web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkWetenschap & Ontwikkeling

Wetenschappers hebben een molecuul gevonden dat zelfs de ergste vormen van kanker bij muizen vernietigt

Wetenschappers van Yale en de University of Rhode Island (URI) hebben een nieuwe moleculaire kankerbehandeling ontdekt die kankercellen kan aantasten en tumoren bij muizen kan uitroeien. De tests tot nu toe hebben bewezen uitzonderlijk goede resultaten te bieden, en zelfs een enkele dosis was voldoende om enkele van de meest geavanceerde tumoren te vernietigen.

De nieuwe moleculaire kankerbehandeling is gebaseerd op een specifiek molecuul, dat de zure omgevingen rond kankercellen kan opzoeken. Maar om ervoor te zorgen dat de cellen zuur genoeg zijn, kunnen het geen “koude” tumoren zijn, die weinig immuunactiviteit hebben.

Dit is waar medicijnen die bekend staan ​​​​als STING-agonisten in het spel komen. Deze activeren de tumoren, waardoor het immuunsysteem erop kan reageren.

Het kan echter moeilijk zijn om “koude” kankercellen te vinden. Hier komt de nieuwe moleculaire kankerbehandeling om de hoek kijken. Onderzoekers publiceerden deze maand een studie over het molecuul in het tijdschrift Frontiers of Oncology . Volgens die studie wordt het molecuul pH-low insertion peptide (pHLIP) genoemd en wordt het aangetrokken door zure omgevingen.

Door het molecuul te gebruiken om het medicijn naar de tumoren en kankercellen te leiden, zijn ze in staat om ze uit het ‘koude’ tumorbereik te schoppen en het immuunsysteem ertoe aan te zetten terug te vechten. Vervolgens kunnen ze immuuncheckpointremmers gebruiken om effectief de natuurlijke remmen te verwijderen die ervoor zorgen dat het immuunsysteem niet te hard pusht. Deze moleculaire kankerbehandeling stelt het immuunsysteem in staat kanker voor langere tijd te bestrijden.

Het is een tweeledig systeem dat de onderzoekers in staat stelde om de medicijnen precies daar te leiden waar ze heen moesten. We hebben de afgelopen jaren steeds meer gerichte opties gezien, zoals deze nieuwe kankerbehandeling met moleculen. Er wordt ook gewerkt aan een virus dat zich richt op kankercellen , en we hebben zelfs onderzoekers een gel zien testen die huidkanker doodt .

Lees ook:   Sporten is lekker

Bij het testen van de moleculaire kankerbehandeling koppelden de onderzoekers pHLIP aan STING-agonisten en behandelden vervolgens 20 muizen met colorectale tumoren. Ze ontdekten dat na een enkele injectie 18 van de muizen hun tumoren binnen een paar dagen volledig zagen verdwijnen. In een andere groep met grotere tumoren zagen ze tumoren verdwijnen bij zeven van de tien muizen die de behandeling kregen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien