web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenGezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Minstens 69 atleten bezwijken in één maand, veel doden

d6d470fbf2476a054e0c6cfc76203eee AnGel-WinGs.nlDe meldingen van atleten die plotseling in elkaar zakken, nemen de laatste tijd merkbaar toe. Hartproblemen zoals hartontsteking zijn vaak de oorzaak – een van de bekende levensbedreigende bijwerkingen van Covid-vaccins, waar zelfs de fabrikanten zelf voor waarschuwen.

Het huidige fenomeen is ook duidelijk als je gewoon op Wikipedia kijkt naar de lijst van voetballers die zijn ingestort en zijn overleden. Het jaar 2021 valt op met tot nu toe 13 inzendingen. In geen enkel ander jaar zijn er meer voetballers omgekomen tijdens een wedstrijd . En deze lijst gaat terug tot het jaar 1889. Het is dus echt een historische gebeurtenis.

De reguliere media zijn merkwaardig genoeg niet geïnteresseerd in dit grote wereldwijde verhaal. De Duitse online outlet Wochenblick stelde in oktober een referentielijst samen van de hartincidenten, terwijl een andere online outlet,  Granite Grok, een nieuwe lijst publiceerde van sporters die op het veld instortten. Andere verkooppunten vermeldden deze  incidenten ook , waarbij sommige gevallen elkaar overlappen.

Maar daaronder valt niet de Filipijnse professionele basketbalster Roider Cabrera die woensdag in elkaar zakte tijdens toernooien in Pasig City. The Tribune uit de Filipijnen meldde dat hij een hartstilstand had gehad. Roider Cabrera verloor later het bewustzijn in de kleedkamer voordat hij onmiddellijk naar het ziekenhuis werd gebracht, waar volgens lokaal nieuws een fatale aritmie bij hem werd vastgesteld.

Veel topsporters uit zowel Europa als de VS hebben ernstige bijwerkingen gemeld na een Covid-prik. Voor de Franse proftennisser Jérémy Chardy betekende dit het einde van zijn carrière. Chardy, voorheen gerangschikte 73 in de wereld, zei dat hij niet heeft kunnen trainen en spelen. “Sinds ik mijn vaccin heb gekregen [tussen de Olympische Spelen en de US Open], heb ik een probleem, ik heb een reeks problemen. Daardoor kan ik niet trainen, niet spelen.”

De IJslandse profvoetballer Emil Pálsson (28) zakte in het duel tussen zijn club Sogndal IL en Stjørdals/Blink. Zoals gemeld door het Duitse dagblad Bild , zakte Pálsson tijdens de wedstrijd in elkaar, aldus de Noorse omroep NRK en de krant Verdens Gang . Volgens zijn club kreeg hij een hartstilstand en moest hij worden gereanimeerd.

Deze week, op 24 november, midden in de tweede helft van de wedstrijd tussen Reading FC en Sheffield United, zakte Sheffield-speler John Fleck (30) door een hartinfarct plotseling in elkaar op het veld en moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Voetbalster van sheriff Tiraspol Adama Traore ging woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid neer terwijl hij zijn borst vasthield .

In Montana, een Park City High School voetballer Jedd Hoffman,  overleed  deze maand, bijna een week na instorten op het veld tijdens de training. Dit zijn gevallen die nog niet zijn vermeld in het voortdurende bloedbad dat de prikken hebben losgelaten.

IN OKTOBER GINGEN HART- EN BLOEDSOMLOOPGEBEURTENISSEN OP HET SPORTVELD DOOR HET DAK

Hieronder staat een schokkend lange lijst van atleten die vorige maand instortten door hartproblemen of stoornissen in de bloedsomloop zoals beroertes. Helaas waren sommige van deze incidenten fataal voor de vaak zeer jonge atleten. De cijfers zijn alarmerend, zeker gezien de verplichte Covid-shots.

(1) Bij de ontmoeting tussen PGS E Bosico en Romeo Menti (Allerona Scalo) in Umbrië/Italië op 2 oktober 2021 bezwijkt een “jonge speler” van de bezoekende ploeg zonder enige invloed van buitenaf en wordt naar het ziekenhuis vervoerd.

