web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

40 huismiddeltjes van onze grootouders die echt bewezen werken

d7ed8a3bf47e512a20979a9696c20973 AnGel-WinGs.nl

“…Tegenwoordig is het maar al te gewoon geworden dat mensen naar een pillenfles grijpen of de dokter bellen wanneer er iets misgaat, of zelfs voor het kleinste schrammetje. De simpele, maffe huismiddeltjes van onze grootouders, die rare brouwsels gemaakt van alledaagse huishoudelijke artikelen, worden vaak bespot door de medische gevestigde orde van vandaag. Maar verrassend genoeg is de waarheid dat onze grootouders eigenlijk veel meer van de wereld wisten dan we denken, en veel van deze ouderwetse volksremedies werken echt. Niet alleen dat, maar velen van hen werken beter dan de synthetische geneesmiddelen waar zoveel mensen hun lichaam tegenwoordig mee volproppen “

 

1. Gebruik knoflook en olijfolie tegen voetschimmel

161c8f6d9b09c315d236e08013ce544e AnGel-WinGs.nl

Iedereen kent de vele gezondheidsvoordelen van knoflook, maar wist u dat het uw voetschimmelprobleem in een handomdraai kan verhelpen? Hak gewoon wat teentjes knoflook fijn, meng ze met natuurlijke olijfolie en gebruik dan wat katoen om dit mengsel op het aangetaste gebied tussen de tenen te wrijven.

2. Aardappelschijfjes tegen hoofdpijn

Hoofdpijn en/of migraine kunnen zelfs je beste dag verpesten, maar er is een rare natuurlijke oplossing die echt werkt: aardappelschijfjes. Snijd gewoon een paar plakjes van een rauwe aardappel, week ze in een heel dunne doek en breng ze aan op je voorhoofd of rechtstreeks op de slapen.

3. Verlicht nagelrieminfecties met azijn

Te veel gemanicuurd? Nagelriemen allemaal gescheurd en geïnfecteerd? Maak een glas azijn en warm water en doe je vingers er ongeveer 15 minuten in. Herhaal deze procedure ongeveer een keer per dag totdat de infectie verdwijnt.

4. Gebruik azijn om het zwemmersoor  te genezen

Er is niets dat een goede dag op het strand zo verpest als thuiskomen met een zwemmersoor. Maar toen je grootouders zeiden dat je wat azijn in je oren moest druppelen, maakten ze geen grapje. De zure eigenschappen van azijn kunnen die vreselijke zwemmersoorbacterie doden, waardoor je je weer jezelf voelt. Neem gewoon wat witte azijn, verdun het met gedestilleerd water en doe drie druppels in het problematische oor, drie keer per dag, totdat het probleem verdwijnt.

5. Olijfolie tegen eczeem

Eczeem kan iedereen gek maken. Maar olijfolie, vol antioxidanten en vaak gebruikt als ingrediënt in professionele huidcrèmes, is niet alleen goed voor voetschimmel: het kan ook de symptomen van eczeem verlichten. Wrijf gewoon wat olijfolie op de door eczeem aangetaste delen van je huid, en het zou behoorlijk wat moeten helpen. Bovendien wordt olijfolie in de Bijbel genoemd als een wondermiddel. (Eucerin helpt ook heel goed)

6. Herstel de hik met een lepel suiker

De legendes zijn waar. Deze ouderwetse truuk zal de hik  stoppen. De reden hiervoor is dat het gedrag dat we ‘hikken’ noemen, eigenlijk gewoon spasmen van je middenrif zijn, dus als je een lepel suiker neemt, worden de zenuwspieren afgestoten en wordt hun hik prikkeling genezen.

7. Verwijder wratten met duct tape

Het klinkt gek, maar het werkt. In plaats van  je wratten eraf te laten vriezen, bedek je ze gewoon met duct tape. Breng voor  het verwijderen van een wrat gewoon een strookje tape aan op het aangetaste gebied en laat het daar drie dagen zitten. Verwijder het daarna, wrijf het wratgebied in met een puimsteen en breng nieuwe tape aan. Ga door met dit proces om de drie dagen totdat de wrat de weggaat.

8. Behandel acne met kokosolie

Kokosolie lijkt misschien de coole new kid on the block, maar het is eigenlijk een oldtimer die al bestaat sinds de 19e eeuw. Naast vele andere toepassingen is kokosolie een effectieve behandeling van acne, omdat de antibiotische eigenschappen verdere puistjes voorkomen. Breng gewoon kokosolie aan op de huid, misschien vermengd met een beetje rauwe honing.

9. Neem een ​​beetje yoghurt tegen die slechte adem

Slechte adem, officieel bekend als halitose, is verschrikkelijk om mee te leven. Maar de remedie ervoor is daar in je koelkast: yoghurt. Minstens twee porties per dag van dit probiotische wonder, idealiter een gewoon merk zonder suiker, verandert het landschap van je tong zodat het geen slechte bacteriën meer voortbrengt die die kenmerkende stank produceren.

Lees ook:   Wat geven ziekenhuizen mensen te eten?

10. Bestrijd insectenbeten door tandpasta te gebruiken

Nou, technisch gezien niet de tandpasta zelf, maar eerder de pepermuntolie in de tandpasta: als je de pure pepermuntolie zelf hebt, is dat nog effectiever. Hoe dan ook, het aanbrengen van pepermuntolie op een insectenbeet – zelfs al is het maar door een beetje tandpasta aan te brengen – zal onmiddellijk de rauwe jeuk verminderen die we allemaal maar al te goed kennen.

11. Gebruik zoethout om likdoorns te verwijderen

Als je wat drop in olie hebt geweekt, breng het dan allemaal aan op het aangetaste gebied en wikkel het dan 6-8 uur strak onder plastic folie (en misschien een sok), bijvoorbeeld ’s nachts, hierdoor zal het drop de likdoorn zachter maken.

12. Vergemakkelijk je kater met appel azijn

Drinken is misschien leuk, maar een kater krijgen is voor niemand leuk. Maar als je, je opa na een nacht met zijn vrienden een scheutje appelciderazijn zag drinken, wist hij wat hij deed. Appelciderazijn brengt de pH-waarden in je maag in evenwicht (?). Neem gewoon een theelepel van deze azijn of een klein borrelglaasje.

13. Constipatie neem  bieten of havermout

Het menselijk lichaam moet afval verwijderen, en als het allemaal ophoopt, ontstaat er groot ongemak. Een thuisoplossing die je misschien van je grootouders hebt gehoord, was om wat vers gestoomde bieten te eten en dan het vocht op te drinken waarin ze gestoomd waren. Dit zou je dikke darm als magie moeten opruimen. Wees gewaarschuwd dat als je dit doet, je ontlasting of urine felrood kan zijn: niets om je zorgen over te maken, het is alleen maar de natuurlijke kleurstof van de bieten.

14. Wodka tegen stinkende voeten

Last van voetengeur? Neem wat wodka. Nee, we suggereren niet dat je dronken wordt en het probleem vermijdt. De sleutel is dat alcohol een antisepticum is, wat betekent dat het de schimmel elimineert die voetengeur veroorzaakt en je voeten uitdroogt. Dompel gewoon een dunne doek in wat wodka, veeg met je voet naar beneden en merk dat de geur verdwijnt.

15. Meng komijn, honing, kaneel en gember tegen diarree

88937e5988b6db25ef85817582022f2b AnGel-WinGs.nl

Een slecht geval van de buikkrampen kan je de hele nacht wakker houden. In plaats van medicijnen te nemen die je alleen maar verstoppen en daardoor meer buikpijn veroorzaken, is een betere natuurlijke remedie om een ​​theelepel komijn en dezelfde portie honing, kaneel en gember te combineren tot een papje die je kunt innemen.

16. Citroenen tegen oorpijn

ae26812383a01c03d1b508843bc8ba36 AnGel-WinGs.nl

Pijn in de oren kan worden verzacht door het aanbrengen van versgeperste citroensap. Knijp gewoon een citroen uit op een wattenstaafje – niet te nat-  en wrijf dit zachtjes in het oor om de pH-balans te herstellen.

17. Brandnetel tegen haaruitval

 

Je kunt haar niet dwingen om terug te groeien als het al weg is, maar je kunt de snelheid van haaruitval vertragen door brandnetel te gebruiken, een kruid dat vaak voor thee wordt gebruikt. Een paar keer per dag brandnetelthee drinken zou moeten helpen, en je kunt brandnetelthee zelf ook in je hoofdhuid masseren.

18. Genees misselijkheid met olijven

Of het nu gaat om de bewegings ziekte of een onaangenaam zicht, de bekende (maar onaangename) bijwerkingen die gepaard gaan met misselijkheid kunnen worden genezen door olijven te eten, vanwege de tannine die erin zit.

19. Aardappelen tegen spinnenbeten

Als een spin erin is geslaagd zijn tanden in je te zetten, verzacht dan de jeuk en zwelling door een aardappel te raspen, de stukjes in een doek te wikkelen en op het bijtgebied aan te brengen. Let op, dit is een behandeling voor symptomen van een gewone, niet-dodelijke beet: als de beet afkomstig is van een meer dodelijke spin, zoals een zwarte weduwe, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Lees ook:   Mondkapje gezond of niet?

20. Rauwe honing tegen gesprongen lippen

Verspil nooit meer uw geld aan lippenbalsemstick. Er is veel gezegd over de genezende eigenschappen van rauwe, biologische honing, maar als je lippen gebarsten zijn, kun je eenvoudig honing op het aangetaste gebied aanbrengen – wrijf het erop, net zoals je zou doen met lippenbalsem – en het zal zijn werk goed doen. Zorg ervoor dat de honing zowel rauw als biologisch is.

21. Knoflook tegen allergieën

Voor een meer natuurlijke antihistaminica wanneer uw neusallergieën optreden, eet u veel knoflook, of het nu gaat om  bollen of kleine stukjes op crackers of beschuit. Knoflook bevat veel van het antioxidant quercetine, dat allergische symptomen verlicht. Als er geen knoflook in de voorraadkast zit, werken uien ook.

22. Karnemelk en gember tegen diarree

Als je geen komijn bij de hand hebt, is een ander raar maar effectief huismiddeltje tegen diarree om een ​​halve theelepel droge gember in een kopje karnemelk te mengen en op te drinken.

23. Behandel paddenschieter (strontje) met aardappelen

Als je het nog niet gemerkt hebt, zijn aardappelen veel krachtiger dan mensen zich realiseren. Als je een paddenschieter op je oog krijgt, rasp dan gewoon een aardappel, wikkel de rasp in een doekje of watje en druk op het aangetaste gebied om ontstekingen te verminderen. (Vroeger noemde men een strontje een paddenschieter, je zou een pad tegengekomen zijn die op je oog had gespuugd.)

24. Vermijd muggen met knoflook

Als je niet levend opgegeten wilt worden met muggen, geniet dan van een knoflookrijk dieet, want muggen worden volledig afgestoten door knoflook. Voor verdere bescherming wrijf je knoflookolie op je huid. (doe dit ook bij je bedpartner 🙂 ) Als het al te laat is, kun je het prikken van de beten ook verzachten met knoflook.

25. Yam voor de menopauze

Yam - Veggipedia

Om uw dosis vitamine A te verhogen, uw cholesterol te verlagen en meer antioxidanten aan uw dieet toe te voegen, begint u met het opnemen van yams – echte yams, (een aardappelsoort) geen zoete aardappelen – in uw normale dagelijkse voeding. Dit zal helpen bij veelvoorkomende symptomen van de menopauze. (Gezond eten is ook heel belangrijk zo min mogelijk bewerkte voeding)

26. Appels helpen de darmen

9283b7f70e4b0fc90accdb8d23bbd845 AnGel-WinGs.nl

Appels bevatten veel pectine, een van nature voorkomende vezel die de ontlasting verzacht. Dit betekent dat appels een effectieve behandeling zijn voor zowel diarree als obstipatie. Zorg ervoor dat u ook de schil eet, die waardevol ursolzuur bevat. Was de appel wel goed ivm gif op de schil.

27. Bananenschil voor Poison Ivy

Hoewel bananen niet voorkomen dat je de allergische uitslag krijgt die 85% van de bevolking krijgt door het aanraken van Poison Ivy, kunnen ze wel helpen. Wrijf de binnenkant van een bananenschil tegen de uitslag van gifsumak voor verlichting van de pijn en jeuk.

28. Honing tegen zuurbranden

Zodra de symptomen van zuurbranden je beginnen te beïnvloeden, slik je drie theelepels honing door, en het zou je moeten helpen een betere spijsvertering te bereiken. Je kunt ook de honing in een glaasje lauw water oplossen en dan slokjes nemen)

29. Stroop-melasse tegen constipatie

Als je last hebt van frequente obstipatie, probeer dan een beetje stroopmelasse in je dieet te injecteren, of het nu gaat om een ​​koffietoevoeging of een extra ingrediënt in koekjes. Deze melasse zou constipatie moeten verlichten, maar pas op dat u zich niet te veel overgeeft, want te veel melasse zal constipatie vergroten. (Havermout werkt ook erg goed)

30. Dennensiroop tegen keelpijn

Weet je wat helpt tegen keelpijn? Dennennaalden. Ja echt. Om dennensiroop te maken, verzamelt u een kopje vers gewassen dennennaalden en mengt u ze grondig. Kook ondertussen water, glucosestroop en een beetje zout, meng dit met de naalden en laat het een paar uur trekken. Bewaar deze siroop minstens een maand in de koelkast en houd hem dan voor altijd bij de hand om keelpijn te behandelen. (Dr Vogels Santasapina werkt ook erg goed en smaakt lekker (kinderen))

Lees ook:   Kanker en oorzaak

31. DIY-hoestsiroop

Als je een goede hoestsiroop wilt maken van de ingrediënten uit je voorraadkast, meng dan ¼ theelepel gemalen gember, 1 eetlepel appelciderazijn, ¼ theelepel cayennepeper, 1 eetlepel honing en een paar lepels water. Meng alles door elkaar en neem 1-3 theelepels om hoestsymptomen te verlichten.

32. Knoflook tegen kiespijn

Niets houdt je ’s nachts zo wakker als een slechte  kies of door een blootliggende zenuw. Hoewel knoflook het onderliggende probleem niet zal genezen, zal het gebruiken van  knoflook de pijn enorm verlichten.

33. Trek natte sokken aan om verkoudheid te behandelen

Om de symptomen van verkoudheid te behandelen, begint u met het weken van uw voeten in heet water gedurende ten minste drie minuten – of door gewoon een bad te nemen. Week ondertussen een paar sokken in ijswater. Doe de sokken aan je voeten, bedek ze daarna nog eens met een paar dikke wollen sokken en ga dan naar bed. Terwijl je slaapt met deze koude natte sokken, zullen de bloedvaten samentrekken, waardoor voedingsstoffen je lichaam in worden geduwd om de infectie te verdrijven.

34. Herstel droge huid

Om de droge huid te verzachten, prak je twee bananen en meng je ze met een beetje honing. Breng deze pasta aan op de huid, laat het ongeveer 20 minuten intrekken en was het dan af, en je huid zou zachter moeten aanvoelen.

35. Theezakjes tegen brandwonden

Pak een nat theezakje met een koele temperatuur van welke thee dan ook en plaats het direct op het verbrande gebied. Dit zal de brandwond niet genezen, maar het zal de pijn vrijwel onmiddellijk verlichten.

36. Olie trekken

Dit is de laatste tijd misschien een trend geworden, maar het is eigenlijk een oude gewoonte die onze grootouders van hun grootouders hebben geleerd. Verbeter in feite uw tandheelkundige routine door een lepel kokosolie te nemen – hoewel andere oliën ook werken – en het vijf minuten per dag in uw mond te spoelen, specifiek door de tanden te trekken, en het dan uit te spugen in het toilet. De olie zal alle gifstoffen uit de mond “trekken”, zodat je ze in één keer kunt uitspugen. Bij gebruik naast standaard poetsen en flossen, helpt olie trekken de spijsvertering, vermindert gingivitis, voorkomt terugtrekkend tandvlees, verwijdert slechte adem, versterkt tanden en nog veel, veel meer.

37. Verhelp eczeem met een havermoutbad

Als je nog steeds last hebt van de vreselijke jeuk van eczeem, kun je de jeuk enorm verminderen door het oude advies van je oma op te volgen door een bad met havermout te nemen. Er is een reden dat zoveel lotions en farmaceutische eczeembehandelingen havermout als ingrediënt bevatten: het werkt echt! Voor een thuisoplossing, maak gewoon een bad voor jezelf, vul het met  havermout en laat het een tijdje weken.

38. Stop met snurken

Verveelt uw snurken uw vrouw of man? Probeer voor het slapen gaan een glas warme melk met een theelepel kurkumapoeder te drinken .

39. Basilicumblaadjes en gember tegen koorts

Koorts is de manier waarop het lichaam een ​​infectie verdrijft, maar als het tijd is om de hitte te verminderen, is hier een oplossing voor thuis. Plet wat gember en basilicumblaadjes tot een pasta en voeg dan een theelepel honing toe. Knijp de vloeistof eruit en drink om de vier uur iets.

40. Geniet van gouden rozijnen in gin tegen artritis

855acd207f5ca46dd4294c17ece7e745 AnGel-WinGs.nl

Als er iets is waar zoveel van onze grootouders last van hadden, dan waren het wel de verschrikkelijke opzwellende pijnen van artritis. Maar ze hadden een huismiddeltje dat nog steeds werkt. Pak wat gouden rozijnen, week ze in gin en laat het een nacht staan ​​totdat alle gin is opgenomen. Eet daarna ongeveer tien rozijnen per dag. Hoewel dit de onderliggende problemen van artritis niet zal oplossen, zal het de symptomen aanzienlijk verlichten. Hier zijn meer ouderwetse middelen tegen artritis die uw voorouders gebruikten.

 

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