20 januari 2021

 

Run op Eerste Kerstdag-boodschappen

Run op Eerste Kerstdag-boodschappen

Door: Maaike Kraaijeveld
25-12-14 – 15:44
Frank Berkhout van Albert Heijn bij de volle kassa’s met de tweeling Luna en Johanna en Michael Hellement die zijn boodschappen heeft afgerekend. © AD/Daniella van Bergen.
Frank Berkhout, assistent-manager van de XL Albert Heijn in de Haagse Elandstraat, kijkt er niet van op dat het een gekkenhuis is in zijn zaak op Eerste Kerstdag. ,,Vorig jaar waren vanaf 12 uur open, toen stonden er rijen van drie kwartier voor de diepvries. Dat wilden we niet nog een keer. Nu we vanaf 10 uur vanmorgen open zijn, hebben we die rijen kunnen voorkomen.”

Niemand móet hier werken vandaag en niemand móet hier vandaag boodschappen doen.
Frank Berkhout, assistent-manager Albert Heijn Elandstraat
Meer dan vijfduizend klanten op deze eerste van de twee kerstdagen. Specifieker wil Berkhout niet zijn over de geheime bedrijfsgegevens. Maar hij glundert erbij. Het kan zomaar het dubbele aantal zijn. De aangrenzende parkeergarage is vol. Het is een voortdurend komen en gaan van mensen met volle karren, plastic tassen of net dat ene flesje limonade voor ‘een neefje’.

Dennis Pronk is dat flesje frisdrank komen halen bij ‘Appie’. Wat hem betreft mogen alle winkels alle dagen open zijn. Kees Broekhuizen die met zijn kleindochters, de 9-jarige tweeling Luna en Johanna, net heeft afgerekend aan de volle kassa’s behoort tot de doelgroep ‘vergeten boodschappen voor het kerstdiner’. ,,We waren het ontbijtspek vergeten dat om de kalkoenpoten moet worden gewikkeld voordat die de oven ingaat. En kwarteleitjes, hadden we ook nog niet.”

Monique Kroese en docher Cherlissa hadden eenvoudig niet eerder tijd om de kerstboodschappen te doen. ,,Ik ben nagelstyliste en dan ben je in deze periode van het jaar 24 uur per dag bezig. Ik moet nu echt nog àl mijn kerstboodschappen doen.” Net als Michael Hellement, die met een volle plastic tas de AH verlaat. ,,We gaan eten maken voor familie. Overal is het dicht behalve hier. Als je spullen van Albert Heijn wilt in elk geval.”

Lees ook:   Hoe weet ik dat ik niet echt homo ben ?: Tiener Obsessies over Homoseksualiteit

Frank Berkhout wordt er – ‘Inderdaad’- op aangesproken of er dan helemaal niets meer heilig is als supermarkten nu ook al op Eerste Kerstdag open zijn. ,,Gisteren nog op een kerstborrel kreeg ik die vraag. Maar ik hou van vrije keus. Niemand móet hier werken vandaag en niemand móet hier vandaag boodschappen doen. Dat is een keuze.”

Onder het personeel was het vechten wie er mocht werken, zegt Berkhout. ,,Het is lekker extra verdienen.” Volgend jaar zeker weer, zegt Berkhout. En ja, op Tweede Kerstdag is deze supermarkt in het Zeeheldenkwartier ook gewoon open.

https://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3818067/2014/12/25/Run-op-Eerste-Kerstdag-boodschappen.dhtml

Wat is er mis met als je wilt, werken op een zg feestdag!
Ik vind feestdagen weinig aan… zo zijn er plenty mensen en als ze meer betaald krijgen?
Velen denken, waarom moeten zij dan werken, nu omdat ze dit zelf graag willen.
Daar kiest een mens voor bv.

De stilte van een eenzame kerstdag, want eenzaam is het wel, velen zitten achter een voordeur leuk te doen met elkaar of denkt dat dit overal gebeurd wat dus niet waar is en voelt dit niet eens zo misschien?
Of ze moeten wel!
Verplichtingen…
Nu sommigen denken geef mij maar een werkdag!
En deze ah verdiend mega op deze dag!
Het leeft, mensen hebben het idee dat ze niet alleen zijn die dag!
Goed voor de mentaliteit op kerstdagen dat het only eenzaam is…te zijn.
Ook ondanks met velen om je heen je toch eenzaam kunnen voelen en onbegrepen daar zijn deze donkere dagen zo goed in.
In feite zijn ze best evil en duivels!
Jezus is geboren in Maart, zo men zei en onderzocht heeft.
Vandaar dat ze Jezus dus ff in de donkere maanden plaatsten.. je moet iets!

Nee geweldig dit……

Gerelateerde berichten