16 januari 2021

 

Schoenen aan of uit in huis?

In veel culturen is het de gewoonte om je schoenen uit te doen voor je binnen gaat in een huis.
Niet in onze cultuur! Volgens een nieuwe studie, echter, maken wij een grote fout.

Onderzoekers aan de Universiteit van Houston hebben ontdekt dat 40% van de gedragen schoenen Clostridium difficile, of C.diff bacterie bevatten. C.diff is uitermate resistent tegen antibiotica en kan leiden tot een langdurige ziekte met een lange herstelperiode. Het kan overleven in de toiletten, op werkbladen en tafels en de vloer.

Bovendien, schoenen zijn natuurlijk vies alleen al vanwege wat er op de grond ligt. Vogel kak, hond kak, gom, automotive vloeistoffen, afval en puin – de lijst gaat maar door. Schadelijke bacteriën uit deze dingen kunnen op je schoenen blijven zitten voor dagen, soms zelfs weken. Schoenen hebben bv voor E. coli en Klebsiella pneumoniae positief getest.

Als je, je schoenen uit voordat je huis binnengaat, zal ervoor zorgen dat je dus echt een schoner huis hebt en u en uw gezin zal aanzienlijk minder kans hebben om ziek te worden van wat het ook is dat je meegenomen hebt onder je schoeisel. Het hebben van een schoenen rek of een doos waar je de schoenen in kunt bewaren bij uw voor en achterdeur, zal jou waarschijnlijk besparen dat je bv -ernstig- ziek wordt en het scheelt met nog vaker schoonmaken van de woning.

Lees ook:   18 Dingen die je absoluut moet weten over kanker en vitamine D.

Gerelateerde berichten