vrouw had een discussie met de lerares over een voorval waarbij haar kind betrokken was. Getuigen zeggen dat het zeker een halve minuut duurde. Nadat Van den B. losliet, zou de juf in elkaar zijn gezakt. Ze raakte even buiten bewustzijn en liep verwondingen op aan de hals.

Bij het aanhoren van dit relaas in de rechtszaal rolden bij het slachtoffer de tranen over de wangen. Volgens de officier van justitie kampt ze nog altijd met de gevolgen. ,,Niets rechtvaardigt dat een leerkracht op het schoolplein van een basisschool in bijzijn van ouders en kinderen zo wordt mishandeld”, aldus de officier van Justitie.

Mishandeling
Een juf moet een veilige basis hebben op school, maar ook een veilige basis zijn voor kinderen
Politierechter
De officier van justitie achtte een poging tot zware mishandeling bewezen. Maar de politierechter ging daar niet in mee. Hij achtte slechts een ‘eenvoudige mishandeling’ bewezen, maar vond wel dat er een forse straf diende te volgen omdat het incident op het schoolplein onder de ogen van ouders en kinderen had plaatsgevonden. “Een juf moet een veilige basis hebben op school, maar ook een veilige basis zijn voor kinderen.” Naast de 60 uur werkstraf moet In den B. 270 euro aan medische kosten en 500 euro smartegeld aan het slachtoffer betalen.

Het Openbaar Ministerie nam de zaak hoog op, omdat de lerares een publieke functie bekleedt. Het incident op het schoolplein van de basisschool zorgde afgelopen maart voor grote opschudding.

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4125407/2015/08/20/Aangevallen-juf-waarschijnlijk-nooit-meer-voor-klas.dhtml

De moeder schreef na het incident een brief aan de juf. “Ik had het anders moeten aanpakken. Als u me gewoon te woord had gestaan, was dit niet gebeurd”, liet ze daarin weten.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/juf-bij-de-keel-gepakt-werkstraf-en-schadevergoeding

“Ik werd heel boos. Er ging een knop bij me om. Toen heb ik juf Annemarie bij de keel gepakt.” Dat zei de moeder die eerder dit jaar in Zwolle een juf aanviel tegen de rechter. Die legde haar een werkstraf op van 60 uur. Ook moet ze een schadevergoeding betalen.

Lees ook:   Maak je eigen vreten come back to B!

De moeder vloog de onderwijzeres aan na een incident met haar dochter tijdens de gymles, zo werd duidelijk tijdens de rechtszaak. De juf zou haar dochter stevig hebben beetgepakt. Ze had een ‘zere arm’ en ‘schrammen’. “Ik wilde van juf Annemarie weten wat er was gebeurd. Ze wilde geen antwoord geven. Ze keek neerbuigend en rolde met haar ogen.” Toen ging ‘de knop om’.

Getuigen meldden dat zij haar handen zo’n 30 seconden bij de keel hield. “Ik weet niet hoe lang, ik had geen klok erbij”, zei ze. Dat de lerares even buiten bewustzijn zou zijn geraakt, kon niet meer worden vastgesteld, zei de officier van justitie. De mishandeling werd de moeder zwaar aangerekend. “Iedereen heeft het recht zijn werk veilig te kunnen uitoefenen. Zeker ook leerkrachten van een basisschool.”

In tranen
De leerkracht zou door het ‘wurgincident’ angstig zijn geworden en minder werkplezier hebben. “Door de knal zat m’n keel helemaal dicht. Er kwam een hoop stress bij. Ik ben naar een osteopaat en een psycholoog gegaan”, zei ze in tranen.

De moeder schreef na het incident een brief aan de juf. “Ik had het anders moeten aanpakken. Als u me gewoon te woord had gestaan, was dit niet gebeurd”, liet ze daarin weten.

ZIE OOK: ‘Leraren hebben het gevoel dat op hen neer wordt gekeken’

Van de rechter kreeg de vrouw een werkstraf van 60 uur. Ook moet ze een schadevergoeding van 770 euro betalen.

RTL Nieuws

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/schooljuf-bewusteloos-na-mishandeling-door-moeder-leerling
Ja hoor 30 seconden bewusteloos!
Uhuh!


 

Nou er zijn krengen bij… die net doen alsof, en dan hoeven ze een tijdje niet meer te werken voor de klas… handig toch?
Oeh ik voel me zo belaagd… De juf wilde zelfs 5000 euri!
270 euro aan medische kosten…voor wat?
Pillen…?
Ik zie mensen vooral die moeder aanvallen, maar ik heb dus mijn twijfels…!
Je slaat een juf niet zomaar op der kneiter!
Maar ik heb dan ook ervaring met enkele zeer vervelende leerkrachten gehad.
Die om niets een drama schepten. Om een eigen straatje schoon te vegen en te vernieuwen zelfs… ja ja!
🙂
Ach ja, je weet dat er zulke rotmensen bestaan.
Je kunt ze maar beter op hun rotkoppen slaan! Anders blijft het je ook jaren achtervolgen immers?

Gerelateerde artikelen

Back to top button