web analytics

Gevaarlijke schimmelinfectie die zich in ‘alarmerend tempo’ door de VS verspreidt

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) waarschuwen voor een steeds resistentere opkomende schimmel die volgens het gezondheidsbureau een “ernstige wereldwijde bedreiging voor de gezondheid” vormt.

Candida auris is een zeldzame schimmelziekte die gemakkelijk wordt verspreid door contact met besmette oppervlakken of van persoon tot persoon en volgens gezondheidsfunctionarissen ernstige ziekten kan veroorzaken bij gehospitaliseerde patiënten en mensen met een verzwakt immuunsysteem.
In zeldzame gevallen kan de gist de bloedbaan van patiënten binnendringen en zich door het lichaam verspreiden, waardoor ernstige invasieve candidiasisinfecties ontstaan, die het bloed, het hart, de hersenen, de ogen, de botten en andere delen van het lichaam kunnen aantasten en fataal kunnen zijn.
Uit gegevens van een beperkt aantal patenten blijkt dat 30 tot 60 procent van de mensen met de schimmelziekte is overleden. Gezonde mensen worden echter meestal niet ziek van de schimmelziekte.
De CDC zei om drie belangrijke redenen bezorgd te zijn over Candida auris:

het is vaak multiresistent, het is moeilijk te identificeren met behulp van standaard laboratoriummethoden en het heeft snel uitbraken veroorzaakt in instellingen voor gezondheidszorg.

Bovendien lijken personen die gedurende lange tijd in een ziekenhuis zijn opgenomen – vooral degenen met beademingsslangen, voedingssondes en centraal veneuze katheters die in hun lichaam gaan – het grootste risico te lopen om Candida auris op te lopen.

Andere risicofactoren zijn over het algemeen vergelijkbaar met risicofactoren voor andere soorten Candida-infecties en omvatten recente operaties, diabetes en recent gebruik van antibiotica of antischimmelmedicijnen, blijkt uit de eerste gegevens.

CDC-gegevens tonen stijging in gevallen

Infecties van Candida auris, ook wel C. auris genoemd, zijn gevonden bij patiënten van alle leeftijden, van te vroeg geboren baby’s tot ouderen, zeggen gezondheidsfunctionarissen.
Volgens CDC-gegevens heeft de medicijnresistente schimmel, die voor het eerst werd ontdekt in de Verenigde Staten in 2016, zich de afgelopen jaren “in een alarmerend tempo” verspreid onder ziekenhuispatiënten, waarbij de klinische gevallen van de schimmel in 2021 bijna verdubbelden en doorgaan volgens de CDC-statistieken waren er in de Verenigde Staten in 2022

ten minste 2.377 bevestigde klinische gevallen van Candida auris, vergeleken met 1.474 gevallen in 2021 en 757 gevallen in 2020. Uit gegevens blijkt dat de schimmelziekte nu in meer dan de helft van de Amerikaanse staten.
Afzonderlijke gegevens van de CDC, gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine op 20 maart, toonden ook aan dat screeningsgevallen – waarbij de schimmel wordt gedetecteerd maar geen infectie veroorzaakt – tussen 2020 en 2021 verdrievoudigden, van 1.310 naar 4.041 gevallen.
De CDC heeft gezegd bezorgd te zijn over de verdrievoudiging in 2021 van het aantal gevallen dat resistent was tegen echinocandinen, antischimmelmiddelen die typisch de eerstelijnsbehandeling zijn voor Candida auris.
CDC-functionarissen zeiden in een persbericht dat het aantal gevallen van Candida auris mogelijk is gestegen om meerdere redenen, waaronder slechte algemene infectiepreventie en -bestrijdingspraktijken in zorginstellingen, hoewel verhoogde inspanningen om gevallen op te sporen ook kunnen hebben bijgedragen aan de stijging.
“De timing van deze toename en de bevindingen van onderzoeken naar de volksgezondheid suggereren De verspreiding van C. auris is mogelijk verergerd als gevolg van de druk op de gezondheidszorg en de volksgezondheidsstelsels tijdens de COVID-19-pandemie ”, voegden CDC-functionarissen eraan toe.
Het is natuurlijk opvallend dat dit ineens ontstaat na de vaccinaties.
Of het ermee te maken heeft weet niemand behalve diegenen die het wel weten, maar nooit zullen vertellen uiteraard.Een schimmel is niet iets besmettelijks nml. Als het op een oppervlakte zit, dan kun je het niet ”krijgen”, door het aan te raken bv.

Misschien door het in te ademen wel.

Lees ook:   Men manipuleert de temperaturen....Foute metingen etc.

Na de vaccinaties zal het lichaam verzwakt zijn…ook na een griepvaccin in principe.

– Hoe kun je de schimmel oplopen?

Candida auris dwaalt voornamelijk rond in ziekenhuizen en verpleeghuizen. (Dan moeten ze beter schoonmaken lijkt mij!
Een ziekenhuis bacterie komt omdat ze niet schoon genoeg zijn nml! Zoek het maar op als je het niet gelooft 🙂 )

De schimmel kan, in tegenstelling tot de meeste andere schimmelsoorten, overleven buiten het lichaam. (Vele schimmels overleven buiten het menselijke lichaam!?)

Het kan verspreid worden via handen of een medisch instrument waar de schimmel op zit.
(Dan ben je dus niet schoon!)

De schimmel is lastig te verwijderen. “Het plakt makkelijk vast aan deurklinken, ziekenhuisbedden en kan via een infuus bij een patiënt komen”, vertelt medisch microbioloog Ferry Hagen. Daarom is het belangrijk dat ziekenhuizen direct maatregelen nemen als ze weten dat de schimmel in huis is. Dat lukt tot nu toe, we hebben een goede infectiepreventie.”

– Hoe weet je dat je de schimmel hebt?

Mensen met een gezonde afweer worden over het algemeen niet ziek van candida auris. Hun lichaam ruimt het vanzelf op. Mensen met een verminderde afweer, bijvoorbeeld na een orgaantransplantatie, kunnen er wél ernstig ziek van worden, laat het Radboudumc weten. Bij hen kan candida auris in de bloedbaan terechtkomen en dat kan voor een infectie zorgen. Koorts is dus een van de symptomen.

(Dus een wereldwijd drama creëren om een aantal mensen in de die een verminderde afweer hebben, klinkt niet logisch of wel?!) Meestal weet men dit wel van die mensen, dus kan men goede maatregelen nemen, maar ja als men geen goede schoonmakers in dienst heeft dan krijg je dit dus.

Lees ook:   HAARP - weerwapen of onderzoeksfaciliteit

Beter opleiden dus. Men kijkt vaak neer op schoonmakers, of hoe heten ze tegenwoordig, interieurverzorgers 😉
Maar zij zijn juist het belangrijkste in de maatschappij!

-Als je het hebt, hoe kom je er weer vanaf?

De schimmel is lastig te bestrijden, blijkt uit een onderzoek van het Radboudumc uit 2020. Het is ongevoelig voor veel geneesmiddelen. Er zijn antischimmelmedicijnen die de infectie tegengaan, maar in sommige gevallen is er sprake van resistentie en zijn ze niet effectief. Ongeveer 35 procent van de patiënten met een candida auris-infectie in de bloedbaan, overlijdt. Dat gebeurt dus niet vaak. Om hoeveel patiënten het precies gaat, is volgens het Radboudumc lastig in te schatten.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5373431/dodelijke-schimmel-candida-auris-hoe-krijg-je-het-besmettelijk

Nieuws tegenwoordig, oh 35% is niet veel…wat?
Dat is enorm veel! En het doet meer denken aan een ziekenhuisbacterie dan aan een schimmel.
Die bacterie is resistent tegen antibiotica nml. nu een ook al een schimmel soort?

Raar verhaal.

Verzwakte weerstand, komt ook door bv een zwakke darmflora, die moet je altijd goed houden dus m.n na en tijdens antibiotica kuren moet je de darmen voeden met karnemelk en yoghurt. Kefir etc zijn ook heel goed.
Let ook op je suikerinname op een dag.
Niet meer dan 50 gram  dat is al wel genoeg.
Ik probeer zelf op 40 te blijven.
5 gram suiker is een theelepeltje bv in je koffie oid.
Koeken zijn vaak al 15 gram zo niet meer.
Dus ja, dat betekend helaas  alles dat lekker is niet meer nemen.

https://www.cdc.gov/fungal/candida-auris/index.html

Milieu desinfectie

C. auris kan blijven bestaan ​​op oppervlakken in zorgomgevingen. C. auris is gekweekt op meerdere locaties in patiëntenkamers, waaronder oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals nachtkastjes en bedrails, en oppervlakken die verder van de patiënt verwijderd zijn, zoals vensterbanken. C. auris is ook geïdentificeerd op mobiele of herbruikbare apparatuur die wordt gedeeld door patiënten, zoals glucometers, temperatuursondes, bloeddrukmanchetten, ultrasone apparaten, verpleegkarren en crashkarren.