(2) Martin Lefèvre (16) van FC Agneaux bezwijkt zonder eerdere ziektes met een beroerte tijdens de wedstrijd tegen FC Saint-Lô Manche op 2 oktober 2021. Hij is aan één kant verlamd en kan niet praten.

(3) Niels de Wolf, 27, van de Belgische voetbalclub White Star Sombeke, kreeg een hartstilstand onmiddellijk na de wedstrijd tegen Verrebroek op 3 oktober 2021, werd gereanimeerd met een defibrillator maar stierf in het ziekenhuis op 6 oktober 2021.

(4) Arcisate, provincie Varese, Italië: De amateurwedstrijd tussen Valceresio en Tradate (Prima Categoria, Girone A) wordt afgelast na 20 minuten nadat de scheidsrechter een medisch noodgeval heeft opgelopen. Bericht van 3 oktober 2021.

(5) Timucin Sen uit Germania Großkrotzenburg wordt op 3 oktober 2021 gewisseld in de wedstrijd tegen Spvgg. Oberrad. Hij zakte na tien minuten in de wedstrijd in elkaar en werd naar een kliniek in Gelnhausen gebracht.

Lees ook eens:   Het belang van aanraking

(6) Op 3 oktober 2021 annuleerde scheidsrechter Öner Calik, halverwege de dertig, de wedstrijd tussen VfB Waltrop II en Vinnum II vanwege zijn eigen gezondheidsproblemen en werd hij door de spoedeisende hulp naar het ziekenhuis gebracht.

(7) Op 4 oktober 2021 stortte een verantwoordelijke van SV SW Frömern in elkaar op het veld voor de wedstrijd tegen Kamener SC.

(8) Cleveland, Ohio, VS: Elias Abou Nassif (44) krijgt een hartstilstand in de sportschool en kan worden gered door een defibrillator te gebruiken. Bericht van 5 oktober 2021

(9) Lecco (Italië), 7 oktober 2021: 17-jarige atleet uit Colverde bezwijkt tijdens training met hartstilstand. Defibrillator inzetstuk. Hij vecht nu voor zijn leven op de intensive care van het Lecco Hospital.

(10) AH-speler (49) van SC Massay in Frankrijk krijgt een fatale hartaanval tijdens een wedstrijd op 8 oktober 2021.

(11) De golfcaddy Alberto Olguín uit Mexico zakt dood in elkaar op de negende hole van het toernooi in Nuevo Vallarta (Mexico). Bericht van 9 oktober 2021.

(12) Engeland: In de League, One-wedstrijd tussen Ipswich Town en Shrewsbury op 9 oktober 2021, moet Shrewsbury-profspits Ryan Bowman (29) na een goed halfuur spelen van het veld met extreme hartritmestoornissen en een pols van 250 en behandeld met een defibrillator.

(13) Pompeo Tretola, een 18-jarige voetballer van FC Matese, bezwijkt tijdens de wedstrijd tegen Vastese Calcio op 10.10.2021 zonder enige waarschuwingssignalen. Hij wordt later naar het ziekenhuis vervoerd.

(14) Normandië, Frankrijk: na een warming-up voor de wedstrijd tussen Saint-James en Avranches op 10 oktober 2021, krijgt een 40-jarige speler uit Saint-James een hartaanval en wordt gered door een brandweerman van het team van Avranches.

(15) 59-jarige langeafstandsloper uit Biella sterft aan hartfalen tijdens een race in Noord-Italië. Bericht van 10/10/2021.

(16) In de wedstrijd tussen Wacker Mecklenbeck en Fortuna Freudenberg in de Women’s Westphalia League op 10 oktober 2021 zakte een speler zonder enige tegenwerking in elkaar en werd hij naar het Universitair Ziekenhuis Münster vervoerd.

(17) Argentinië: Burgemeester Guillermo Mercado (50) stierf aan een hartstilstand na deelname aan de langeafstandsloop “Aventura de Cerezal”. Bericht van 10/11/2021.

(18) Tijdens de marathon van Boston op 11 oktober 2021 stortte marathonster Megan Roth in na 13 kilometer racen met een hartstilstand. Ze kan worden gered en wacht op de implantatie van een defibrillator.

(19) NBA-speler Brandon Godwin van de Atlanta Hawks legt uit dat de Covid-vaccinatie ernstige bijwerkingen voor hem had veroorzaakt, waardoor hij niet alleen het seizoen moest beëindigen, maar mogelijk zijn hele carrière. Bericht van 12 oktober 2021.

(20) Le Havre, Frankrijk: Een 27-jarige politieagent krijgt een fatale hartaanval tijdens het joggen. Nieuws van 12 oktober 2021.

(21) Ferran Duran, een speler van de 4 Catalan League (27), kreeg vijf keer een hartstilstand tijdens een wedstrijd op 12 oktober 2021 en overleefde op wonderbaarlijke wijze.

(22) Frankrijk: De speler Christophe Da Silva van Saint Avé bezwijkt met een hartstilstand in de AH Cup-wedstrijd tussen de Locqueltas-voetballers en Saint Avé. Bericht van 13-10-2021

(23) Ensenada, Mexico: De 16-jarige student Héctor Manuel Mendoza sterft aan een “fulminante hartaanval” tijdens een training in een sportclub. Bericht van 13-10-2021.

(24) Brazilië: Atletico Goianiense’s jeugdvoetballer Fellipe de Jesus Moreira krijgt een hartaanval in het trainingscentrum en later nog een hartaanval op de eerste hulp. Nu vecht hij voor zijn leven op de intensive care. Nieuws van 14 oktober 2021.

(25) De volgende scheidsrechter die kapot gaat en sterft tijdens een wedstrijd: gebeurde bij de Kreisliga B-wedstrijd tussen SC Daisbach en FSV Taunusstein in Aarbergen op de avond van 14 oktober 2021.

(26) De profrenner en meervoudig Italiaans kampioen tijdrijden Gianni Moscon (27) staat op het punt een katheterablatie te ondergaan vanwege hartritmestoornissen. Nieuws van 14 oktober 2021.

(27) Joe Plant uit Whitby (Yorkshire, Engeland) krijgt in 2021 bij een hardloopwedstrijd van de British Heart Foundation een hartstilstand, om 14:10, meldde hij zelf.

Lees ook eens:   Tuinieren schijnt dodelijk te zijn...

(28) Lars Schneider, trainer van TV Braach, stopt wegens krachtgebrek nadat hij tijdens de wedstrijd van de districtscompetitie A Hersfeld / Rotenburg tegen SG Nentershausen-Weißenhasel-Solz in Solz aan hartritmestoornissen bezweek en naar het kliniek. Bericht van 14-10-2021.

(29) Treviso, Italië: de 53-jarige AH-speler krijgt op 14 oktober 2021 een hartaanval tijdens een training. Hij kon door medespelers in leven worden gehouden.

(30) Australië: 14-jarige studente Ava Azzopardi krijgt een hartstilstand tijdens de wedstrijd tussen Runaway Bay en Magic United in Surfers Paradise Apollo Soccer Club. Ze wordt door negen reddingswerkers gereanimeerd, in een kunstmatige coma gebracht en vecht nu voor haar leven in het ziekenhuis. Nieuws van 15 oktober 2021.

(31) Bij de handbalwedstrijd 3G Bundesliga in Wuppertal tussen Bergisches HC en HSG Wetzlar op 16 oktober 2021 stortte een toeschouwer met een hartstilstand niet alleen tijdens de wedstrijd in elkaar (waardoor de wedstrijd werd gestaakt); na de wedstrijd kreeg ook een tweede toeschouwer een hartstilstand.

(32) Een 16-jarige jongen uit Idaho zakt in elkaar bij het tillen van gewichten met een hartstilstand. Hij wordt wakker na twee dagen in coma, maar is “extreem verward” en heeft geen kortetermijngeheugen. Nieuws van 16 oktober 2021.

(33) Camposampiero, provincie Padua, Italië: De 37-jarige arts Filippo Morando sterft tijdens het joggen. De per helikopter ingevlogen ambulance kan niets meer doen omdat het te laat is. Bericht van 17-10-2021.

(34) De Premier League-wedstrijd tussen Newcastle United en Tottenham FC op 17 oktober 2021 werd gestaakt vanwege een medisch noodgeval op de tribunes.

