...

02 december 2021

 

6 natuurlijke ibuprofen-alternatieven ondersteund door klinisch onderzoek

Nu het publiek zich steeds meer bewust wordt van de dodelijke bijwerkingen die gepaard gaan met het regelmatige gebruik van synthetische pijnstillers zoals ibuprofen, is de behoefte aan natuurlijke, op bewijzen gebaseerde alternatieven nog nooit zo groot geweest.

Mensen denken over het algemeen dat vrij verkrijgbare medicijnen veiliger zijn dan door artsen voorgeschreven medicijnen, maar dat geldt helaas niet voor medicijnen zoals ibuprofen, die jaarlijks met miljarden doses worden geconsumeerd en verantwoordelijk zijn voor duizenden sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten. elk jaar.

 

Wist je dat Mercks kaskraker Vioxx tussen 1999 en 2003 meer dan 27.000 doden en hartaanvallen veroorzaakte? In feite was het de FDA’s eigen onderzoeker op het gebied van geneesmiddelenveiligheid, David Graham, die het bureau in  2004 op een hoorzitting in het Congres fluitte en schatte dat meer dan 60.000 Amerikanen stierven als gevolg van het gebruik ervan, en de passiviteit van de FDA rond hun bron bekende bijwerkingen.

Wat heeft dit met ibuprofen te maken? Onderzoekers weten al minstens zes jaar dat ibuprofen minstens  zo gevaarlijk is als Vioxx . Maar miljoenen blijven dit medicijn dagelijks gebruiken zonder voldoende waarschuwing te ontvangen, terwijl de statistieken over hartaandoeningen en hartsterfte onverminderd blijven toenemen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer achtergrondinformatie over de ernstige en nog steeds ondergemelde gevaren van ibuprofen:

U kunt ook  onze ibuprofen-database bekijken  die momenteel het door vakgenoten beoordeelde onderzoek verzamelt naar het verband tussen het gebruik van ibuprofen en  meer dan 30 verschillende aandoeningen.

via Angel-Wings

Gezien de ware nachtmerrie van nadelige effecten die samenhangen met het gebruik van ibuprofen – de ‘pijnstiller’ die ‘zo effectief’ is dat het de pijn permanent geneest door de patiënt te doden – past het zowel de medische beroepsgroep als de gezondheidsgebruiker om veiliger alternatieven te vinden, zelfs als dat betekent teruggaan naar de beproefde, multicultureel gevalideerde traditie van kruidengeneeskunde.

Lees ook:   Mysterieuze longziekte lijkt nieuw virus

Hier zijn 5 klinisch gevalideerde, natuurlijke alternatieven die het overwegen waard zijn:

  1. Arnica : een  onderzoek uit 2007  wees uit dat arnica, topisch aangebracht, even effectief was als ibuprofen voor het verlichten van symptomen die verband houden met artrose van de pols, en met minder bijwerkingen.

  2. Gember : een onderzoek uit  2009 wees uit dat gember effectief was als ibuprofen voor pijnsymptomen die verband houden met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).

  3. Kurkuma : een  onderzoek uit 2014 wees uit  dat kurkuma-extracten even effectief waren als ibuprofen voor het verlichten van symptomen van artrose bij de knie.

  4. Thyme : Uit een  onderzoek uit 2004  bleek dat een extract van tijm even effectief was als ibuprofen bij het verminderen van pijn en spasmen die gepaard gaan met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).

  5. Omega-3-vetzuren : een  onderzoek uit 2006 wees uit  dat omega-3-vetzuursuppletie met visolie neurochirurgiepatiënten hielp om hun behoefte aan medicatie te verminderen, en ervoer resultaten die consistent waren met eerder onderzoek dat duidde op palliatieve effecten die minstens zo effectief waren als ibuprofen.

  6. Kaneel : een  studie uit 2015 wees uit  dat kaneel net zo effectief was als ibuprofen voor pijn die gepaard gaat met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).

Gebruik voor gerelateerd onderzoek de GreenMedInfo-databases over  natuurlijke ontstekingsremmers  en  analgetica . Bedenk ook dat ibuprofen niet de enige NSAID is met slopende en zelfs dodelijke bijwerkingen. Lees meer over de gevaren van deze chemische klasse,  inclusief aspirine , in onze  NSAID-database .

Bron

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten