...

01 december 2021

 

Coronavirus L & S High en low risk

The Poet of Painting ~ Catherine La Rose : ✿ Victor NIZOVTSEV ~ Mermaids ✿Coronavirus: agressieve ‘L-type’ stam die 70 procent van de gevallen treft
Onderzoekers zeggen dat de ontdekking van twee SARS-CoV2-stammen “sterk de dringende behoefte aan verdere onmiddellijke, uitgebreide studies ondersteunt”.

Onderzoekers in China hebben twee stammen van coronavirus bij mensen geïdentificeerd.
Frequentie van agressievere ‘L-type’-stam neemt af, wat onderzoekers toeschrijven aan menselijke interventie.
Er is “geen teken” dat ontdekking de vaccinatiestrategieën zal beïnvloeden.
Wetenschappers in China beweren twee hoofdstammen van het coronavirus te hebben geïdentificeerd die bij mensen circuleren, wat aangeeft dat het virus muteert.

Onderzoekers van de School of Life Sciences van de Universiteit van Peking en het Institute Pasteur van Shanghai zeggen dat het COVID-19-virus, dat sindsdien is omgedoopt tot SARS-CoV2, is geëvolueerd naar twee hoofdlijnen, bekend als “L” en “S” -typen.

De nieuwere en agressievere soort van het L-type was goed voor ongeveer 70 procent van de geanalyseerde gevallen, zeiden de onderzoekers, terwijl de rest gekoppeld was aan de oudere versie van het S-type.

Coronavirus: agressieve ‘L-type’ stam die 70 procent van de gevallen treft
De stam van het L-type bleek in de vroege stadia van de uitbraak in Wuhan, de Chinese stad waar COVID-19 voor het eerst werd ontdekt eind vorig jaar, voor te komen.

Maar de frequentie daalde vanaf begin januari, wat de onderzoekers toeschreven aan menselijk ingrijpen.

De stam van het S-type blijft ondertussen nieuwe patiënten infecteren, wat volgens deskundigen zou kunnen zijn omdat het minder ernstig is, wat betekent dat mensen het langer dragen voordat ze naar het ziekenhuis gaan, waardoor het risico op overdracht ervan toeneemt.

Schrijven in het tijdschrift National Science Review , de onderzoekers zei : “Deze bevindingen een groot voorstander van een dringende behoefte aan verdere onmiddellijke, uitgebreide studies die genomische data, epidemiologische gegevens, en grafiek verslagen van de klinische symptomen van patiënten met coronavirus ziekte 2019 combineren (COVID- 19). ”

Maar experts die niet direct bij het onderzoek betrokken waren, zeiden dat hoewel de bevindingen interessant waren, het te vroeg is om conclusies te trekken uit het vooronderzoek.

In een reactie op het onderzoek zei dr. Michael Skinner , lezer in virologie aan het Imperial College in Londen, dat het te vroeg was om te speculeren over praktische consequenties op basis van wat hij een “interessante observatie” noemde.

Hij voegde eraan toe: “Op dit moment is er geen teken dat het de vaccinatiestrategieën zal beïnvloeden, omdat (tenzij ik me vergis) de mutaties de volgorde van het S1-spike-eiwit niet lijken te hebben beïnvloed, het antigeen waarop de meeste mensen zich richten vaccinproductie. ”

Vraag en antwoord: hoe lang kan een virus buiten een lichaam leven?
Gevraagd door: Chaudhary Nikul, India

Virussen kunnen verrassend lang buiten het lichaam leven, afhankelijk van omstandigheden zoals vocht en temperatuur. Ze leven meestal langer op waterbestendige oppervlakken, zoals roestvrij staal en kunststoffen.

Een koud virus kan soms meerdere dagen op binnenoppervlakken overleven, hoewel het vermogen om infecties te veroorzaken in de loop van de tijd dramatisch afneemt.

Griepvirussen kunnen enkele uren in de lucht overleven, vooral bij lagere temperaturen, en op harde oppervlakken kunnen ze overleven en blijven ze 24 uur besmettelijk.

Enterische virussen, zoals norovirus en hepatitis A, kunnen weken aan een oppervlak overleven als de omstandigheden geschikt zijn. Het norovirus staat erom bekend dat het uitbraken van ziekten veroorzaakt in scholen, cruiseschepen en ziekenhuizen.

https://www.sciencefocus.com/news/coronavirus-aggressive-l-type-strain-affecting-70-per-cent-of-cases/


Verandert het coronavirus in een dodelijkere stam? Covid-19 mythen kapot
De waarheid over de beschermende waarde van gezichtsmaskers en of het gemakkelijk is om Covid-19 te vangen

Alle virussen accumuleren in de loop van de tijd en het virus dat Covid-19 veroorzaakt, is niet anders. Hoe wijdverspreide verschillende stammen van een virus worden, hangt af van natuurlijke selectie – de versies die zich het snelst kunnen verspreiden en effectief in het lichaam kunnen repliceren, zullen het meest “succesvol” zijn. Dit hoeft echter niet per se het gevaarlijkst voor mensen te zijn, omdat virussen die mensen snel doden of zo ziek maken dat ze arbeidsongeschikt zijn, minder snel worden overgedragen.

