web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De invloed van de tv op de mensen…

Manipulatie van het elektronische door elektromagnetische velden van monitoren

27222510 AnGel-WinGs.nl

Fysiologische effecten zijn waargenomen bij een mens als reactie op stimulatie van de huid met zwakke elektromagnetische velden die worden gepulseerd met bepaalde frequenties in de buurt van ½ Hz of 2,4 Hz, om bijvoorbeeld een zintuiglijke resonantie op te wekken. Veel computermonitoren en tv-buizen zenden bij het weergeven van gepulseerde beelden gepulseerde elektromagnetische velden uit met voldoende amplitude om een ​​dergelijke excitatie te veroorzaken. Het is daarom mogelijk om het zenuwstelsel van een onderwerp te manipuleren door pulserende beelden die worden weergegeven op een nabijgelegen computerscherm of tv-toestel. Voor dit laatste kan het beeldpulsen ingebed zijn in het programmamateriaal, of het kan worden bedekt door een videostroom te moduleren, hetzij als een RF-signaal of als een videosignaal. Het beeld dat op een computermonitor wordt weergegeven, kan effectief worden gepulseerd door een eenvoudig computerprogramma. Voor bepaalde monitoren

Beschrijving

ACHTERGROND VAN DE UITVINDING
De uitvinding heeft betrekking op het stimuleren van het menselijk zenuwstelsel door een extern op het lichaam aangebracht elektromagnetisch veld. Een neurologisch effect van externe elektrische velden is genoemd door Wiener (1958), in een bespreking van de bundeling van hersengolven door niet-lineaire interacties. Het elektrische veld was ingericht om “een directe elektrische aandrijving van de hersenen” te bieden. Wiener beschrijft het veld zoals opgezet door een 10 Hz wisselspanning van 400 V aangebracht in een ruimte tussen plafond en grond. Brennan (1992) beschrijft in US Pat. 5.169.380 een apparaat voor het verlichten van verstoringen in circadiane ritmes van een zoogdier, waarbij een wisselend elektrisch veld over het hoofd van het subject wordt aangelegd door twee elektroden die op korte afstand van de huid zijn geplaatst.
Een apparaat dat zowel een veldelektrode als een contactelektrode omvat, is de “Graham Potentializer” genoemd door Hutchison (1991). Dit ontspanningsapparaat maakt gebruik van beweging, licht en geluid, evenals een wisselend elektrisch veld dat voornamelijk op het hoofd wordt uitgeoefend. De contactelektrode is een metalen staaf in Ohms contact met de blote voeten van de proefpersoon, en de veldelektrode is een halfronde metalen zendspoel die enkele centimeters van het hoofd van de proefpersoon is geplaatst.

Bij deze drie elektrische stimulatiemethoden wordt het externe elektrische veld voornamelijk op het hoofd aangelegd, zodat elektrische stromen in de hersenen worden geïnduceerd op de fysieke manier die wordt bepaald door elektrodynamica. Dergelijke stromingen kunnen grotendeels worden vermeden door het veld niet op het hoofd toe te passen, maar eerder op huidgebieden die zich van het hoofd af bevinden. Bepaalde huidreceptoren kunnen dan worden gestimuleerd en ze zouden een signaalinvoer in de hersenen leveren langs de natuurlijke paden van afferente zenuwen. Er is gevonden dat op deze manier inderdaad fysiologische effecten kunnen worden geïnduceerd door zeer zwakke elektrische velden, als ze worden gepulseerd met een frequentie in de buurt van ½ Hz. De waargenomen effecten zijn onder meer ptosis van de oogleden, ontspanning, slaperigheid, het gevoel van druk op een centrale plek op de onderrand van de wenkbrauw, het zien van bewegende patronen van donkerpaars en groenachtig geel met de ogen gesloten, een tonische glimlach, een gespannen gevoel in de maag, plotselinge losse ontlasting en seksuele opwinding, afhankelijk van de precieze frequentie die wordt gebruikt en het huidgebied waarop het veld wordt toegepast . De scherpe frequentie-afhankelijkheid suggereert betrokkenheid van een resonantiemechanisme.
Gebleken is dat de resonantie niet alleen kan worden opgewekt door extern aangelegde gepulste elektrische velden, zoals besproken in het Amerikaanse octrooischrift 3.866.891. nrs. 5.782.874, 5.899.922, 6.081.744 en 6.167.304, maar ook door gepulseerde magnetische velden, zoals beschreven in US Pat. nrs. 5.935.054 en 6.238.333, door zwakke warmtepulsen toegepast op de huid, zoals besproken in US Pat. nrs. 5.800.481 en 6.091.994, en door subliminale akoestische pulsen, zoals beschreven in US Pat. nr. 6.017.302. Omdat de resonantie wordt opgewekt via sensorische paden, wordt dit een sensorische resonantie genoemd. Naast de resonantie nabij ½ Hz is een sensorische resonantie gevonden nabij 2,4 Hz. Dit laatste wordt gekenmerkt door de vertraging van bepaalde corticale processen, zoals besproken in de ‘481, ‘922, ‘302, ‘744, ‘944 en ‘304 octrooien.

De excitatie van zintuiglijke resonanties door zwakke warmtepulsen die op de huid worden toegepast, geeft een idee van wat er neurologisch gebeurt. Van cutane temperatuurgevoelige receptoren is bekend dat ze spontaan vuren. Deze zenuwen pieken enigszins willekeurig rond een gemiddelde snelheid die afhangt van de huidtemperatuur. Zwakke warmtepulsen die periodiek aan de huid worden afgegeven, zullen daarom een ​​lichte frequentiemodulatie (fm) veroorzaken in de piekpatronen die door de zenuwen worden gegenereerd. Aangezien stimulatie door andere sensorische modaliteiten resulteert in vergelijkbare fysiologische effecten, wordt aangenomen dat frequentiemodulatie van spontane afferente neurale piekpatronen daar ook optreedt.

