web analytics
11:11 Dubbele getallen

Een vrouw verloor haar armen en benen na het eten van vis die besmet was met een vleesetende bacterie

Geïnfecteerd raken met zogenaamde vleesetende bacteriën is een van de moderne medische fobieën van veel mensen, maar weinig mensen weten dat het soms voldoende is om gewoon gewone vis van de markt te eten.

En om dit te doen, hoef je niet eens naar landen te reizen waar de sanitaire en hygiënische normen slecht zijn, maar gewoon in de staat Californië wonen. De 40-jarige Laura Barajas , een mooie en succesvolle Amerikaanse vrouw uit San Jose, ging in augustus 2023 naar de lokale markt en kocht daar verse tilapiavis.

Tilapia is een groot visgeslacht met veel soorten; ze leven voornamelijk in warme landen, maar ze zijn vrij pretentieloos, ze eten bijna alles en daarom hebben ze de afgelopen decennia de Verenigde Staten bereikt. Ze worden als zeer gezond beschouwd en zijn een caloriearm product.

Laura kookte de vis (op welke manier wordt niet gespecificeerd) en at hem op. En een week later werd ze ziek. Toen ze naar het ziekenhuis werd gebracht, werd bij haar de Vibrio Vulnificus-bacterie vastgesteld, een van de gevaarlijkste vleesetende bacteriën die een mens in slechts een paar dagen kan doden.

In de Verenigde Staten werd besmetting met Vibrio Vulnificus via voedsel pas in 1976 ontdekt, en meestal raakten mensen besmet door het eten van rauwe oesters of mosselen. Door de opwarming van de aarde of om andere redenen *minder schone mensen?) is het aantal Vibrio Vulnificus-infecties via voedsel sindsdien echter verachtvoudigd. Ondanks medische hulp begonnen Laura’s tenen en handen zwart te worden door sepsis, en daarna werden haar voeten helemaal zwart. Toen werd haar onderlip zwart en begonnen haar nieren te falen.

Lees ook:   'Endgame of the New World Order'

Laura moest vorige week alle vier haar ledematen laten verwijderen. Ze heeft het overleefd, maar ligt nu aan de beademing. “Het was heel moeilijk voor ons allemaal. Het is verschrikkelijk. Het had ons allemaal kunnen overkomen”, zegt Anna Messina, Laura’s vriendin.  Laura heeft een partner, Jose Valces, met wie ze 6 jaar geleden een zoon heeft gekregen. Gelukkig at geen van hen de tilapia die Laura had gekocht. Nu worden in de Verenigde Staten elk jaar ongeveer 150-200 gevallen van infectie met de Vibrio Vulnificus-bacterie geregistreerd, waarvan elke vijfde persoon sterft.

Bron

Mensen moeten echt veiliger omgaan met voedsel! Alles goed en hygiënisch houden en een regering behoort daarop toe te zien.
Een ziekenhuisbacterie wordt ook veroorzaakt omdat ze niet goed schoonmaken, dat is wat ik ooit heb onderzocht en dat staat in een artikel op deze website ergens…
Onvoorstelbaar dus.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button