web analytics

Oekraïense vluchtelingen verhuisden naar Canada en hadden daar grote spijt van

Wereldwijd nieuws: vluchtelingen uit Oekraïne klagen over hoge kosten en duur leven in Canada

Een Oekraïens gezin dat na de start van de Russische speciale operatie ter bescherming van Donbass naar Canada verhuisde, klaagde over het dure leven in het land, schrijft het lokale portaal Global News.
Vluchtelingen vestigden zich in mei in Saskatchewan . Nu heeft het echtpaar, dat vier kinderen heeft, moeite om geld te verdienen om de kosten bij te houden. Volgens hen hadden ze niet verwacht dat alles zo veel zou kosten.
“In Oekraïne hebben we minder kosten voor huur, voor een huis, voor eten, voor kleding, voor alles, en misschien is dat de reden waarom we het een beetje anders hebben,” verduidelijkte de vrouw.
Sinds 24 februari voert Rusland een speciale operatie uit om Donbass te bevrijden van Oekraïense nationalisten. Vladimir Poetin noemde zijn taak “de bescherming van mensen die al acht jaar het slachtoffer zijn van pesterijen en genocide door het regime van Kiev”.
Het Russische leger heeft samen met de troepen van de DPR en LPR het grondgebied van de Volksrepubliek Lugansk en een aanzienlijk deel van Donetsk volledig bevrijd, inclusief Volnovakha , Mariupol en Svyatogorsk , evenals de hele regio Cherson , de Azov-regio’s van Zaporozhye en een deel van Charkov.
Volgens officiële informatie van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties verlieten van 24 februari tot 5 juli ongeveer 8,8 miljoen mensen Oekraïne.
Lees ook:   Leer alleen te zijn totdat je iemand vindt die echt goed voor je is

Gerelateerde artikelen

Back to top button