(35) Haitem Jabeur Fathallah, 32, een basketbalspeler van Fortitudo Messina, krijgt tijdens de wedstrijd een hartstilstand en sterft in het ziekenhuis. Bericht van 17-10-2021.

(36) Blumenau, Brazilië: Oud-voetballer van FC Brusque uit de Braziliaanse tweede klasse, Adans Joao Santos Alencar (38), krijgt een fatale hartstilstand tijdens een footvolleytoernooi. Bericht van 17-10-2021.

(37) Lombardije, Italië: een 40-jarige fietser stopt vanwege een “medische noodsituatie”, valt op de grond en wordt met reddingshelikopter Rho naar het ziekenhuis vervoerd. Bericht van 17-10-2021.

(38) Waseem Aslam uit Bradford (Engeland) onderbreekt een voetbalwedstrijd met een hartstilstand. Hij kan worden gered door vrienden. Bericht van 18 oktober 2021.

(39) Een 26-jarige hardloper stort in na een hartstilstand tijdens de Detroit Free Press Marathon. Twee politieagenten redden hem met borstcompressies. Daarna is hij in het ziekenhuis behandeld. Bericht van 19 oktober 2021.

(40) Hartritmestoornissen dwingen voetbalster Sabrina Soravilla om haar loopbaan op 19 oktober 2021 te beëindigen na 68 interlands voor Uruguay.

(41) Antonio López van Real Murcia moest op 32-jarige leeftijd met pensioen vanwege een hartaandoening. Bericht van 19 oktober 2021.

(42) Een 41-jarige amateurvoetballer in Brazilië sterft tijdens een wedstrijd aan een hartstilstand. Het gebeurde op 19 oktober 2021 in Nao-me-toque (Rio Grande do Sul).

(43) Henry, een tiener uit Halifax, Engeland, wordt erkend voor het redden van het leven van zijn 56-jarige vader na een hartstilstand tijdens het joggen in maart. Bericht van 20 oktober 2021.

(44) Bij de eerstedivisiewedstrijd tussen Osasuna en Granada in Pamplona op 22 oktober 2021 krijgt een fan van het thuisteam een ​​hartstilstand en overlijdt hij in het ziekenhuis.

(45) Dieppe, Frankrijk: Een jogger stort in tijdens het hardlopen met een hartstilstand. Hij wordt gered door twee politieagenten op de patrouille. Bericht van 22-10-21.

(46) Acerra (Italië): Remigio Gova. Een basketbalscheidsrechter en verpleegster, in Italië onvermijdelijk ‘ingeënt’ tegen Covid, stierf op slechts 30-jarige leeftijd ‘in zijn slaap’. Bericht van 23 oktober 2021.

(47) Een dubbele medische noodsituatie in een Engels stadion op 23-10-2021 tijdens de Championship League-wedstrijd tussen West Brom en Bristol City. Defibrillator gebruikt, de wedstrijd moest twee keer worden uitgesteld.

(48) Belgische voetballer (37) kreeg een hartstilstand in de kleedkamer na de wedstrijd van zijn club op 24 oktober 2021, werd gereanimeerd maar stierf in het ziekenhuis.

(49) Frankrijk: 43-jarige Amerikaanse keeper uit Montgascon sterft tijdens de rust aan een hartstilstand. Gebeurde op 24 oktober 2021 in het La Bâtie-Montgascon-stadion.

(50) Een 53-jarige krijgt een drievoudige hartstilstand in de halve marathon van Bilbao en overlijdt als gevolg daarvan. Bericht van 24 oktober 2021.

Lees ook eens:   Buitenaardse bacteriën dankzij ruimtevaart

(51) Tevita Brice, 28, van Montclair Rugby Football Club, VS, zakte op het veld in elkaar met een hartaanval. In kritieke toestand. Bericht van 25-10-21.

(52) Dodelijke hartstilstand bij een bergloopevenement in de Italiaanse Alpen op 24 oktober 2021. Het slachtoffer is Bruno Taffarel (56) uit Cordenons.

(53) Een hartstilstand van een speler overschaduwde de topwedstrijd van de regionale voetbalcompetitie A2 Dortmund. De speler van SG Gahmen werd op 24-10-21 opgenomen in het ziekenhuis. Het getroffen team had gespeeld tegen Eving Selimiye Spor.

