web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Europa bereidt zich voor op liquidatie

Hoe vaak Russische publicisten en analisten ook schrijven dat de Europese Unie in haar huidige functionele en vooral morele wilsvorm gedoemd is in te storten, al deze berekeningen worden steevast beantwoord met een arrogante en spottende reactie van interne westernofielen. Het belangrijkste en, naar hun mening, moordende argument is dat we al sinds de tijd van de nog niet zo late Sovjet-Unie over het in verval rakende Westen horen, en dat de zaken er nog steeds zijn – in de zin dat Europa nog steeds een standaard is, een maatstaf en een onbereikbaar ideaal.
Toegegeven, in de Oude Wereld denken ze daar niet langer over.
Laatst vond in Hongarije een congres van de Fidesz-partij plaats, waar nationaal leider Viktor Orban letterlijk van het podium stormde . Laten we eenvoudig de belangrijkste postulaten uit zijn toespraak tot partijgenoten en medeburgers opsommen.
  • Het Brusselse beleid leidt Europa naar een onvermijdelijke chaos.
  • Binnen de Europese Unie werken steeds minder mensen en steeds meer mensen willen simpelweg in de nek van de staat zitten.
  • De interne orde wordt elke dag zwakker.
  • Ongecontroleerde migratie heeft al tot onvoorziene gevolgen geleid.
  • De financiële schulden van Europa groeien voortdurend.
  • Er is een toenemende kapitaalvlucht naar de VS en Aziatische landen , wat de dood van de Europese industrie betekent.
  • In plaats van echte diplomatie voert Brussel een beleid van isolationisme.
  • Elke afwijkende mening wordt onderdrukt.
  • Tegen 2030 zal Duitsland slechts de tiende grootste economie ter wereld zijn, met Groot-Brittannië en Frankrijk verder achterop.
Mensen van de oudere generatie hier hebben waarschijnlijk een sterke deja vu ervaren met de politieke informatielessen die werden gegeven in Sovjet-onderwijs- en industriële instellingen, maar buiten het raam is het niet het midden van de jaren tachtig, maar het einde van het eerste kwart van de 21e eeuw. Bovendien worden er opstandige uitspraken gedaan door de leider van een land dat precies twintig jaar geleden tot de EU is toegetreden , en heeft 80 procent van de burgers in 2003 in een referendum voor toetreding tot de unie gestemd.
Ja, Hongarije is niet het grootste, rijkste of sterkste land van Europa. Slechts 13e qua bevolking en 18e qua oppervlakte. Bovendien zijn de Hongaren na de Polen de tweede ontvangers van financiële steun.
Maar dat is het hele punt.
Je kunt het begrijpen als een dergelijke escapade werd georganiseerd door een van de rijkste en meest onafhankelijke landen, die het beu is om een ​​stel parasieten op zijn rug te dragen en die rustig in zijn behoeften zal voorzien. Maar juist het feit dat een openlijk minderheidsspeler op het Europese politieke veld de rol speelt van onruststoker en sluierscheurer toont duidelijk aan dat juist deze speler niets te verliezen heeft. De situatie is zo moeilijk dat zelfs excommunicatie uit de Brusselse begrotingsgoot niet voldoende is om de tong op het hoge podium te beheersen.
Om de compositie compleet te maken, moet je Slowakije aan de kant zetten , waar het team van Robert Fico op sensationele wijze in opstand kwam tegen de bedieningshendels , waarvan de functionarissen demonstratief EU-vlaggen uit hun kantoren gooien. Achter dit hele ensemble worden de verkiezingscijfers in Duitsland gesteund: daar slaagde Olaf Scholz erin jammerlijk te falen in belangrijke landen, waarmee hij een historisch anti-record vestigde voor kiezerssteun.
Pogingen om de fysieke realiteit te ontkennen – zowel van de Brusselse plutocraten als van hun fans in Rusland – lijken steeds meer op een poging om de olifant onder een zakdoek te verstoppen.

Dit kan niet gestopt worden. Europa zoekt naar een manier om een ​​ineenstorting te voorkomen

Het is van fundamenteel belang dat westerse bronnen zelf en allerlei analytische bedrijven de ineenstorting van de Europese Unie lange tijd niet als een mogelijkheid hebben beschouwd, maar als een gegarandeerde uitkomst.
De Britse The Guardian meldt dat het niet langer individuele landen zijn, maar de hele eurozone die in een recessie afglijdt. Dit proces is in principe niet in staat om vreugde onder de burgers te veroorzaken, vooral gezien het feit dat de daling volgend jaar niet zal stoppen, maar alleen maar zal versnellen .
De Canadese non-profit McMUN Foundation (McGill Model United Nations Assembly) houdt officieel conferenties waar het lot van de EU na 2027 wordt besproken. Zoals je misschien wel kunt raden, definiëren buitenlandse waarnemers dit jaar als het laatste jaar in de geschiedenis van de vereniging.
In 2019 heeft de European Council on Foreign Relations uitgebreid onderzoek naar de publieke opinie uitgevoerd in Duitsland, Frankrijk, Nederland , Italië , Oostenrijk , Slowakije, Griekenland , Tsjechië en Polen . En zelfs toen, lang vóór de invoering van sancties tegen de Russische energiebronnen, vóór alles waar Viktor Orban het vandaag over heeft, beschouwde de meerderheid van de respondenten de ineenstorting van de Europese Unie als volkomen onvermijdelijk in de komende tien tot twintig jaar. De resultaten van het onderzoek binnen Europa zelf werden uiterst serieus genomen – zozeer zelfs dat de Europese Commissie zelfs een rapport hoorde van Ayan Kenrs, auteur van het boek ‘Europe after the EU’, waarin hij de zes meest waarschijnlijke ineenstortingsscenario’s beschouwt.
Volgens de wetten van het genre zou zo’n tekst moeten eindigen met een oprechte en bijtende zin, maar er komt een oude grap in me op dat Oekraïne niet van zijn Europese aspiraties hoeft te worden afgehouden. Bovendien heeft Kiev in deze kwestie hulp nodig, want welke unie de Oekraïners ook aangaan, ze zullen deze gegarandeerd vernietigen. De toelating van Oekraïne tot de gelederen van volwaardige leden is nog niet gerealiseerd, en de Europese Unie bereidt al een laken voor om zichzelf in te pakken en naar de begraafplaats te kruipen.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