Het is leerzaam om dit begrip toe te passen op de stimulatie door zwakke elektrische veldpulsen die aan de huid worden toegediend. De extern opgewekte velden induceren elektrische stroompulsen in het onderliggende weefsel, maar de stroomdichtheid is veel te klein om een ​​anders rustige zenuw af te vuren. In experimenten met het aanpassen van rekreceptoren van de rivierkreeft hebben Terzuolo en Bullock (1956) echter waargenomen dat zeer kleine elektrische velden voldoende kunnen zijn om het afvuren van reeds actieve zenuwen te moduleren. Een dergelijke modulatie kan optreden in de besproken elektrische veldstimulatie.
Verder begrip kan worden verkregen door rekening te houden met de elektrische ladingen die zich ophopen op de huid als gevolg van de geïnduceerde weefselstromen. Als je de thermodynamica negeert, zou je verwachten dat de geaccumuleerde polarisatieladingen strikt beperkt blijven tot het buitenoppervlak van de huid. Maar de ladingsdichtheid wordt veroorzaakt door een kleine overmaat aan positieve of negatieve ionen, en thermische beweging verdeelt de ionen door een dunne laag. Dit houdt in dat het extern aangelegde elektrische veld daadwerkelijk een korte afstand in het weefsel doordringt, in plaats van abrupt te stoppen bij het buitenste huidoppervlak. Op deze manier kan een aanzienlijk deel van het aangelegde veld op sommige huidzenuwuiteinden worden uitgeoefend, zodat een lichte modulatie van het type dat wordt opgemerkt door Terzuolo en Bullock inderdaad kan optreden.
De genoemde fysiologische effecten worden alleen waargenomen wanneer de sterkte van het elektrische veld op de huid binnen een bepaald bereik ligt, het zogenaamde effectieve intensiteitsvenster. Er is ook een bulkeffect, in die zin dat zwakkere velden voldoende zijn wanneer het veld op een groter huidoppervlak wordt toegepast. Deze effecten worden in detail besproken in het ‘922 octrooi.
Aangezien de spontane pieken van de zenuwen nogal willekeurig zijn en de frequentiemodulatie die wordt veroorzaakt door het gepulseerde veld erg ondiep is, is de signaal-ruisverhouding (S/N) voor het fm-signaal in de piekreeksen langs de afferente zenuwen zo klein als om herstel van het FM-signaal van een enkele zenuwvezel onmogelijk te maken. Maar toepassing van het veld over een groot huidgebied veroorzaakt gelijktijdige stimulatie van veel huidzenuwen, en de FM-modulatie is dan coherent van zenuw tot zenuw. Daarom, als de afferente signalen op de een of andere manier in de hersenen worden gesommeerd, worden de FM-modulaties toegevoegd terwijl de pieken van verschillende zenuwen zich vermengen en verweven. Op deze manier kan de S/N worden verhoogd door geschikte neurale verwerking. De zaak wordt in detail besproken in het ‘874-octrooi. Een andere toename in gevoeligheid is te wijten aan het inschakelen van een resonantiemechanisme

Een gemakkelijk waarneembaar fysiologisch effect van een geëxciteerde ½ Hz sensorische resonantie is ptosis van de oogleden. Zoals besproken in het ‘922-octrooi, houdt de ptosis-test in dat eerst de ogen ongeveer halverwege worden gesloten. Door deze ooglidpositie vast te houden, worden de ogen naar boven gerold, terwijl de vrijwillige controle over de oogleden wordt opgegeven. De ooglidpositie wordt dan bepaald door de toestand van het autonome zenuwstelsel. Bovendien verhoogt de druk die door de gedeeltelijk gesloten oogleden op de oogbollen wordt uitgeoefend de parasympathische activiteit. De ooglidpositie wordt daardoor wat labiel, zoals blijkt uit een lichte fladdering. De labiele toestand is gevoelig voor zeer kleine verschuivingen in de autonome toestand. De ptosis beïnvloedt de mate waarin de pupil wordt afgedekt door het ooglid, en dus hoeveel licht wordt toegelaten tot het oog. Vandaar dat de diepte van de ptosis wordt gezien door het onderwerp,
In de beginfasen van de excitatie van de ½ Hz sensorische resonantie wordt een neerwaartse drift gedetecteerd in de ptosisfrequentie, gedefinieerd als de stimulatiefrequentie waarvoor maximale ptosis wordt verkregen. Aangenomen wordt dat deze drift wordt veroorzaakt door veranderingen in het chemische milieu van de resonerende neurale circuits. Men denkt dat de resonantie ergens in de hersenen verstoringen van chemische concentraties veroorzaakt, en dat deze verstoringen zich door diffusie verspreiden naar nabijgelegen resonerende circuits. Dit effect, “chemische ontstemming” genoemd, kan zo sterk zijn dat ptosis helemaal verloren gaat wanneer de stimulatiefrequentie constant wordt gehouden in de beginfasen van de excitatie. Omdat de stimulatie dan enigszins uit de toon valt, neemt de resonantie in amplitude af en neemt de chemische ontstemming uiteindelijk af. Hierdoor verschuift de ptosisfrequentie weer omhoog, zodat de stimulatie meer op elkaar is afgestemd en de ptosis zich weer kan ontwikkelen. Dientengevolge, voor vaste stimulatiefrequenties in een bepaald bereik, cycli de ptosis langzaam met een frequentie van enkele minuten. De zaak wordt besproken in het ‘302 octrooi.

De stimulatiefrequenties waarbij specifieke fysiologische effecten optreden, hangen enigszins af van de toestand van het autonome zenuwstelsel, en waarschijnlijk ook van de endocriene toestand.
Zwakke magnetische velden die worden gepulseerd met een sensorische resonantiefrequentie kunnen dezelfde fysiologische effecten induceren als gepulseerde elektrische velden. In tegenstelling tot de laatste dringen de magnetische velden echter met vrijwel onverminderde kracht door in biologisch weefsel. Wervelstromen in het weefsel drijven elektrische ladingen naar de huid, waar de ladingsverdelingen onderhevig zijn aan thermische smering op vrijwel dezelfde manier als bij elektrische veldstimulatie, zodat dezelfde fysiologische effecten ontstaan. Details worden besproken in het ‘054-octrooi.

OVERZICHT


Computermonitoren en tv-monitoren kunnen worden gemaakt om zwakke laagfrequente elektromagnetische velden uit te zenden door simpelweg de intensiteit van weergegeven beelden te pulseren. Experimenten hebben aangetoond dat de ½ Hz-sensorische resonantie op deze manier kan worden opgewekt bij een onderwerp in de buurt van de monitor. De sensorische resonantie van 2,4 Hz kan ook op deze manier worden opgewekt. Daarom kan een tv-monitor of computermonitor worden gebruikt om het zenuwstelsel van mensen in de buurt te manipuleren.

De implementaties van de uitvinding zijn aangepast aan de bron van videostream die de monitor aandrijft, of het nu een computerprogramma, een tv-uitzending, een videoband of een digitale videoschijf (DVD) is.
Voor een computermonitor kunnen de beeldpulsen worden geproduceerd door een geschikt computerprogramma. De pulsfrequentie kan worden geregeld via toetsenbordinvoer, zodat het onderwerp kan afstemmen op een individuele sensorische resonantiefrequentie. Op deze manier kan ook de pulsamplitude worden geregeld. Een programma geschreven in Visual Basic(R) is bijzonder geschikt voor gebruik op computers met het besturingssysteem Windows 95(R) of Windows 98(R). De opbouw van een dergelijk programma wordt beschreven. De productie van periodieke pulsen vereist een nauwkeurige timingprocedure. Een dergelijke procedure is opgebouwd uit de GetTimeCount-functie die beschikbaar is in de Application Program Interface (API) van het Windows-besturingssysteem, samen met een extrapolatieprocedure die de nauwkeurigheid van de timing verbetert.
Pulsvariabiliteit kan via software worden ingevoerd om de gewenning van het zenuwstelsel aan de veldstimulatie tegen te gaan, of wanneer de precieze resonantiefrequentie niet bekend is. De variabiliteit kan een pseudo-willekeurige variatie zijn binnen een smal interval, of kan de vorm aannemen van een frequentie- of amplitudezwaai in de tijd. De pulsvariabiliteit kan onder controle zijn van het onderwerp.
Het programma dat ervoor zorgt dat een monitor een pulserend beeld weergeeft, kan worden uitgevoerd op een externe computer die via een koppeling met de gebruikerscomputer is verbonden; de laatste kan deels tot een netwerk behoren, wat het internet kan zijn.

Voor een tv-monitor kan het pulseren van het beeld inherent zijn aan de videostroom als deze uit de videobron stroomt, of anders kan de stream worden gemoduleerd om het pulseren te overlappen. In het eerste geval kan een live tv-uitzending zo worden geregeld dat de functie wordt ingebed door de verlichting van de scène die wordt uitgezonden lichtjes te pulseren. Deze methode kan natuurlijk ook worden gebruikt bij het maken van films en het opnemen van videobanden en dvd’s.

Door middel van modulerende hardware kunnen videobanden worden bewerkt om het pulseren te overlappen. Er wordt een eenvoudige modulator besproken waarbij het luminantiesignaal van composietvideo wordt gepulseerd zonder het chromasignaal te beïnvloeden. Hetzelfde effect kan aan de kant van de consument worden geïntroduceerd door de videostroom die door de videobron wordt geproduceerd te moduleren. Een dvd kan softwarematig worden bewerkt door pulsachtige variaties in de digitale RGB-signalen te introduceren. Impulsen van beeldintensiteit kunnen over de analoge componentvideo-uitgang van een dvd-speler worden gelegd door de luminantiesignaalcomponent te moduleren. Alvorens het tv-toestel binnen te gaan, kan een televisiesignaal zodanig worden gemoduleerd dat de beeldintensiteit pulseert door middel van een variabele vertragingslijn die is aangesloten op een pulsgenerator.
Bepaalde monitoren kunnen elektromagnetische veldpulsen uitzenden die een zintuiglijke resonantie opwekken bij een onderwerp in de buurt, via beeldpulsen die zo zwak zijn dat ze subliminaal zijn. Dit is jammer omdat het een weg opent voor ondeugende toepassing van de uitvinding, waarbij mensen onbewust worden blootgesteld aan manipulatie van hun zenuwstelsel voor andermans doeleinden. Een dergelijke toepassing zou onethisch zijn en wordt natuurlijk niet bepleit. Het wordt hier vermeld om het publiek te wijzen op de mogelijkheid van heimelijk misbruik dat kan plaatsvinden tijdens het online zijn, of tijdens het kijken naar tv, een video of een dvd.

