22 september 2020

 

‘De wereld is eetgestoord’

Lisa sloeg volledig door met gezond eten: ‘De wereld is eetgestoord’

Lisa kreeg een paar jaar geleden orthorexia.
Ze at geen brood, geen zuivel en geen producten met suiker. Sterker nog, producten in verpakking haalde Lisa niet eens in huis. Twee jaar lang zat ze gevangen in de wereld van gezond eten en superfoods, ze had orthorexia.

Het is nog niet officieel erkend als een ziekte maar orthorexia is een ziekelijke fixatie op gezond eten. De nu 22-jarige Lisa nam de ongezonde gewoonten in 2013 over: “Het was de tijd dat Rens Kroes en dat soort lifestyle- en foodbloggers groot werden op Instagram. Toen begon de hype rond het gezond eten. Ik was er gevoelig voor omdat ik eerder ook al anorexia heb gehad.”

Steeds bijhouden wat Rens Kroes nu weer zegt
“Al die fitte meiden die sportfoto’s plaatsten. Ze doen net voorkomen dat als je doet wat zij doen, dat je dan ook zo gezond en gelukkig wordt. Dat werd heel vermoeiend. Je bent de hele tijd bezig bij te houden wat Rens Kroes of iemand anders nu weer zegt over eten. Dat paste ik dan weer toe in mijn dieet. Ik moest echt alles in de gaten houden.”

“Het begon met kleine aanpassingen maar op het laatst functioneerde ik helemaal niet meer. Ik kon niet uit eten omdat alles in de restaurants niet goed genoeg was. Ik weigerde brood te eten, ook geen zuivel of iets wat überhaupt verpakt was. Ik at ook veel superfoods, terwijl ik dat heel vies vind.”

“Iedereen is met zijn uiterlijk bezig en maakt alleen maar selfies. Het is een schijnwereld!”
“Op een gegeven moment ging de knop om, langzaam ben ik er nu weer bovenop gekomen. Ik heb mijn leven nu wel aangepast. Ik ga niet meer naar de sportschool. Iedereen is met zijn uiterlijk bezig en maakt alleen maar selfies. Dat is gewoon geen gezonde omgeving.”

‘De wereld is eetgestoord’
“Ook heb ik geen Instagram meer. Dan wordt ik tenminste niet geconfronteerd met al die mensen die net doen alsof ze gelukkig worden van gezond eten. Ook zij eten patat, maar dat laten ze niet zien! Het is een schijnwereld.”

“Ik stoor me nu ook heel erg aan de schappenindeling bij de supermarkt. Al het gezonde ligt op ooghoogte en het ongezonde onderaan. Ik zie om me heen dat zoveel mensen met gezond eten bezig zijn en maak me daar zorgen over. De wereld is eetgestoord. Het valt niet meer op als je een gebakje overslaat. Want dat is toch gezond? En daar wil ik nu voor waarschuwen.”

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/lisa-sloeg-volledig-door-met-gezond-eten-de-wereld-eetgestoord

Lees ook:   Corona-doden leugens!!!!

Precies dat dus.
Absurd en abnormaal.
Energetisch is angst voor eten ook niet oke natuurlijk.

Lang geleden kwam ik bij een Reiki beweging terecht.
Nou daar zeiden ze allemaal dat suiker heel slecht voor je was.
Dus ik nam 4 maand geen suiker meer.
Best duur al dat reform, gevolg was ik at al niet veel maar toen al helemaal weinig.
Ik ben geen grote eter…
Maar goed ik voelde me suf, en moe en was mega mager(1.77 met maatje 36 is niet mooi, althans niet bij mij).
Iedereen die mij tegenkwam vroeg of er iets aan de hand was.
Ik kreeg vaak het gevoel bijna flauw te vallen.
Dus na 4 maand had ik het wel gezien.
Ik ging weer normaal eten en voelde mij al snel weer prima.
Ik wil hiermee aangeven dat dit een goede les voor mij was.
Ik was nog jong en beinvloedbaar dus.
Nu zie ik overal al die tips online, vooral die absurde ivm voedsel, als je dit elke dag eet dan…
nou dan volgt er weer een kulverhaal.
En die verhalen trekken dan bezoekers.
Helaas zijn sommige website bezitters zich daar van bewust en dan gaan ze wat verzinnen.
Dat is niet de bedoeling natuurlijk.
Je moet een website bijhouden als je het nog leuk vindt, en omdat het je hobby is bv.
Maar niet vanuit eigenbelang.
Als ik zover kom, kap ik ermee.
Ik wil geen kul verkondigen, die ik zelf niet ”gedeeltelijk” serieus kan nemen ergens.
Net als mijn tarotwebsite…ik vind dat leuk zo’n site erbij.
Maar het maken is niet zo leuk geloof me.
Dat kost je uren dom doorgaan.
Brrrr…maar ja ik vind kaartjes online trekken leuk dus er zelf een hebben is nog leuker.

Anyways, als je dat soort dingen meemaakt dus en merkt dat mensen gewoon zomaar wat verzinnen, en dat gebeurd vaak hoor.
Mensen zijn soms niet zo clever nml, dan gaan ze anderen dit ook opdringen.
Bij hen is het bv wel goed verlopen.
Of ze hadden zo een fijne ervaring bij dit en dat…dus..
Blijf gewoon lekker jezelf.
En eten?
Eet normaal, niet teveel, niet te vet, niet te gortig en gewoon een beetje veel puur als in zelf eten komen.
Maar van alles hebben we wel vet nodig bv.
Maar wel een normaal vet, dus geen margarine rommel.
Dieten? Is zinloos als je al weinig eet. Ik moet mijzelf echt dwingen om mijn bord leeg te eten en dan kook ik lekker!
🙂
En dieten is slecht omdat je vaak bepaalde voedingsstoffen mist in een bepaald dieet.
Dus eet gewoon normaal.

 

https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/deskundigen-waarschuwen-mensen-te-veel-bezig-met-gezond-eten

Gerelateerde berichten