web analytics
...

Wetenschappers zien een ‘paranormale’ verbinding tussen tweelingen

e8ee8fb46b16862f5655687b80f0f82e via Angel-WingsEen experiment uit 1965 laat zien dat het opwekken van alfa-hersengolven in de ene tweeling hetzelfde effect creëert bij de andere die gescheiden is van hun broer of zus. De onderzoekers noemen het “buitenzintuiglijke inductie”.

Hoeveel van de werkelijkheid is niet-fysiek? Wat zijn de implicaties van een fenomeen als “buitenzintuiglijke inductie”?

Er is kwantumverstrengeling waargenomen, en het is buitengewoon fascinerend, zo erg zelfs dat Einstein het “spookachtige actie op afstand” noemde. Kwantumverstrengeling vindt plaats wanneer twee deeltjes, in hun kwantumtoestand, toch van elkaar gescheiden zijn, als je iets met een van hen doet, doet de ander precies hetzelfde, ongeacht de afstand tussen hen. Als u bijvoorbeeld een van de deeltjes ‘ronddraait’, begint de andere ook onmiddellijk te draaien. Dit suggereert dat de twee, wat ‘afzonderlijke’ stukjes fysieke materie lijken te zijn, op de een of andere manier nog steeds met elkaar verbonden zijn, op de een of andere manier die we nog niet helemaal begrijpen. Het kan ook zijn dat informatie veel vaster reist dan de snelheid van het licht.

Kwantumfysica-experimenten zijn buitengewoon fascinerend, verwarrend en moeilijk te begrijpen, en dat komt omdat veel van wat sommige experimenten afleiden simpelweg geestveranderend zijn en vaak niet als mogelijk worden beschouwd. Het is een gebied dat bewustzijn in het spel brengt, en in sommige gevallen wat sommigen zouden beschouwen als een ‘paranormale’ activiteit, omdat is aangetoond dat bewustzijn, gedachten, intenties, gevoelens en percepties kunnen en zullen interageren met fysieke materie op het kwantumgebied. niveau. Er zijn ook aanwijzingen dat het menselijk bewustzijn ook op klassieke schaalniveaus kan interageren met fysieke materie.

 

Zoals het Chinese Instituut voor Atoomenergie in 1991 opmerkte,  in een door de CIA gearchiveerd onderzoek :

“Dergelijke verschijnselen en paranormale vermogens van het menselijk lichaam zijn onvoorstelbaar voor gewone mensen. Toch zijn ze echt waar. “

Er komt parapsychologie bij kijken, de studie van verschijnselen als telepathie, helderziendheid, kijken op afstand, genezing op afstand, verbinding tussen geest en lichaam en meer. Ze hebben allemaal vreemde maar fascinerende banden met de kwantummechanica. Studies onder de paraplu van parapsychologie hebben herhaalbare en statistisch significante resultaten opgeleverd. ​

“Wat mij ervan overtuigde, was alleen het bewijsmateriaal, het verzamelde bewijsmateriaal terwijl ik op dit gebied werkte en ik kreeg steeds meer bewijsmateriaal te zien. Ik bezocht de laboratoria, zelfs buiten waar ik werkte, om te zien wat ze aan het doen waren en ik kon zien dat ze echt strakke controles hadden … En dus raakte ik overtuigd door de goede wetenschap die ik zag gebeuren. En in feite zal ik zeggen dat ik als statisticus op veel verschillende wetenschapsgebieden heb geraadpleegd; de methodologie en de controles van deze experimenten zijn strikter dan enig ander wetenschapsgebied waar ik heb gewerkt. ” – Dr.Jessica Utts, hoogleraar statistiek aan de University of California, Irvine over Remote Viewing ( bron )

150641292c6c10a1e3f17db862d4b6d9 via Angel-Wings

Er zijn duizenden verschillende experimenten en onderzoeken om uit te kiezen. Een interessant experiment dat ik onlangs tegenkwam, komt uit 1965, gepubliceerd door TD Duane en Thomas Behrendt van destijds de Department of Ophthalmology, Jefferson Medical College, Philadelphia, Pennsylvania, getiteld ‘ Extrasensorische elektro-encefalografische inductie tussen identieke tweelingen’ .

Ze ontdekten dat “alfa-hersenritmes werden opgewekt in het ene paar identieke tweelingen als resultaat van het oproepen van deze ritmes op een conventionele manier, alleen in het andere”. De paper wijst erop dat alfagolven worden ervaren wanneer onderwerpen hun ogen sluiten, wanneer ze naar een uniforme, ongekleurde achtergrond staren, of wanneer iemand in het donker zit met hun ogen open. Deze methoden leveren onmiddellijke en herhaalbare resultaten op, en daarom werden ze gebruikt.