BESCHRIJVING VAN DE TEKENINGEN


Afb. 1 illustreert het elektromagnetische veld dat uitgaat van een monitor wanneer het videosignaal zodanig wordt gemoduleerd dat het pulsen in beeldintensiteit veroorzaakt, en een onderwerp in de buurt dat aan het veld wordt blootgesteld.
Afb. 2 toont een schakeling voor modulatie van een samengesteld videosignaal voor het pulseren van de beeldintensiteit.
Afb. 3 toont de schakeling voor een eenvoudige pulsgenerator.
Afb. 4 illustreert hoe een gepulseerd elektromagnetisch veld kan worden opgewekt met een computermonitor.
Afb. 5 toont een gepulseerd elektromagnetisch veld dat wordt opgewekt door een televisietoestel door modulatie van het RF-signaal dat wordt ingevoerd naar de TV.
Afb. 6 schetst de structuur van een computerprogramma voor het produceren van een gepulseerd beeld.
Afb. 7 toont een extrapolatieprocedure die is geïntroduceerd voor het verbeteren van de timingnauwkeurigheid van het programma van FIG. 6 .
Afb. 8 illustreert de werking van de extrapolatieprocedure van FIG. 7 .
Afb. 9 toont een persoon die wordt blootgesteld aan een gepulseerd elektromagnetisch veld dat afkomstig is van een monitor die reageert op een programma dat op een computer op afstand draait via een link die het internet omvat.
Afb. 10 toont het blokschema van een schakeling voor het in frequentie schommelen van een TV-signaal met als doel het pulseren van de intensiteit van het op een TV-monitor weergegeven beeld.
Afb. 11 geeft schematisch een opnamemedium weer in de vorm van een videoband met opgenomen gegevens, en het attribuut van het signaal dat ervoor zorgt dat de intensiteit van het weergegeven beeld wordt gepulseerd.
Afb. 12 illustreert hoe beeldpulsen kan worden ingebed in een videosignaal door de verlichting van de scène die wordt opgenomen te pulseren.
Afb. 13 toont een routine die pulsvariabiliteit introduceert in het computerprogramma van FIG. 6 .
Afb. 14 toont schematisch hoe een CRT een elektromagnetisch veld uitzendt wanneer het weergegeven beeld wordt gepulseerd.
Afb. 15 laat zien hoe de intensiteit van het beeld dat op een monitor wordt weergegeven, kan worden gepulseerd via de helderheidsregelingsterminal van de monitor.
Afb. 16 illustreert de werking van de polarisatieschijf die als model dient voor geaarde geleiders aan de achterkant van een CRT-scherm.
Afb. 17 toont de schakeling voor het overlappen van beeldintensiteitspulsen op een dvd-uitgang.
Afb. 18 toont meetgegevens voor gepulseerde elektrische velden die worden uitgezonden door twee verschillende CRT-monitoren, en een vergelijking met de theorie.

GEDETAILLEERDE BESCHRIJVING


Computermonitoren en tv-monitoren zenden elektromagnetische velden uit. Een deel van de emissie vindt plaats bij de lage frequenties waarop weergegeven beelden veranderen. Een ritmisch pulseren van de intensiteit van een beeld veroorzaakt bijvoorbeeld elektromagnetische veldemissie bij de pulsfrequentie, met een sterkte die evenredig is met de pulsamplitude. Het veld wordt kort aangeduid als “schermemissie”. Bij de bespreking van dit effect wordt een deel of alles wat op het beeldscherm wordt weergegeven een afbeelding genoemd. Een monitor van het type kathodestraalbuis (CRT) heeft drie elektronenstralen, één voor elk van de basiskleuren rood, groen en blauw. De intensiteit van een afbeelding wordt hier gedefinieerd als:

I=∫j dA,   (1)
waarbij de integraal zich over de afbeelding uitstrekt, en
j=jr+jg+jb,   (2)

jr, jg en jb zijn de elektrische stroomdichtheden in de rode, groene en blauwe elektronenbundels op het oppervlak dA van het beeld op het scherm. De stroomdichtheden moeten worden genomen in het gedistribueerde elektronenbundelmodel, waarbij de discretie van pixels en de rasterbeweging van de bundels worden genegeerd, en de achterkant van het beeldscherm wordt verondersteld te worden bestraald door diffuse elektronenbundels. De bundelstroomdichtheden zijn dan functies van de coördinaten x en y over het scherm. Het model is geschikt omdat we geïnteresseerd zijn in de elektromagnetische veldemissie die wordt veroorzaakt door beeldpulsen met de zeer lage frequenties van zintuiglijke resonanties, terwijl de emissies met de veel hogere horizontale en verticale zwaaifrequenties niet van belang zijn. Voor een CRT wordt de intensiteit van een afbeelding uitgedrukt in millampères.
Voor een liquid crystal display (LCD) moeten de stroomdichtheden in de definitie van beeldintensiteit worden vervangen door stuurspanningen, vermenigvuldigd met de apertuurverhouding van het apparaat. Voor een LCD worden beeldintensiteiten dus uitgedrukt in volt.

Er zal worden aangetoond dat emissies voor een CRT- of LCD-scherm worden veroorzaakt door fluctuaties in de beeldintensiteit. In composietvideo is de intensiteit zoals hierboven gedefinieerd echter geen primair signaalkenmerk, maar de luminantie Y wel. Voor elke pixel die men heeft
Y =0,299 R +0,587 G +0,114 B,   (3)

waarbij R, G en B de intensiteiten van de pixel zijn, respectievelijk in rood, groen en blauw, genormaliseerd om te variëren van 0 tot 1. De definitie (3) is gegeven door de Commission Internationale de l’Eclairage (CIE), om rekening te houden met helderheidsverschillen bij verschillende kleuren, zoals waargenomen door het menselijke visuele systeem. In composietvideo wordt de tint van de pixel bepaald door het chromasignaal of de chrominantie, die de componenten RY en BY heeft. Hieruit volgt dat pulserende pixelluminantie terwijl de tint vast blijft, gelijk staat aan het pulseren van de pixelintensiteit, tot een amplitudefactor. Op dit feit zal worden vertrouwd bij het moduleren van een videostroom om bijvoorbeeld beeldintensiteitspulsen over elkaar te leggen.

