web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkWetenschap & Ontwikkeling

Is het mogelijk om beschadigde of verloren tanden terug te laten groeien?

Japanse onderzoekers denken dat ze een manier hebben gevonden

Volgens  onderzoekers uit Japan zou het tegen het jaar 2030 eindelijk mogelijk kunnen zijn voor mensen om een  ​​derde  set tanden te laten groeien in plaats van alleen de twee sets die we nu hebben .

c82d8cd240a96bab9a1dbd735948e3cf AnGel-WinGs.nl

Een baanbrekend nieuw geneesmiddel dat gepland staat voor klinische proeven bij mensen in juli 2024, is al aangetoond in eerdere dierexperimenten om de groei van tanden van de “derde generatie” te stimuleren, wat een hypothetische derde reeks menselijke tanden is die groeit na melktanden en permanente tanden. volwassen tanden.

 

“Het idee om nieuwe tanden te laten groeien is de droom van elke tandarts”, zegt Katsu Takahashi, hoofdonderzoeker van het project en hoofd tandheelkunde en kaakchirurgie van het Medical Research Institute Kitano Hospital in de stad Osaka.

 

“Ik ben hier al mee bezig sinds ik afgestudeerd was. Ik had er alle vertrouwen in dat ik het zou kunnen waarmaken.”

 

Het onderzoek begon als onderdeel van een poging om anodontie te behandelen, een aangeboren aandoening die ongeveer 1 procent van de bevolking treft en wordt gekenmerkt door de groei van minder dan een volledig gebit.

 

Aangenomen wordt dat anodontie een genetische aandoening is bij een tiende van de anodontiepatiënten die zes of meer tanden missen, een aandoening die bekend staat als oligodontie of tandagenese.

Lees ook eens:  Hakken- vroeger drugs en de effecten?

 

“Mensen die opgroeien met tandveroudering worstelen vanaf jonge leeftijd met basisvaardigheden zoals kauwen, slikken en spreken, wat een negatieve invloed kan hebben op hun ontwikkeling”, leggen rapporten uit.

 

(Gerelateerd: dankzij het Wuhan-coronavirus [Covid-19] “vaccins” verliezen veel meer mensen dan normaal  hun tanden  zonder duidelijke reden. (Vaccin?))

 

Als bewezen veilig en effectief is, zou Takahashi’s serum voor hergroei van tanden een revolutie teweeg kunnen brengen in de moderne tandheelkunde

Toen Takahashi afstudeerde aan de tandheelkundige school, was de belangstelling van de industrie voor genmutaties en hun effecten op de tandgroei groot. Wetenschappers leerden destijds dat de mutatie van slechts één gen in muizen invloed had op het aantal tanden dat ze lieten groeien, wat verdere interesse wekte om te zien of hetzelfde gold voor mensen.

 

Rond 2005 werkte Takahashi samen met onderzoekers die ontdekten dat een eiwit genaamd USAG-1, gesynthetiseerd door hetzelfde bovengenoemde gen, in feite de groei van tanden beperkt. Door dat eiwit te blokkeren, veronderstelden onderzoekers, zou het misschien de groei van meer tanden mogelijk maken.

 

Met de hulp van zijn onderzoeksteam concentreerde Takahashi zich op de ontwikkeling van een neutraliserend antilichaammedicijn om de functie van USAG-1 te blokkeren. Ze voerden in 2018 experimenten uit waarbij het medicijn muizen met een aangeboren laag aantal tanden hielp om meer te groeien, waarvan de resultaten in een paper uit 2021 werden gepubliceerd.

Lees ook eens:  Tegen depressie...magnesium

 

Nu is het werk klaar om te beginnen met het testen van hetzelfde neutraliserende antilichaammedicijn op mensen, nadat is bevestigd dat het geen nadelige effecten veroorzaakt. Het zal in eerste instantie gericht zijn op kinderen van 2-6 jaar die anodontie vertonen.

 

“We hopen de weg vrij te maken voor het klinische gebruik van het medicijn,” merkte Takahashi op.

 

Sommige dieren laten trouwens constant tanden teruggroeien. Mensen zijn natuurlijk anders, maar het ligt niet buiten de mogelijkheden voor mensen om op een dag hetzelfde te kunnen doen met behulp van dit soort medicijnen.

 

Volwassenen met ernstige gaatjes of erosie die anders een wortelkanaalbehandeling of extractie nodig zouden hebben, kunnen ook baat hebben bij het nemen van het serum.

 

“We hopen een tijd te zien waarin medicijnen voor hergroei van tanden een derde keuze zijn naast kunstgebitten en implantaten,” zei Takahashi.

 

Wat denk je? Zou u zo’n medicijn nemen als u daarmee dure en invasieve tandheelkundige procedures zou moeten vermijden? Of lijkt de gedachte om USAG-1 te veranderen met een medicijnserum erger?

 

Meer nieuws over baanbrekende medische technologieën vindt u op  Medicine.news .

 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Mainichi.jp

Newstarget.com

Oorspronkelijk gepost: https://www.naturalnews.com/2023-07-24-regrow-damaged-destroyed-teeth-japanese-science.html

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