18 september 2020

 

Nathaniël (2) vecht door na hartverwarmende acties

 

Nathaniël (2) vecht door na hartverwarmende acties

Simone van Zwienen
11-5-15 – 22:20
De kleine Nathaniël is een stoere, lieve en zeker ook actieve jongen van bijna 2 jaar oud met grote blauwe kraalogen © Privéfoto.
Familie, vrienden en Ajacieden halen alles uit de kast om geld in te zamelen, zodat de doodzieke Nathaniël (2) uit Enkhuizen naar Amerika kan voor een behandeling, maar het is nog niet genoeg. ,,Hij gaat sowieso naar Amerika, we gaan net zolang door.”

Nathaniël Roggeveen en zijn oom Sylvano Rosenberg tijdens de wedstrijd © Privéfoto.
100.000 euro, met dat doel voor ogen ging Nathaniëls oom Sylvano Rosenberg aan de slag voor het jongetje met neuroblastoom. Het begon met enkele shirtjes van Ajaxspelers en kwam gisteren tot een hoogtepunt tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Cambuur.

In de Arena werd voor de kleine jongen gejuicht en gezongen. ,,’s Morgens had Nathaniël nog een bloedtransfusie gehad en kreeg hij een nieuwe sonde. We wisten tot op het laatste moment niet of hij erbij kon zijn”, vertelt Rosenberg. ,,Maar vlak voor de rust kwam hij en het leefde door het hele stadion heen. Zelfs voetballer Viktor Fischer wees naar hem toen hij net had gescoord. Dat is heel gaaf.”

In november kregen we de diagnose. Er zat toen een zeer agressieve en explosief groeiende tumor in zijn lijfje zo groot als drie meloenen, dat al zijn organen verdrukte
Sylvano Rosenberg, oom van Nathaniël
Genieten
De kleine Nathaniël genoot. Het jongetje uit Enkhuizen lijdt aan neuroblastoom, een agressieve vorm van kinderkanker. De peuter kan alleen in de Verenigde Staten worden behandeld voor de levensbedreigende ziekte. ,,In november kregen we de diagnose. Er zat toen een zeer agressieve en explosief groeiende tumor in zijn lijfje zo groot als drie meloenen, dat al zijn organen verdrukte.”

Nathaniël werd met spoed geopereerd en onderging zes dagen later al zijn eerste chemo. ,,Het is verschrikkelijk zwaar. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Drie weken geleden lag hij nog kantje boord. Werd het een begrafenis of hadden we het geluk dat hij bij ons blijft, vroegen we ons af. Zo erg was het.”

Lees ook:   Veel reacties over uithuiszetting

Nathaniël genoot © Privéfoto.
Flink
De kosten voor de behandeling en de onkosten die de familie maakt, omdat ze voor een half jaar naar de VS moeten verhuizen, bedragen zo’n 130.000 euro. ,,We hebben mede dankzij de collecte in de Arena bijna 100.000 euro binnen, volgens de laatste tussenstand. Dat was het bedrag dat we dachten nodig te hebben”, vertelt Sylvano. ,,Maar de dollarkoers gooit roet in het eten en is het een flink stuk duurder geworden om Nathaniël te laten behandelen en daarvoor een half jaar in Amerika te verblijven.”

Sylvano laat zich niet uit het veld slaan. ,,Ik ga door. We zijn volop bezig met nieuwe ideeën en nog niet al het geld is geteld. De behandeling verhoogt Nathaniëls levenskans met 20 tot 30 procent. We hopen dat de ziekte na zijn behandeling niet terugkomt, maar dat weten we pas over een paar jaar zeker.”

Therapie
Nathaniël en zijn ouders vertrekken 9 juni naar Amerika. ,,Sowieso”, stelt Sylvano. ,,Rond eind juli beginnen ze met immuuntherapie.”

Daar blijft het overigens niet bij voor Sylvano. ,,Zodra Nathaniël in Amerika is gaan we door met stap twee en dat is alle kinderen in Nederland met deze verschrikkelijke ziekte persoonlijk te helpen. Als we drie miljoen kunnen inzamelen na een aardbeving, dan kunnen we dat ook voor de zieke kinderen in eigen land. Er zijn zo’n 35 kinderen die dit krijgen en sommige ouders staan er helemaal alleen voor. We willen ze met Nathaniels Victory Foundation een eerlijke kans geven om te genezen.”

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4015581/2015/05/11/Nathaniel-2-vecht-door-na-hartverwarmende-acties.dhtml

Hartverwarmend dit, er zijn toch nog wel goede mensen op de wereld zo te zien!

Gerelateerde berichten