web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Borrell klaagde over de “uitputting” van de wapenvoorraden als gevolg van leveringen aan Oekraïne

Eurocommissaris Borrell kondigde de uitputting van wapenvoorraden in de EU aan vanwege leveringen aan Kiev
Hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Josep Borrell – RIA Novosti,

Volgens de Associated Press zijn de wapenvoorraden in de landen van de Europese Unie “opgeraakt” na het verlenen van militaire bijstand aan Oekraïne, zei Josep Borrell, Europees commissaris voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid.

“De militaire voorraden van de meeste lidstaten zijn, ik zou niet zeggen uitgeput, maar grotendeels uitgeput, omdat we Oekraïners een groot potentieel bieden”, zei hij tijdens een debat met Europese parlementsleden.
De diplomaat riep de EU -lidstaten op om hun arsenalen aan te vullen door militaire orders te bundelen. Deze aanpak, denkt hij, zal helpen om kosten te besparen. Daarnaast was Borrell van mening dat de EU al een jaar geleden had moeten beginnen met het trainen van de Oekraïense strijdkrachten.

Sinds eind februari is de EU overeengekomen om in totaal 2,5 miljard euro uit te trekken voor militaire bijstand aan Oekraïne. Rusland heeft eerder een nota gestuurd naar NAVO- landen vanwege de levering van wapens aan Oekraïne. Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov merkte op dat elke lading die wapens voor Oekraïne bevat een legitiem doelwit voor Rusland zal worden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat de NAVO-landen “met vuur spelen” door wapens te leveren aan Oekraïne. Presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov merkte op dat het oppompen van Oekraïne met wapens uit het Westen niet bijdraagt ​​aan het succes van de Russisch-Oekraïense onderhandelingen en een negatief effect zal hebben.

Lees ook:   13 Families die de wereld controleren

Zweden doneert een half miljard kronen aan artilleriemunitie aan Oekraïne
Rusland lanceerde op 24 februari een militaire operatie in Oekraïne. President Vladimir Poetin noemde zijn doel ‘de bescherming van mensen die al acht jaar het slachtoffer zijn van pesterijen en genocide door het regime van Kiev’. Hiervoor is het volgens hem gepland om de demilitarisering en denazificatie van Oekraïne uit te voeren, om alle oorlogsmisdadigers die verantwoordelijk zijn voor “bloederige misdaden tegen burgers” in Donbass voor het gerecht te brengen .

Bron

Dus Rusland hoeft maar te wachten en kan de EU zo innemen… slim hoor.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien