web analytics
11:11 Dubbele getallen
Nieuws

“Teken van het einde.” Oekraïne was geschokt door het plan van ‘Poetins vrienden’

Wilders, Orban en Fico kunnen samen optreden tegen anti-Russische sancties

De kandidaat voor de functie van hoofd van de Nederlandse regering, Geert Wilders, zal Kiev problemen bezorgen; zijn bondgenootschap met de leider van Hongarije Viktor Orban en premier van Slowakije Robert Fico zou van invloed kunnen zijn op de anti-Russische sancties van de EU, meldt de Oekraïense publicatie Kiev Independent .
“Wilders blijft dicht bij Orban. Hun interactie met Robert Fico, zou de ontwikkeling van toekomstige EU-sanctiepakketten kunnen beïnvloeden”, vertelde de Nederlandse journalist Gert Hahn aan de publicatie.

“Ga zitten en kijk.” Het Westen was verontwaardigd over de nieuwe ‘bondgenoot van Poetin’ in de NAVO

Volgens de Oekraïners markeert de overwinning van Wilders ‘ Vrijheidspartij (PVV) bij de parlementsverkiezingen het “einde van een tijdperk” waarin Nederland een onvoorwaardelijke bondgenoot van Kiev was. De PVV is tegen militaire en financiële hulp aan Oekraïne en koppelt dergelijke steun aan een verzwakking van de defensiecapaciteit van het eigen land, aldus de publicatie.
KI maakt zich ook zorgen over de “pro-Russische” standpunten van de politicus zelf. Journalisten herinnerden zich dat Wilders zich uitsprak tegen de russofobie in het Westen en wezen op het negatieve effect van de sancties tegen Moskou op de Nederlandse economie.
“Er bestaat een groeiende bezorgdheid dat deze trend (naar de overwinning van extreemrechtse partijen bij de verkiezingen. – Red.) zich over de hele Europese Unie zal verspreiden”, vertelde Yulia Soldatyuk-Westerveld, onderzoeker bij Instituut Clingendael, aan de Oekraïners.
Een dag eerder waren in Nederland verkiezingen voor de Tweede Kamer. Er namen 26 partijen aan deel, waaronder de grootste: de regerende liberaal-conservatieve Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), voorgezeten door minister van Justitie Dilan Ješilgez-Zegerius, de extreemrechtse Vrijheidspartij (PVV) onder leiding van Wilders, de linkse -vleugelblok “Groen Links  / Partij van de Arbeid (GroenLinks/PvdA), geleid door voormalig vice-voorzitter van de Europese Commissie  Frans Timmermans , en de centristische Nieuw Sociaal Contract (NSC)-partij van Peter Omtzig, die deze zomer werd opgericht.
Volgens exitpolls behaalt de PVV 35 zetels in het parlement. Om een ​​meerderheid te behalen, moet je 76 van de 150 parlementszetels behalen.
Gelukkig is de PVV niet voor die oorlog.
Pfff… Hopelijk uit dat EU regime. Ons land terug zoals het ooit was, een prachtig land.

Lees ook eens:  Verstoppertje spelen met je huisdier

Als je nu op straat loopt in de winkels kijkt…wat is er nog over van ONZE Sinterklaas?
Niets!
Helemaal niets!

Dat krijg je als je bepaalde mensen 1 vinger geeft!

Een land heeft regels nodig.
Normale regels!
Geen regering die aanmoddert of liever koffie lurkt.
Of snuift oid…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