(54) Nocera Umbra, Italië: sportleraar en voetbalcoach Mario Mingarelli kreeg op 24 oktober 2021 op 69-jarige leeftijd een fatale hartstilstand tijdens de wedstrijd van zijn team.

(55) De amateurwedstrijd tussen Frugesport (Ravenna) en Vaccolino (Prima Categoria, Girone F) wordt na 32 minuten afgelast omdat de “jonge” scheidsrechter een medische noodsituatie heeft. Bericht van 26-10-21.

(56) De 17-jarige Elly Böttcher van Rostocker FC zakte tijdens de uitwedstrijd in Hohen Neuendorf van de Frauen Regionalliga Nordost op 24 oktober 2021 zonder enige tussenkomst bewusteloos in elkaar en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Na het incident werd de wedstrijd gestaakt.

(57) Een 20-jarige Italiaan stort tijdens het skateboarden in elkaar met een hartstilstand en vecht nu voor zijn leven in het ziekenhuis in Verona, waar hij per helikopter werd vervoerd. Nieuws van 25 oktober 2021.

(58) Een fan van de Belgische tweedeklasser uit Lier zakte op 27 oktober 2021 in het stadion met hartproblemen en overleed in het ziekenhuis.

(59) Op dezelfde dag (27.10.2021) ook in België, de bekerwedstrijd tegen Dender van Eupen: Een fan bezwijkt bij een hartstilstand en moet nieuw leven worden ingeblazen.

(60) Sassuolo, Italië: Een 53-jarige mountainbiker krijgt een fatale hartstilstand tijdens een offroad-tour. Bericht van 27-10-21.

(61) Engeland: Een fan bezwijkt na de bekerwedstrijd Stoke City tegen Brentford op 27 oktober 2021 voor het stadion met een hartstilstand en sterft.

(62) Een speler van Blau-Weiß Linz uit Ghana (26) zakt tijdens de thuiswedstrijd van zijn club tegen Hartberg in elkaar en wordt naar het ziekenhuis vervoerd. Gebeurde op 27 oktober 2021 in de ronde van 16 voor de ÖFB-Pokal. Hij is gediagnosticeerd met een aangeboren hartritmestoornis en werd geholpen met een defibrillator.

(63) Pakistan: De 30-jarige speler Muhammad Islam van FC Raziq Chaman krijgt midden in de wedstrijd tegen Millat Club een hartaanval en sterft. Bericht van 28-10-2021.

(64) De Zweeds-Iraakse speler Aimar Sher van de Italiaanse eersteklasser Spezia Calcio zakt tijdens de training in elkaar en wordt naar het ziekenhuis vervoerd. Bericht van 28-10-2021.

(65) Pennsylvania, VS: Een 12-jarige student aan de Chartiers Valley Middle School stort in tijdens het basketballen in de les lichamelijke opvoeding zonder hulp en sterft. Bericht van 28-10-2021.

(66) Barcelona-ster Sergio Aguero (33) wordt tijdens de competitiewedstrijd tegen Deportivo Alaves plotseling buiten adem, grijpt naar zijn borst en zakt in elkaar. De Argentijnse nationale elftalspeler moet nu een pauze nemen van minimaal drie maanden. Een paar maanden geleden leed hij aan een ernstige Corona-infectie. Melding van 30-10-2021

(67) Tijdens de ICE-ijshockeycompetitie zakt Boris Sadecky (24) uit de Bratislava Capitals in elkaar op het ijs zonder enige inmenging van buitenaf. Hij sterft vijf dagen later. Later blijkt dat hij op de wedstrijddag aan “milde myocarditis” leed. Bericht van 30-10-2021

(68) De student en voetbalcoach van het La Salle High School-team in Pennsylvania, VS Blake Barklage stierf afgelopen weekend na een hartaanval. Bericht van 01-11-2021.

(69) Argentinië: De voetballer Ronald Biglione overlijdt na de 2e vaccinatie aan trombose – een bekende bijwerking van de vaccinaties waartegen de fabrikanten zelf waarschuwden. Hij werd twee weken in het ziekenhuis van Cordoba behandeld. Bericht van 5 november 2021.

 

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