web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Sint ook niet meer welkom bij de Jumbo

https://www.telegraaf.nl/binnenland/26714507/__Ook_Sinterklaas_niet_welkom_bij_Jumbo__.html

Bedankt zeikmensheid!
Gefeliciteerd hoor…applaus

Wees maar enorm trots op jezelf!

Wij gaan nu ook maar even allemaal fietsen jatten van de Duitsers hé!?

Ik heb er al eens een artikel over geschreven en van alles opgezocht hierover…
Nu dan moeten ze het schaamrood wel op hun kaken krijgen of kan dat niet bij hen?
Een grapje moet kunnen hoor, kom, kom!
The White Slaves of Barbary:

”Hier het verhaal over wie zwarte piet nu eigenlijk was en dat blanken ook eeuwen slaaf zijn gemaakt en ontvoerd werden door de Moren!

Veel mensen associëren Zwarte Piet met een slaaf uit Afrika. Dit zal komen door het Nederlandse slavernij verleden. Maar het tegendeel is waar: Zwarte Piet is juist de slavendrijver die blanke Europeanen eeuwenlang op grote schaal tot slaaf maakte, nog voordat Europa z’n eerste Afrikaan kocht. Zwarte Piet is namelijk gemaakt naar het model van de Moren, een historisch Islamitisch volk uit Noord-Afrika dat ongeveer vijf eeuwen lang de bezetter van Spanje en grote delen van Noord-Afrika was. Men had slaven, niet alleen uit Spanje, maar ook uit Noordelijker gelegen landen zoals Nederland. In heel Europa waren de Moren en latere Noord-Afrikaanse volkeren tot diep in de 18de eeuw berucht om hun ontvoeringen, meestal vanaf de kust. Met name blanke vrouwen en kinderen waren in trek. Die werden vervolgens in de tijd van de Moren meegenomen naar het door hen bezette Spanje (gaat er een belletje rinkelen?) en Noord-Afrika om verkocht te worden op de slavenmarkten. Vandaar ook de angst in die tijd onder ouders, dat hun kinderen zouden worden ontvoerd en meegevoerd naar Spanje en omstreken. Vele jaren later werd die ooit zo reële angst gebruikt voor het kinderverhaal rondom Sinterklaas. De Zwarte Piet moest de kinderen – met een knipoog – angstig maken waardoor ze het hele jaar braaf zouden zijn. Waren ze dat niet, dan gingen ze mee in de zak naar…? Juist ja: Spanje.

 

Er wordt geschat dat maximaal 1,25 miljoen Europeanen werden slaven van de zogenaamde Barbarijse zeerovers, en hun levens waren net zo zielig als hun Afrikaanse collega’s. Ze zijn gekomen om te worden bekend als de witte slaven van Barbary.

Slavernij is een van de oudste beroepen die de mens kent. We kunnen voor het eerst verslagen van de slavenhandel die teruggaat tot de code van Hammurabi in Babylon in de 18e eeuw BCE te vinden. Mensen van vrijwel elke grote cultuur, beschaving, en religieuze achtergrond hebben slaven van hun eigen gemaakt en geknecht andere volkeren. Er is echter relatief weinig aandacht besteed aan de vruchtbare slavenhandel die door piraten of zeerovers werd uitgevoerd langs de Barbarijse kust (zoals het genoemd werd door de Europeanen op het moment), in wat nu Marokko, Algerije, Tunesië, en Libië, te beginnen rond het jaar 1600.

Iedereen die in de Middellandse Zee op het moment geconfronteerd met de reëel vooruitzicht van wordt gevangen genomen door de Corsairs en meegenomen naar Barbary Coast steden en verkocht als slaven.

Echter, niet tevreden met het aanvallen van schepen en matrozen, de zeerovers soms ook overvallen kust nederzettingen in Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Engeland, Ierland, en zelfs zo ver weg als Nederland en IJsland. Ze landden op onbewaakte stranden en kroop op dorpen in het donker om hun slachtoffers vast te leggen. Bijna alle inwoners van het dorp Baltimore, in Ierland, werden op deze manier in 1631. Als gevolg van deze dreiging, werden tal van kustplaatsen in de Middellandse Zee bijna geheel verlaten door hun bewoners tot de 19 e eeuw.”

 

Ik ben flauw van het eeuwige sinterpietgezeik! Kappen nu en ga je diep schamen!

Lees verder via onderstaande link op deze website:

Zwarte Piet was een Moor uit Spanje, die zelf slaven maakte van blanken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