Het blijkt dat de schermemissie een multipooluitbreiding heeft waarbij zowel de monopool- als de dipoolbijdragen evenredig zijn met de veranderingssnelheid van de intensiteit I van (1). De multipoolbijdragen van hogere orde zijn evenredig met de veranderingssnelheid van momenten van de stroomdichtheid j over het beeld, maar aangezien deze bijdragen snel afnemen met de afstand, zijn ze in de huidige context niet van praktisch belang. Het pulseren van de intensiteit van een beeld kan verschillende pulsamplitudes, frequenties of fasen met zich meebrengen voor verschillende delen van het beeld. Een of al deze functies kunnen onder controle van het onderwerp vallen.
De vraag rijst of de schermemissie sterk genoeg kan zijn om sensorische resonanties op te wekken bij mensen die zich op normale kijkafstanden van de monitor bevinden. Dit blijkt het geval te zijn, zoals aangetoond door sensorische resonantie-experimenten en onafhankelijk door de sterkte van de uitgezonden elektrische veldpulsen te meten en de resultaten te vergelijken met het effectieve intensiteitsvenster zoals onderzocht in eerder werk.
Er zijn sensorische resonantie-experimenten van een halve Hertz uitgevoerd waarbij de proefpersoon op zijn minst op een normale kijkafstand van een 15″ computermonitor was geplaatst die werd aangestuurd door een computerprogramma geschreven in Visual Basic(R), versie 6.0 (VB 6 ). Het programma produceert een gepulseerd beeld met uniforme helderheid en tint over het volledige scherm, met uitzondering van een paar kleine bedieningsknoppen en tekstvakken. In VB 6 worden schermpixelkleuren bepaald door gehele getallen R, G en B, die variëren van 0 tot 255, en bepalen de bijdragen aan de pixelkleur van de basiskleuren rood, groen en blauw. Voor een CRT-type monitor kunnen de pixelintensiteiten voor de primaire kleuren afhankelijk zijn van de RGB-waarden op een niet-lineaire manier die zal worden besproken. In de VB 6programma worden de RGB-waarden gemoduleerd door kleine pulsen ΔR, ΔG, ΔB, met een frequentie die door het onderwerp kan worden gekozen of op een vooraf bepaalde manier wordt geveegd. In de bovengenoemde sensorische resonantie-experimenten waren de verhoudingen ΔR/R, ΔG/G en ΔB/B altijd kleiner dan 0,02, zodat de beeldpulsen vrij zwak zijn. Voor bepaalde frequenties in de buurt van ½ Hz ondervond de proefpersoon fysiologische effecten waarvan bekend is dat ze gepaard gaan met de excitatie van de ½ Hz-sensorische resonantie, zoals vermeld in de achtergrondsectie. Bovendien vallen de gemeten veldpulsamplituden binnen het effectieve intensiteitsvenster voor de ½ Hz-resonantie, zoals onderzocht in eerdere experimenten en besproken in de ‘874, ‘744, ‘922 en ‘304 octrooien. Andere experimenten hebben aangetoond dat de 2.

Deze resultaten bevestigen dat het zenuwstelsel van een persoon inderdaad kan worden gemanipuleerd door middel van elektromagnetische veldpulsen die worden uitgezonden door een nabijgelegen CRT- of LCD-monitor die beelden met gepulseerde intensiteit weergeeft.

De verschillende implementaties van de uitvinding zijn aangepast aan de verschillende bronnen van videostream, zoals videoband, dvd, een computerprogramma of een tv-uitzending via vrije ruimte of kabel. Bij al deze implementaties wordt de proefpersoon blootgesteld aan het gepulseerde elektromagnetische veld dat door de monitor wordt gegenereerd als gevolg van pulsen van de beeldintensiteit. Bepaalde huidzenuwen van de proefpersoon vertonen spontane pieken in patronen die, hoewel nogal willekeurig, sensorische informatie bevatten, tenminste in de vorm van een gemiddelde frequentie. Sommige van deze zenuwen hebben receptoren die reageren op de veldstimulatie door hun gemiddelde piekfrequentie te veranderen, zodat de piekpatronen van deze zenuwen een frequentiemodulatie krijgen, die naar de hersenen wordt overgebracht. De modulatie kan bijzonder effectief zijn als deze een frequentie heeft op of nabij een sensorische resonantiefrequentie. Dergelijke frequenties zullen naar verwachting in het bereik van 0,1 tot 15 Hz liggen.
Een uitvoeringsvorm van de uitvinding aangepast aan een videorecorder wordt getoond in FIG. 1, waar een onderwerp 4 wordt blootgesteld aan een pulserend elektrisch veld 3 en een pulserend magnetisch veld 39 die worden uitgezonden door een monitor 2 , aangeduid met “MON”, als resultaat van het pulseren van de intensiteit van het weergegeven beeld. Het beeld wordt hier gegenereerd door een videocassetterecorder 1 , met het label “VCR”, en het pulseren van de beeldintensiteit wordt verkregen door het samengestelde videosignaal van de VCR-uitgang te moduleren. Dit wordt gedaan door een videomodulator 5 , gelabeld “VM”, die reageert op het signaal van de pulsgenerator 6, met het label “GEN”. Met de frequentieregelaar 7 en de amplituderegelaar 8 kunnen de frequentie en amplitude van de beeldpulsen worden ingesteld . Frequentie- en amplitude-aanpassingen kunnen door het onderwerp worden gemaakt.

