...

17 september 2021

 

Bizar heftige griep momenteel

Ik vind dit niet normaal.

Heb het nu 8 dagen en vind het wel méér dan genoeg, en opknappen nou ehm?????
Errug traag! Het schiet niet op.
Mijn zoon heeft dit ook, de griep, hoest etc. alleen zonder koorts, ook apart. We hebben vaak op hetzelfde moment een kriebelhoest momentje… ook vrij apart!?
Zelf kreeg ik ook plots ontstoken ogen… heel vaag!
En er zijn meer mensen die bij deze griep ontstoken ogen krijgen, schijnt ineens best normaal te zijn ineens, dat je dat kunt krijgen bij griep… ik heb er nog nooit van gehoord!
Sommigen hebben keelpijn, of af en toe en ineens krijgen ze dan een enorm verstopte neus…
Die blijft nogal een tijdje, normaal zakt de verstopte neus wat af en krijg je last van je longen bronchitis enzo maar deze griep geeft ze tegelijk!
Best wel scary!
De kriebelhoest vereist wel een medicijntje broomhexine… helaas, maar het is niet anders.
Anders slaap je niet meer voorlopig en word je om het uur wakker…

Ik belde gisteren de huisarts en kreeg de assistente wat later aan de lijn,…Je moet dan nog even wachten, er zijn nog 2 wachtenden voor u…
nou daar zat ik… telefoon strak in de hand….ogen dicht…Mevrouw bent u daar…hallo hallooow?
In huis werd ik ook al aangeroepen vanuit dromenland… ik was dus gewoon in slaap gevallen..tijdens het wachten, zo moe!
Drie minuten telefoonhangen kun je nagaan en weg ben je… zomaar!?
Niks voor mij dit… dit is extreem. Nah was later wel hilarisch…
Ik had 1 dag oorontsteking?
Ook nog eens…
Heb erg hoge koorts gehad, rond de 40…
Is nu normaal.
Het lijkt of je 50 kilo mee moet slepen de hele dag.
Je eigen sauna werkt dus prima mee… pfieuwwwwwwwwwwww!
Oftewel je zweet lekker een eind weg.
Ik snuit per dag 1 pleerol leeg aan snotterinoos…
Dat is veel! Abnormaal gewoon.
Ben er klaar mee.
Af en toe denk je echt dat je laatste uur geslagen heeft, zo erg. Pijn in je knar van het hoesten continu..dus haal die broomhexine nu maar…

Nou hier nog wat tips aangaande voor de mensen die het al hebben of nog gaan krijgen..sterkte echt!
Twee weken minstens zegt men…
Oeffffffffffffffffff… 🙁

———————————————————————-

Beste 25 natuurlijke remedies tegen vastzittend slijm

Slijm is iets wat iedereen heeft en sommige mensen zouden willen dat ze een stuk minder van dat vieze, kleverige spul zouden hebben. Natuurlijk, het is best vies zijn om klodders snot in een zakdoekje te snuiten als je een verkoudheid of een sinus infectie hebt, maar slijm heeft eigenlijk een heel belangrijk doel.

Slijm is ongelooflijk belangrijk voor ons lichaam; het is de olie in de motor. Zonder slijm, loopt die motor vast.

Slijm kan een gevolg zijn van een allergie of een zere keel, maar er zijn tal van redenen dat je keelslijm kunt krijgen en vaak onthult het dat er wat gaande is in je lichaam. Zelfs als je gezond bent, produceert je lichaam voortdurend slijm – in feite tot wel 1,5 liter per dag.

Meestal druipt dit slijm langs de achterkant van je keel zonder dat je dit merkt. Maar als je ziek bent, kan dat slijm je keel verstoppen.

Je lichaam hoeft niet noodzakelijkerwijs meer slijm te produceren als je ziek bent, maar de consistentie van het slijm zal wel wijzigen, zodat je het begint op te merken. Er zijn vele factoren die de consistentie van slijm kunnen veranderen, zoals bijvoorbeeld allergieën of, zoals bij sommige mensen, de consumptie van melk.

In dit artikel zullen we een aantal van de vele oorzaken van slijm in de keel uitleggen, zodat je na het lezen zelf kunt bepalen wat er gebeurt in je lichaam.

Hoeveel slijm is normaal en hoeveel is te veel? Wat kan de kleur je vertellen over je gezondheid? Kun je je gemakkelijk ontdoen van het slijm? Of hoe kun je het op zijn minst verminderen en hoe moet je dat dan doen? Zijn er natuurlijke oplossingen? Verderop vind je alle antwoorden.