Genetische analyse door Chinese wetenschappers van 103 monsters van het virus, genomen van patiënten in Wuhan en andere steden, suggereert dat al vroeg twee hoofdstammen ontstonden, aangeduid als L en S. Hoewel de L-stam vaker voorkomt dan de S-stam (ongeveer 70% van de monsters behoorde tot de eerste), de S-tak van het virus bleek de voorouderlijke versie te zijn.

Het team achter dit onderzoek suggereerde dat dit erop kan duiden dat de L-stam ‘agressiever’ is, ofwel gemakkelijker uitzenden of sneller repliceren in het lichaam. Deze theorie is echter speculatief in dit stadium – er zijn nog geen directe vergelijkingen gemaakt om te zien of mensen die een versie van het virus vangen, de kans hebben dit door te geven of ernstiger symptomen hebben.

Claim: ‘Het is niet gevaarlijker dan de wintergriep’
Veel mensen die coronavirus krijgen, zullen niets ergers ervaren dan seizoensgebonden griepsymptomen, maar het algemene profiel van de ziekte, inclusief het sterftecijfer, lijkt ernstiger. Bij het begin van een uitbraak kan het schijnbare sterftecijfer een overschatting zijn als veel milde gevallen worden gemist. Maar deze week suggereerde een WHO-expert dat dit niet het geval was met Covid-19. Bruce Aylward, die een internationale missie naar China leidde om te leren over het virus en de reactie van het land, zei dat het bewijs niet suggereerde dat we alleen het topje van de ijsberg zagen. Als dit wordt bevestigd door verdere tests, kan dit betekenen dat de huidige schattingen van een ruwweg 1% -percentage accuraat zijn. Dit zou Covid-19 ongeveer 10 keer dodelijker maken dan seizoensgriep, die naar schatting tussen de 290.000 en 650.000 mensen per jaar wereldwijd doodt.

Claim: ‘Het doodt alleen ouderen, zodat jongere mensen kunnen ontspannen’
De meeste mensen die niet ouder zijn en geen onderliggende gezondheidsproblemen hebben, zullen niet kritisch ziek worden van Covid-19. Maar de ziekte heeft nog steeds een grotere kans op ernstige ademhalingssymptomen dan seizoensgebonden griep en er zijn andere risicogroepen – gezondheidswerkers zijn bijvoorbeeld kwetsbaarder omdat ze waarschijnlijk een hogere blootstelling aan het virus hebben. De acties die jonge, gezonde mensen ondernemen, waaronder het melden van symptomen en het volgen van quarantaine-instructies, zullen een belangrijke rol spelen bij de bescherming van de meest kwetsbaren in de samenleving en bij het vormgeven van het algemene traject van de uitbraak.

Lees ook:   Het prijskaartje van geoengineering oftewel Climatechange!

Claim: ‘Gezichtsmaskers werken niet’
Het dragen van een gezichtsmasker is zeker geen ijzeren garantie dat u niet ziek zult worden – virussen kunnen ook door de ogen worden overgedragen en kleine virale deeltjes, bekend als aerosols, kunnen maskers binnendringen. Maskers zijn echter effectief in het vangen van druppeltjes, wat een belangrijke transmissieroute van coronavirus is, en sommige onderzoeken schatten een ruwweg vijfvoudige bescherming versus geen barrière alleen (hoewel anderen lagere effectiviteitsniveaus hebben gevonden).

Als u waarschijnlijk in nauw contact staat met iemand die besmet is, verkleint een masker de kans dat de ziekte wordt doorgegeven. Als u symptomen van coronavirus vertoont, of als de diagnose is gesteld, kan het dragen van een masker ook anderen beschermen. Maskers zijn dus van cruciaal belang voor gezondheids- en maatschappelijk werkers die voor patiënten zorgen en worden ook aanbevolen voor familieleden die voor iemand moeten zorgen die ziek is – idealiter zouden zowel de patiënt als de verzorger een masker moeten hebben.

Maskers zullen echter waarschijnlijk weinig verschil maken als je gewoon door de stad loopt of een bus neemt, dus het is niet nodig om een ​​enorm aanbod in bulk te kopen.

Claim: ‘Je moet 10 minuten bij een besmette persoon zijn’
Voor griep definiëren sommige ziekenhuisrichtlijnen blootstelling binnen zes voet van een geïnfecteerde persoon die niest of hoest gedurende 10 minuten of langer. Het is echter mogelijk om met kortere interacties te worden geïnfecteerd of zelfs door het virus van besmette oppervlakken op te pikken, hoewel wordt gedacht dat dit een minder gebruikelijke manier van overdracht is.

