24 april 2021

 

Zo kom je erachter wie je belt met een ”onbekend” nummer

Zo kom je erachter wie je belt met een ”onbekend” nummer

Iedereen krijgt af en toe wel eens telefoon of een bericht van een onbekend nummer, en ook al weigeren veel mensen dan op te nemen, willen we natuurlijk wel weten wie je wou bereiken. We ontdekten nu dat je in heel wat gevallen de identiteit van onbekende nummers makkelijk zelf kunt achterhalen.
De enige vereiste is dat jij en de onbekende persoon beiden whatsapp op jullie smartphone hebben staan. Met grote bedrijven lukt het dus helaas niet (we kijken naar jullie, anoniem stalkende telecombedrijven).

Het werkt als volgt: je voegt het onbekende nummer toe aan je Whatsapp contactenlijst. Onder pakweg de naam ‘stalker’ of ‘smeerlap’, dit is toch alleen voor jezelf zichtbaar. Kies daarna voor ‘Nieuwe chat’, kies het onbekende contact en tik een paar letters in maar verstuur die uiteraard niet. Vanaf dan kun je de profielfoto en Whatsapp-naam van de persoon in kwestie zien. Een rondje Facebook later, en je weet exact wie je probeerde te bereiken.

https://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2423398/2015/08/14/Zo-kom-je-erachter-wie-je-belt-met-een-onbekend-nummer.dhtml

Lees ook:   Basisschool in Nieuw-West zweert bij mindfulness voor leerlingen

Gerelateerde berichten