web analytics
11:11 Dubbele getallen

RAMSES II had kinderen met zijn dochters: zijn incestueuze stamboom uitgelegd

Hoe Ramses II er ook in het echt uitzag. Duik mee in zijn stamboom en kijk hoe hij met zijn eigen dochters trouwde en kinderen met hen kreeg.

Ramses II was een van de langst regerende farao’s van Egypte. Hij regeerde 67 jaar tijdens de Nieuwe Rijksperiode en stierf op 90/91-jarige leeftijd. Tijdens zijn bewind had hij meer dan 100 kinderen met veel verschillende vrouwen en sommigen van hen waren zelfs zijn eigen dochters. Zijn heerschappij bracht Egypte echter in de gouden eeuw en veranderde het rijk van een militaire krachtpatser in een cultureel en diplomatiek land. Hij bouwde grote monumenten die er nog steeds staan.

Onvoorstelbaar dit!
:O

 

Lees ook:   Mummificatie analyse
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button