Claim: ‘Een vaccin kan binnen een paar maanden klaar zijn’
Wetenschappers waren snel uit de poorten bij de start van de ontwikkeling van een vaccin voor het nieuwe coronavirus, geholpen door de vroege afgifte van de genetische sequentie door Chinese onderzoekers. De ontwikkeling van een levensvatbaar vaccin gaat snel door, waarbij verschillende teams nu kandidaten testen in dierproeven. De incrementele proeven die nodig zijn voordat een commercieel vaccin kan worden uitgerold, zijn echter nog steeds een langdurige onderneming – en een essentiële om ervoor te zorgen dat zelfs zeldzame bijwerkingen worden opgemerkt. Een commercieel verkrijgbaar vaccin binnen een jaar zou snel zijn.

Claim: ‘Als een pandemie wordt verklaard, kunnen we niets meer doen om de verspreiding te stoppen’
Een pandemie wordt gedefinieerd als de wereldwijde verspreiding van een nieuwe ziekte – maar de exacte drempel voor het verklaren ervan is vrij vaag. In de praktijk zouden de ondernomen acties niet veranderen of een pandemie al dan niet wordt verklaard. Inperkingsmaatregelen gaan niet alleen over het volledig elimineren van de ziekte. Het uitstellen van het uitbreken van een uitbraak of het verlagen van de piek is van cruciaal belang om gezondheidssystemen in staat te stellen om te gaan met een plotselinge toestroom van patiënten.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/07/is-coronavirus-mutating-into-a-more-deadly-strain-face-masks-covid-19-myths-busted


Chinese onderzoekers zeggen dat 2 soorten coronavirus mensen kunnen infecteren

Twee afzonderlijke typen van het nieuwe coronavirus – de ene agressiever dan de andere – kunnen mensen infecteren tijdens de ingrijpende uitbraak, onthulden Chinese wetenschappers in een nieuwe studie.

De voorstudie , uitgevoerd door onderzoekers van de University of School of Life Sciences van Peking en het Institute Pasteur van Shanghai onder de Chinese Academy of Sciences, toonde aan dat de infectie zich heeft ontwikkeld in twee hoofdtypen, L en S.

Het L-type, dat agressiever is, kwam vaker voor in de vroege stadia van de uitbraak in Wuhan – het oorspronkelijke epicentrum van het virus – en was goed voor ongeveer 70 procent van de geanalyseerde stammen. Ongeveer 30 procent van die stammen waren gekoppeld aan het S-type, dat als minder agressief werd beschouwd.

De prevalentie van het L-type daalde na begin januari, vonden onderzoekers.

Het S-type, dat wordt beschouwd als een oudere, “voorouderlijke versie” van het coronavirus, is sindsdien meer gebruikelijk geworden.

De onderzoekers legden uit dat dit te maken zou kunnen hebben met de haast om patiënten te behandelen die zijn geïnfecteerd met het L-type virus, waarvan de symptomen veel gemakkelijker te detecteren zijn dan het zwakkere, mildere S-type.

“Als het L-type agressiever is dan het S-type, waarom is de relatieve frequentie van het L-type dan op andere plaatsen na de eerste uitbraak in Wuhan afgenomen?” Zij schreven. “Een mogelijke verklaring is dat de Chinese centrale en lokale overheden sinds januari 2020 snelle en alomvattende preventie- en controlemaatregelen hebben genomen.”

“Deze menselijke interventie-inspanningen hebben mogelijk ernstige selectieve druk op het L-type veroorzaakt, die mogelijk agressiever is en zich sneller verspreidt,” legden ze uit. “Het S-type daarentegen heeft mogelijk een zwakkere selectieve druk ondervonden door menselijk ingrijpen, wat heeft geleid tot een toename van de relatieve overvloed onder de SARS-CoV-2-virussen.”

Er moet meer worden gedaan om ervoor te zorgen dat zelfs het zwakkere type zo snel mogelijk wordt gedetecteerd, om de verspreiding ervan te minimaliseren, aldus de wetenschappers.

“Er is een sterke behoefte aan verdere onmiddellijke, uitgebreide studies die genomische gegevens, epidemiologische gegevens en grafiekgegevens van de klinische symptomen van patiënten met SARS-CoV-2 combineren,” schreven ze.

Ondertussen voorspellen Chinese functionarissen de overwinning op de uitbraak van het coronavirus, omdat het aantal nieuwe gevallen nog steeds aan het dalen is.

Vasteland China zag 119 nieuwe bevestigde gevallen van de bug op dinsdag – iets minder dan 125 de vorige dag, volgens de National Health Commission. Het aantal doden steeg met 38, waardoor het totale aantal op het vasteland op 2.981 kwam.

In totaal zijn er 80.270 gevallen van coronavirus gemeld op het Chinese vasteland.

https://nypost.com/2020/03/04/chinese-researchers-say-2-types-of-coronavirus-could-be-infecting-people/

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten