web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Waarom je niet meer dan 5 paranoten per dag moet eten

Paranoten zijn niet alleen lekker; er zitten ook nog eens veel gezondheidsvoordelen aan. Maar eet er dagelijks niet meer dan 5, want dit kan toxisch zijn.

Het eten van noten is goed voor je, dat weten we allang. Ook paranoten zijn gezond, want ze bevatten veel gezonde vetten en vitaminen die je lichaam nodig heeft. Deze noten zijn ook een grote bron van eiwitten, koper, magnesium, calcium, ijzer, fosfor en zink.

Mooie huid

Door slechts 2 paranoten per dag te eten, kun je al merken dat je immuunsysteem een stuk beter wordt. Maar dat is nog niet alles. Want je kan ook een mooie huid en sterker haar krijgen door het eten van deze noten. Ze bevatten veel selenium, wat uitdroging van de huid tegengaat. Ook zouden deze noten je huid elastisch houden.

Vergiftiging

Heel gezond dus, maar er is wel een belangrijke kanttekening: pas op dat je niet te veel paranoten eet. In de noten zit namelijk veel selenium. Het advies luidt daarom om er niet meer dan 5 per dag te nuttigen, om een seleenvergiftiging te voorkomen. Zo’n seleenvergiftiging kan nare gevolgen hebben, zoals onder andere haaruitval, jeuk en huiduitslag.

Heel gezond en lekker, maar je mag er dus niet teveel van eten…

Bron

Lees ook:   Branderige voeten
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien