web analytics
...

Haagse ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid nu zelf in de bijstand

Haagse ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid nu zelf in de bijstand
Iedereen kan werkloos worden en vervolgens in de bijstand terechtgekomen. Dat blijkt wel uit het verhaal van de voormalige Haagse ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid die nu zelf in de bijstand zit.
Rabin Baldewsingh met bordjeDe 46-jarige Jane Kuldipsingh werd in 2013 voor een jaar aangesteld door toenmalig wethouder Henk Kool van Werkgelegenheid. In een jaar lukte het haar, in samenwerking met het Werkgeversservicepunt, om duizend jongeren uit de bijstand naar een baan te helpen. Toch kreeg het project geen vervolg. “Wethouder Rabin Baldewsingh (kleine foto) ging het anders doen”, zegt Kuldipsingh. “Toch zie ik veel van mijn ideeën nu tot uitvoering komen. Dat is goed voor de jongeren en de aanpak jeugdwerkloosheid in Den Haag maar er is nog zoveel meer te doen. Er wordt te weinig energie en geld gestoken in bijvoorbeeld hoogopgeleide jongeren.”
Na ruim twee jaar solliciteren, netwerken en vrijwilligerswerk is Jane nu zelf genoodzaakt een bijstandsuitkering aan te vragen bij het Werkgeversservicepunt. “Ik heb er echt alles aan gedaan om een baan te vinden, maar overal waar ik solliciteerde paste ik niet in het profiel of was ik overgekwalificeerd.” Kuldipsingh ziet de ironie er wel van in. “Het kan echt iedereen overkomen maar het blijft kapitaalvernietiging.”
Karma dan maar?
Hoe uit de hoogte zou zij gedaan hebben tegen de jongeren…nu leert ze nederigheid?
Of niet… of was zij een lief vriendelijk mens die het beste voor had met anderen?
Dan is dit wel sneu natuurlijk.
Maar goed men moet altijd beseffen:
Heden ik, morgen gij…
Lees ook:   Mannen worden vrouwelijker dankzij drinkwater...

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!