Lees ook:   Anunnaki Goden en Koningen, ''blauw bloed''

De paper legt uit:

De tweelingen zaten in aparte verlichte kamers, 6 m van elkaar verwijderd en kregen de opdracht hun ogen alleen op commando te openen en te sluiten. Elektroden werden subcutaan ingebracht over de occipitale uitsteeksels. Een standaard EEG-elektrode werd gebruikt als aarde. De versterkte signalen werden geregistreerd op een Beckman Dynograph en een Honeywell Visicorder. De proefpersonen werd gevraagd om stil te zitten, sereen te blijven en hun ogen open te laten, tenzij anders geïnstrueerd.

Extrasensorische inductie is het verschijnen zonder conventionele opwekking van een alfaritme in de ene tweeling terwijl het wordt opgeroepen onder standaardomstandigheden in de andere.

Dit betekent, nogmaals, dat wat er met de ene tweeling wordt gedaan, zoals het expres oproepen van een alfa-hersenritme, in de andere tweeling leek te gebeuren zonder het in de andere tweeling op te roepen.

Tot op heden (1965) is bij 2 van de 15 geteste tweelingen buitenzintuiglijke inductie gevonden … Om de validiteit van deze bevindingen vast te stellen, werden de tests herhaaldelijk herhaald. In geen enkel geval vond de inductie plaats tussen niet-verwante proefpersonen… Buitenzintuiglijke inductie van hersengolven bestaat tussen individuen wanneer ze volledig gescheiden zijn.

Fascinerend, is het niet? De onderzoekers trokken geen conclusies uit het onderzoek, en hoe dit gebeurde, blijft natuurlijk een volkomen mysterie. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat buitenzintuiglijke inductie niet in alle onderzochte tweelingparen voorkwam, maar alleen in twee sets tweelingen. Het zou interessant zijn om te weten waarom het niet bij de andere paren voorkwam, en bij bestudering niet tussen de meeste paren. Dat gezegd hebbende, zelfs als er duizend tweelingparen zouden zijn bestudeerd en het fenomeen zich slechts in één zou voordoen, zou het nog steeds behoorlijk fascinerend zijn.

Andere studies hebben dit fenomeen ook onderzocht. Een gepubliceerd in 2012 met de titel “Verstrikt in de baarmoeder? Een pilotstudie naar de mogelijke psychologische verbondenheid tussen identieke tweelingen met verschillende embryonale achtergronden ”brengt kwantumverstrengeling naar voren als mogelijke verklaring. De onderzoekers schrijven :

Er zijn speculaties dat ze (buitenzintuiglijke inductieverschijnselen) verklaard zouden kunnen worden door kwantumverstrengeling als biologisch niveau. De overgang van mogelijke biologische kwantumeffecten naar die causale verbanden die op klassiek niveau voorkomen, is niet onderzocht. Met het oog hierop is het vermeldenswaard dat identieke tweelingen oorspronkelijk volledig fysiek ‘verstrikt’ waren in één cel (één DNA-streng), en er kan gespeculeerd worden dat zelfs deze vorm van verstrengeling een aanleg voor dergelijke ervaringen zou kunnen creëren. Genetische ‘identiteit’ is echter veel complexer dan het hebben van 100% identiek DNA. Ten eerste vertonen monozygote tweelingen niet-identieke genetische ontwikkelingen omdat verschillende genen worden geactiveerd. Ten tweede kan de zygote zich splitsen in twee embryo’s op verschillende tijdstippen van ongeveer 0-11 dagen na conceptie,

670319fe47041e3467cecb49751c4e19 via Angel-Wings

De onderzoekers leggen uit dat “paranormale” gevoelens tussen tweelingen vrij vaak voorkomen. Dit is interessant omdat het correleert met het fysische fenomeen van elektrosensorische inductie dat bij sommige paren wordt waargenomen. De onderzoekers leggen uit:

Telepathische ervaringen, dateren uit het werk van Francis Galton. Sindsdien is er veel beweerd dat sommige tweelingen die fysiek ver van elkaar verwijderd zijn, gevoelig zijn voor elkaars gedachten, emoties of daden, pijn en sensaties. De auteurs van een grote enquête in het Verenigd Koninkrijk ontdekten dat 39% van de tweelingen geloofde dat ze “het vermogen zouden hebben om te weten wat er met hun partner gebeurde”, en nog eens 15% was ervan overtuigd. Identieke tweelingen waren twee keer zo waarschijnlijk als niet-identieke tweelingen om deze ervaringen te melden. Deze bevindingen werden ondersteund door een Zweeds onderzoek waarin 60% van de tweelingen telepathie-achtige ervaringen meldde. Bovendien waren de frequenties significant hoger bij identieke tweelingen en significant gerelateerd aan de mate van hechting tussen de tweelingen.