De schakeling van de videomodulator 5 van FIG. 1 wordt getoond in FIG. 2, waar de videoversterkers 11 en 12 het composietvideosignaal verwerken dat binnenkomt bij de ingangsklem 13 . Het niveau van het videosignaal wordt langzaam gemoduleerd door een kleine instelstroom aan de inverterende ingang 17 van de eerste versterker 11 te injecteren . Deze stroom wordt veroorzaakt door spanningspulsen die aan de modulatie-ingang 16 worden geleverd en kan worden aangepast via de potentiometer 15 . Omdat de niet-inverterende ingang van de versterker geaard is, is de inverterende ingang 17wordt in wezen op aardpotentiaal gehouden, zodat de biasstroom niet wordt beïnvloed door het videosignaal. De inversie van het signaal door de eerste versterker 11 wordt ongedaan gemaakt door de tweede versterker 12 . De versterkingen van de versterkers zijn zodanig gekozen dat ze een totale versterking van één eenheid opleveren. Een langzaam variërende stroom geïnjecteerd op de inverterende ingang 17veroorzaakt een langzame verschuiving in het “pseudo-dc”-niveau van het composietvideosignaal, hier gedefinieerd als het kortetermijngemiddelde van het signaal. Aangezien het pseudo-dc-niveau van de chromasignaalsectie de luminantie bepaalt, wordt deze laatste gemoduleerd door de geïnjecteerde stroompulsen. Het chromasignaal wordt niet beïnvloed door de langzame modulatie van het pseudodc-niveau, aangezien dat signaal wordt bepaald door de amplitude en fase ten opzichte van de kleurdraaggolf die is vergrendeld op het kleurensalvo. Het effect op de sync-pulsen en kleursalvo’s is ook niet van belang als de geïnjecteerde stroompulsen erg klein zijn, zoals in de praktijk. Het gemoduleerde composiet videosignaal, beschikbaar aan de uitgang 14in FIG. 2, zal dus een gemoduleerde luminantie vertonen, terwijl het chromasignaal onveranderd blijft. In het licht van de voorgaande discussie over luminantie en intensiteit, volgt hier dat de modulator van FIG. 2 veroorzaakt een puls van de beeldintensiteit I. Resteert nog een voorbeeld te geven hoe het pulssignaal aan de modulatie-ingang 16 kan worden verkregen. Afb. 3 toont een hiervoor geschikte pulsgenerator, waarbij de RC timer 21 (Intersil ICM7555) stabiel is aangesloten en een blokgolfspanning afgeeft met een frequentie die wordt bepaald door condensator 22 en potentiometer 23 . De timer 21 wordt gevoed door een batterij 26 , bestuurd door de schakelaar 27. De blokgolfspanning aan uitgang 25 stuurt de LED 24 aan , die kan worden gebruikt voor het bewaken van de pulsfrequentie, en dient ook als vermogensindicator. De pulsuitgang kan worden afgerond op manieren die in de techniek algemeen bekend zijn. In de opstelling van FIG. 1, is de uitgang van VCR 1 verbonden met de video-ingang 13 van FIG. 2, en de video-uitgang 14 is verbonden met de monitor 2 van FIG. 1 .

In de voorkeursuitvoeringsvorm van de uitvinding wordt het pulseren van de beeldintensiteit veroorzaakt door een computerprogramma. Zoals getoond in FIG. 4, monitor 2 , met het label “MON”, is aangesloten op computer 31 met het label “COMPUTER”, die een programma uitvoert dat een beeld op de monitor produceert en ervoor zorgt dat de beeldintensiteit wordt gepulseerd. De proefpersoon 4 kan input leveren aan de computer via het toetsenbord 32 dat via de aansluiting 33 op de computer is aangesloten . Deze invoer kan aanpassingen van de frequentie of de amplitude of de variabiliteit van de beeldintensiteitspulsen omvatten. In het bijzonder kan de pulsfrequentie worden ingesteld op een zintuiglijke resonantiefrequentie van het subject om de resonantie op te wekken.

De structuur van een computerprogramma voor het pulseren van beeldintensiteit wordt getoond in FIG. 6 . Het programma is mogelijk geschreven in Visual Basic(R) versie 6.0 (VB 6 ), met de grafische interface die bekend is van het Windows(R)-besturingssysteem. De afbeeldingen verschijnen als formulieren die zijn uitgerust met bedieningselementen voor de gebruiker, zoals opdrachtknoppen en schuifbalken, samen met gegevensweergaven zoals tekstvakken. Een gecompileerde VB 6programma is een uitvoerbaar bestand. Wanneer geactiveerd, declareert het programma variabelen en functies die moeten worden aangeroepen vanuit een dynamische linkbibliotheek (DLL) die aan het besturingssysteem is gekoppeld; er wordt ook een initiële vormbelasting uitgevoerd. Dit laatste omvat het instellen van de schermkleur zoals gespecificeerd door gehele getallen R, G en B in het bereik van 0 tot 255, zoals hierboven vermeld. In FIG. 6, wordt de initiële instelling van de schermkleur aangeduid als 50 . Een andere actie van de routine voor het laden van formulieren is de berekening 51 van de sinusfunctie op acht op gelijke afstand van elkaar gelegen punten, I=0 tot 7, rond de eenheidscirkel. Deze waarden zijn nodig bij het moduleren van de RGB-nummers. Helaas wordt de sinusfunctie vervormd door de afronding naar gehele RGB-waarden die voorkomt in de VB 6programma. Het beeld is zo gekozen dat het een zo groot mogelijk deel van het scherm vult en heeft een ruimtelijk uniforme luminantie en tint.

Het formulier dat op de monitor verschijnt, toont een opdrachtknop voor het starten en stoppen van het pulseren van het beeld, samen met schuifbalken 52 en 53 respectievelijk voor het aanpassen van de pulsfrequentie F en de pulsamplitude A. Deze pulsen kunnen worden gestart door een systeemtimer die is geactiveerd na het verstrijken van een vooraf ingesteld tijdsinterval. Echter, timers in VB 6zijn te onnauwkeurig om de acht RGB-aanpassingspunten in elke pulscyclus te leveren. Een verbetering kan worden verkregen door gebruik te maken van de GetTickCount-functie die beschikbaar is in de Application Program Interface (API) van Windows 95(R) en Windows 98(R). De functie GetTickCount retourneert de systeemtijd die is verstreken sinds het starten van Windows, uitgedrukt in milliseconden. Activering door de gebruiker van de startknop 54 verschaft een tekentelling TN via verzoek 55 en stelt het timerinterval in op TT milliseconden, in stap 56 . TT werd eerder berekend in de frequentieroutine die wordt geactiveerd door de frequentie te wijzigen, aangeduid als stap 52 .

Omdat VB 6 een gebeurtenisgestuurd programma is, valt het stroomschema voor het programma in losse stukjes. Bij het instellen van het timerinterval op TT in stap 56 , loopt de timer op de achtergrond terwijl het programma subroutines kan uitvoeren, zoals aanpassing van de pulsfrequentie of amplitude. Na het verstrijken van het timer-interval TT begint de timer-subroutine 57 de uitvoering met verzoek 58 voor een tekentelling, en in 59 wordt een upgrade berekend van de tijd TN voor het volgende punt waarop de RGB-waarden moeten worden aangepast. In stap 59 wordt de timer uitgeschakeld, om later in stap 67 opnieuw te worden geactiveerd . Stap 59stelt ook de parameter CR terug die een rol speelt in de extrapolatieprocedure 61 en de voorwaarde 60 . Voor het gemak van begrip op dit punt, is het het beste om te doen alsof de actie van 61 eenvoudigweg een tekentelling is, en om de lus te beschouwen die wordt bestuurd door voorwaarde 60 terwijl CR gelijk aan nul blijft. De lus zou eindigen wanneer het aantal tikken M de tijd TN voor het volgende fasepunt bereikt of overschrijdt, op welk moment het programma de beeldintensiteit zou moeten aanpassen via stappen 63-65 . Voorlopig moet ook stap 62 worden genegeerd, aangezien het te maken heeft met de eigenlijke extrapolatieprocedure 61 . De stappen naar de schermkleuren R1 , G 1 en B 1 op het nieuwe fasepunt worden berekend volgens de sinusfunctie, toegepast met de amplitude A die door de gebruiker in stap 53 is ingesteld . Het getal I dat het fasepunt labelt, wordt in stap 65 met één verhoogd, maar als dit resulteert in I=8, wordt de waarde in 66 op nul gezet . Ten slotte wordt de timer opnieuw geactiveerd in stap 67 , waardoor een nieuwe ⅛-cyclusstap wordt gestart in de periodieke voortgang van RGB-aanpassingen.
Een programma dat op deze manier is geschreven, zou een grote jitter vertonen op de momenten waarop de RGB-waarden worden gewijzigd.

Dit komt door de klonterigheid in het aantal teken dat wordt geretourneerd door de GetTickCount-functie. De klonterigheid kan afzonderlijk worden bestudeerd door een eenvoudige lus uit te voeren met C=GetTickCount, gevolgd door het resultaat C naar een bestand te schrijven. Inspectie toont aan dat C elke 14 of 15 milliseconden is gesprongen, tussen lange stukken van constante waarden. Aangezien voor een ½ Hz beeldintensiteitsmodulatie de ⅛-cyclus fasepunten 250 ms uit elkaar liggen, zou de klonterigheid van 14 of 15 ms in de tekentelling aanzienlijke onnauwkeurigheid veroorzaken. De volledige extrapolatieprocedure 61wordt geïntroduceerd om de jitter tot acceptabele niveaus te verminderen. De procedure werkt door het verfijnen van de functie van de zware trap die wordt getoond in FIG. 8, waarbij de helling RR van een recente traptrede wordt gebruikt om nauwkeurig de lustelling 89 te bepalen waarbij de lus die wordt bestuurd door 60 moet worden verlaten. Details van de extrapolatieprocedure worden getoond in FIG. 7 en geïllustreerd in FIG. 8 . De procedure begint bij 70 met beide vlaggen uit, en CR=0, vanwege de toewijzing in 59 of 62 in FIG. 6. Een tekentelling M wordt verkregen bij 71 , en de resterende tijd MR tot het volgende fasepunt wordt berekend in 72 .

ConditieAan 77 en 73 wordt niet voldaan en wordt daarom verticaal in het stroomschema doorgegeven, zodat alleen het vertragingsblok 74 en de opdrachten 75 worden uitgevoerd. Conditie 60 van FIG. 6 wordt gecontroleerd en blijkt te zijn voldaan, zodat de extrapolatieprocedure opnieuw wordt ingevoerd. Het proces wordt herhaald totdat aan de voorwaarde 73 is voldaan wanneer de resterende tijd MR naar beneden springt door het 15 ms-niveau, getoond in FIG. 8 als de overgang 83 . De voorwaarde 73 stuurt vervolgens de logische stroom naar de toewijzingen 76 , waarin het getal DM gelabeld met 83 wordt berekend, en FLG 1is ingesteld. De berekening van DM is nodig om de helling RR van het lineaire element 85 te vinden . Men heeft ook de “Final LM” 86 nodig , wat het aantal lussen is dat wordt doorlopen van stap 83 naar de volgende neerwaartse stap 84 , hier getoond om de MR=0-as te kruisen. De uiteindelijke LM wordt bepaald na het herhaaldelijk verhogen van LM via de zijlus die is ingevoerd vanuit de FLG 1 = 1 voorwaarde 77 , waaraan nu wordt voldaan aangezien FLG 1 werd ingesteld in stap 76 . Bij de overgang 84 is aan voorwaarde 78 voldaan, zodat de opdrachten 79worden uitgevoerd. Dit omvat het berekenen van de helling RR van het lijnelement 85 , het instellen van FLG 2 en het opnieuw instellen van FLG 1 . Vanaf hier verhoogt de extrapolatieprocedure CR in stappen van RR terwijl tekentellingen worden overgeslagen tot toestand 60 van FIG. 6 wordt geschonden, de lus wordt verlaten en de RGB-waarden worden aangepast.
Een vertragingsblok 74 wordt gebruikt om de tijd die nodig is voor het doorlopen van de extrapolatieprocedure te verlengen. Het blok kan elke rekenintensieve subroutine zijn, zoals herhaalde berekeningen van tangens- en arctangensfuncties.

Zoals getoond in stap 56 van FIG. 6, wordt het timerinterval TT ingesteld op 4/10 van de tijd TA van het ene RGB-aanpassingspunt naar het volgende. Omdat de timer op de achtergrond loopt, biedt deze opstelling de mogelijkheid om andere processen uit te voeren, zoals het aanpassen van de frequentie of amplitude van de pulsen door de gebruiker.
De aanpassing van de frequentie en andere pulsparameters van de beeldintensiteitsmodulatie kan intern worden gedaan, dwz binnen het lopende programma. Een dergelijke interne controle moet worden onderscheiden van de externe controle die bijvoorbeeld in screensavers wordt geboden. In het laatste geval kan de frequentie van de animatie door de gebruiker worden gewijzigd, maar alleen nadat hij het schermbeveiligingsprogramma heeft verlaten. Met name in Windows 95(R) of Windows 98(R), om de animatiefrequentie te wijzigen, moet de uitvoering van de schermbeveiliging worden gestopt door de muis te bewegen, waarna de frequentie kan worden aangepast via het bedieningspaneel. De eis dat de besturing intern is, onderscheidt het huidige programma ook van zogenaamde banners.
Het programma kan worden uitgevoerd op een computer op afstand die is gekoppeld aan de computer van de gebruiker, zoals geïllustreerd in FIG. 9 . Hoewel de monitor 2 , met het label “MON”, is aangesloten op de computer 31 ′, genaamd “COMPUTER”, draait het programma dat de beelden op de monitor 2 pulseert op de afgelegen computer 90 , genaamd “REMOTE COMPUTER”, die is aangesloten op computer 31 ′ via een link 91 die gedeeltelijk tot een netwerk kan behoren. Het netwerk kan het internet 92 omvatten .

De monitor van een televisietoestel zendt een elektromagnetisch veld uit op vrijwel dezelfde manier als een computermonitor. Daarom kan een tv worden gebruikt om schermemissies te produceren met het oog op manipulatie van het zenuwstelsel. Afb. 5 toont een dergelijke opstelling, waarbij het pulseren van de beeldintensiteit wordt bereikt door het induceren van een kleine langzaam pulserende verschuiving in de frequentie van het RF-signaal dat van de antenne binnenkomt. Dit proces wordt hier “frequentie-wobbelen” van het RF-signaal genoemd. Bij FM-tv veroorzaakt een lichte schommelingen in de lage frequentie van het RF-signaal een pseudo-gelijkstroom-signaalniveaufluctuatie in het composietvideosignaal, wat op zijn beurt een lichte intensiteitsfluctuatie veroorzaakt van het beeld dat op de monitor wordt weergegeven op dezelfde manier als hierboven besproken voor de modulator van FIG. 2 . De frequentie wiebelen wordt veroorzaakt door de wobbler44 van FIG. 5 met het label “RFM”, die in de antennelijn is geplaatst 43 . De wobbler wordt aangedreven door de pulsgenerator 6 , aangeduid met “GEN”. De proefpersoon kan de frequentie en de amplitude van de wobble aanpassen via de afstemknop 7 en de amplitudeknop 41 . Afb. 10 toont een blokschema van de frequentie-wobblerschakeling die gebruik maakt van een variabele vertragingslijn 94 , aangeduid met “VDL”. De vertraging wordt bepaald door het signaal van pulsgenerator 6 , aangeduid met “GEN”. De frequentie van de pulsen kan worden aangepast met de afstemknop 7 . De amplitude van de pulsen wordt bepaald door de eenheid 98, aangeduid met “MD”, en kan worden aangepast met de amplituderegeling 41 . Optioneel kan de invoer naar de vertragingslijn worden geleid door een preprocessor 93 , gelabeld “PRP”, die een selectieve RF-versterker en neerwaartse omzetter kan omvatten; een aanvullende up-conversie moet dan worden uitgevoerd op de uitvoer van de vertragingslijn door een postprocessor 95 , met het label “POP”. De uitgang 97 moet worden aangesloten op de antenne-aansluiting van het tv-toestel.
Dit verder lezen kan… bij de

Zoek verder via deze code op google
us6506148B2

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