Voer  grondige routinematige (ten minste dagelijkse) en terminale reiniging en desinfectie  uit van patiëntenkamers en andere ruimtes waar patiënten zorg krijgen (bijv. radiologie, fysiotherapie) met behulp van een geschikt desinfectiemiddel. Reinig en desinfecteer gedeelde of herbruikbare apparatuur (bijv. ventilatoren, apparatuur voor fysiotherapie) na elk gebruik. Label gereinigde en gedesinfecteerde apparatuur als zodanig en bewaar deze uit de buurt van vuile apparatuur.

Lees ook:   Wij zijn de volgende ?! Ik heb u gewaarschuwd, er komt iets GROTERS! David Icke

Al het zorgpersoneel dat patiëntenzorg verleent, moet worden getraind in welke mobiele en herbruikbare apparatuur zij verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken en hoe de apparatuur op de juiste manier moet worden schoongemaakt. Talrijke onderzoeken van de CDC en de gezondheidsafdeling hebben uitgewezen dat het zorgpersoneel vaak onduidelijk is over wie verantwoordelijk is voor het schoonmaken van mobiele of herbruikbare apparatuur en hoe dit moet worden schoongemaakt. Omdat apparatuur van kamer naar kamer gaat, vaak meerdere keren per dag in het geval van monitoren voor vitale functies en glucometers, is mobiele of herbruikbare apparatuur waarschijnlijk een belangrijke bron van C. auris- verspreiding.

Volg alle aanwijzingen van de fabrikant  voor het gebruik van oppervlaktedesinfectiemiddelen en breng het product aan voor de  juiste contacttijd . Sommige producten met  C. albicans  of fungicide claims zijn mogelijk niet effectief tegen  C. auris,  en toenemende gegevens geven aan dat producten die uitsluitend afhankelijk zijn van quaternaire ammoniakverbindingen (QAC’s)  NIET effectief zijn. 1 , 2

Producten met EPA-geregistreerde claims voor C. auris (lijst P)

CDC beveelt het gebruik aan van een door het Environmental Protection Agency (EPA) geregistreerd desinfectiemiddel van ziekenhuiskwaliteit dat werkzaam is tegen  C. auris . Zie EPA’s lijst P voor een actuele lijst van EPA-goedgekeurde producten voor C. auris . Als de producten op lijst P niet toegankelijk of anderszins geschikt zijn, kunnen instellingen een EPA-geregistreerd ontsmettingsmiddel van ziekenhuiskwaliteit gebruiken dat effectief is tegen  C. difficile- sporen ( lijst K) voor de desinfectie van  C. auris . Ongeacht het gekozen product is het belangrijk om alle gebruiksaanwijzingen van de fabrikant op te volgen, inclusief het aanbrengen van het product voor de juiste inwerktijd.

“No-touch” apparaten

Onderzoek naar effectieve desinfectie tegen  C. auris  is gaande. Gegevens over “no-touch” -apparaten, zoals kiemdodende UV-straling en verdampte waterstofperoxide, zijn beperkt en de parameters die nodig zijn voor effectieve desinfectie zijn nog niet goed begrepen. 3–7 Als deze methoden worden gebruikt, mogen ze alleen worden gebruikt als aanvulling op standaard reinigings- en desinfectiemethoden.

-De schimmel Candida auris lijkt in de Verenigde Staten bezig aan een opmars. Het Radboudumc-CWZ Expertisecentrum Schimmelinfecties en het RIVM bereiden zich voor op een eventuele uitbraak in Nederland. Vijf vragen aan Hoogleraar klinische mycologie Paul Verweij, expert op het gebied van opsporing en behandeling van schimmelinfecties bij patiënten met sterk verminderde weerstand.

https://www.radboudumc.nl/nieuws/2023/vijf-vragen-over-de-schimmel-candida-auris

Dus omdat het in Amerika is, is het ook ineens hier?

Gerelateerde artikelen

Back to top button