De studie wijst er ook op dat velen van hen het gevoel hebben dat ze ook regelmatig synchrone fysiologische ervaringen hebben.

Omdat significant hogere frequenties van dit soort ervaringen consequent zijn gevonden bij monozygote tweelingen, en omdat de mate van gehechtheid gerelateerd was aan de frequentie van dergelijke ervaringen, kan genetische verwantschap of sociale binding een van de factoren zijn die een aanleg voor dergelijke ervaringen creëren. Deze hypothese wordt ondersteund door de bevindingen, gebaseerd op fenomenologische gegevens uit casusverzamelingen en enquêtes in verschillende landen, dat in de overgrote meerderheid van de gevallen de inhoud van dergelijke ervaringen betrekking heeft op een persoon die emotioneel dicht bij het experiment staat.

Een andere studie   werd gepubliceerd door dezelfde onderzoekers met de titel “Verdere mogelijke fysiologische verbondenheid tussen identieke tweelingen: The London Study” als je daar interesse in hebt.

Lees ook:   Eerste hybride mens-aap gemaakt

De afhaalmaaltijd

Er zijn een aantal voorbeelden van hoogbegaafde mensen die buitengewone dingen doen, dingen die door de reguliere academische wereld als onmogelijk worden beschouwd. Misschien verhindert wat we geloven over de aard van de realiteit, of wat we moeten geloven, sommige geesten om open te staan ​​voor een dergelijk fenomeen, maar het feit blijft dat het voor velen is bestudeerd, geobserveerd en gedocumenteerd op het hoogste niveau van de overheid. jaren. U kunt hier , hier en hier en bij interesse hier voorbeelden lezen .

De voorbeelden die in dit artikel worden besproken, zijn niet zo schokkend en oogverblindend als sommige anderen waarover ik heb geschreven, zoals de artikelen die hierboven zijn gelinkt.

Wat ik interessant vind, zijn deze vragen: Waarom is de meeste literatuur over dit onderwerp afkomstig van defensieafdelingen van meerdere landen? Hoe komt het dat het wordt bestudeerd in een geheime en geheime omgeving en niet echt beschikbaar wordt gesteld of openstaat voor publieke controle? Waarom worden deze dingen op het hoogste bestuursniveau bestudeerd, maar binnen de academische wereld volledig genegeerd en niet erkend?

cd96da987ac20bf0e1a8d89123ae3d34 via Angel-Wings

Ik geloof echt dat alle mensen capaciteiten bezitten waarvan we ons nog niet bewust zijn, en ik geloof dat dit vrij goed is aangetoond. In een vrije, open en transparante samenleving zouden we deze concepten gebruiken en er meer over leren, simpelweg omdat ze een natuurlijk onderdeel van de nieuwsgierigheid van de mens lijken te zijn. Studie op deze gebieden kan het menselijk bewustzijn echt vergroten.

Dat gezegd hebbende, geloof ik niet dat mensen opereren vanuit een plek in onszelf om onze geest echt voldoende te verruimen om enkele van de paranormale vermogens die vaak worden besproken te gebruiken. Onze algemene cultuur van dag tot dag kan behoorlijk afleidend zijn. Verder hunkert het collectief in zekere zin naar macht, dienstbaarheid aan zichzelf en het verlangen om zichzelf op een materialistisch ingestelde manier vooruit te helpen, we opereren niet allemaal vanuit het bewustzijnsniveau om echt verantwoordelijk te zijn met deze ‘vermogens’ die in ons aanwezig zijn. menselijke ervaring.

Het is net als technologie, we kunnen het gebruiken om wapens te maken, geld te verdienen, het niet te delen of het te gebruiken voor het collectieve belang. Het is een keuze, maar wat drijft onze keuzes? Het zijn niet onze capaciteiten of technologie die verandering kunnen creëren, het is het niveau van bewustzijn waar we vanuit werken en de plaats van binnenuit waar we deze oplossingen implementeren, niet de oplossingen zelf.

Uiteindelijk zijn we allemaal op meer dan één manier met elkaar verbonden.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button