De functie van slijm
Waarom maak ik zoveel slijm aan?
Waarom veranderd mijn slijm van kleur?
Oorzaken van slijm in de keel
Symptomen die kunnen optreden bij keelslijm
Voedingsmiddelen die keelslijm verlichten of juist veroorzaken
Voedingsmiddelen die overmatige slijmproductie veroorzaken:
Voedingsmiddelen die het slijm juist verlichten:
Elke ochtend slijm in je keel
Slijm in je keel na het eten
Wanneer kan het slijm in de keel een ernstig probleem worden?
Veranderingen in je levensstijl om het slijm in de keel te verzachten
Huismiddeltjes om vastzittend slijm te kalmeren
Tot slot
De functie van slijm

Het weefsel wat slijm produceert bekleedt je mond, neus, sinussen, keel, longen en maag-darmkanaal. Slijm fungeert als een beschermend laagje over deze oppervlakken, waardoor het onderliggende weefsel niet uitdroogt. Je moet deze oppervlakken vochtig houden want anders zullen ze uitdrogen en barsten en ben je niet langer goed beschermd.

Slijm fungeert namelijk ook als een soort afdeklaagje, het sluit je af tegen ongewenste indringers zoals bacteriën en stof voordat ze de kans krijgen om je lichaam kunnen binnenkomen – in het bijzonder geldt dit voor de gevoelige luchtwegen. Je wilt die omgeving steriel en vrij van smurrie houden. Slijm is een beetje plakkerig en dik. Het heeft viscositeit waardoor het dingen kan vangen.

Maar slijm is meer dan alleen een plakkerige goedje. Het bevat ook antistoffen, die het lichaam helpen om indringers zoals bacteriën en virussen te herkennen, enzymen die de indringers doden, eiwitten die het slijm kleverig en vezelig maken zodat het vuil kan vasthouden.

Waarom maak ik zoveel slijm aan?
Zelfs als je gezond bent, is je lichaam een machine die steeds maar slijm aanmaakt. Je maakt elke dag ongeveer 1 tot 1,5 liter van dit spul aan. Het grootste deel van dat slijm druipt door je keel en verdwijnt in je maag. Dit merk je vaak niet eens. Denk maar eens aan al die keren dat je slikt: Inderdaad, op die momenten verwerk je speeksel en slijm.

Er zijn momenten waarop je merkt dat je slijm hebt – meestal niet omdat je er opeens meer van aanmaakt, maar omdat de consistentie is veranderd.

Het slijm verandert in samenstelling. Het wordt dikker. En als het dikker is, voel je het slijm opeens wel en wil je dat het weggaat. Sommige mensen hebben van nature dikker, taaier slijm dan anderen.

Er is over het algemeen een zware verkoudheid, allergie, of iets anders dat irriteert, voor nodig om de slijmproductie van je lichaam in de hoogste versnelling te krijgen.

Tijdens een allergische reactie, zoals op pollen of ambrosia, produceren de cellen in je lichaam een stof genaamd histamine wat voor niezen, jeuk en een verstopte neus zal zorgen. Het weefsel van de slijmvliezen begint dan vloeistof te lekken en je neus begint te lopen.

Het drinken van melk kan bij sommige mensen ook meer slijm produceren. Dit is te wijten aan smaak-rhinitis, een reflex reactie die wordt veroorzaakt door de consumptie van bepaalde stoffen. Smaak-rhinitis is ook de reden waarom je neus gaat lopen wanneer je bijvoorbeeld hete pepers eet.

Melkeiwitten veroorzaken bij sommige mensen dezelfde soort reactie. Maar hoewel je misschien het gevoel hebt dat je meer slijm aanmaakt, zul je een verkoudheid niet verergeren door het drinken van een glas melk.

Waarom veranderd mijn slijm van kleur?
Als je ooit naar de inhoud van je zakdoek hebt gekeken, nadat je je neus hebt gesnoten, heb je misschien wel gemerkt dat je slijm niet altijd even helder is. Het kan geel, groen of zelfs een roodachtige of bruine tint hebben. Wat betekenen deze kleuren?

Je zou weleens gehoord kunnen hebben dat geel of groen slijm een duidelijk teken is dat je een infectie hebt, maar ondanks deze veelvoorkomende misvatting is de gele of de groene tint niet te wijten aan bacteriën: Als je verkouden bent, stuurt je immuunsysteem witte bloedcellen, die ook wel neutrofielen worden genoemd, naar het getroffen gebied. Deze cellen bevatten een groenachtig gekleurd enzym en als deze in grote aantallen aanwezig zijn, kunnen ze het slijm dezelfde kleur geven.

Maar je kunt toch helder slijm hebben terwijl je een vreselijke oor- en sinus-infectie hebt. Als je wel een infectie hebt, zul je waarschijnlijk ook andere symptomen, zoals congestie, koorts en druk in je gezicht, vooral op de sinussen, ervaren.

Meerkleurig slijm heeft ook betrekking op de concentratie van het slijm. Dik, kleverig slijm is vaak groenachtig.

Slijm kan ook tinten van rood of bruinig bloed bevatten, vooral als je neus uitgedroogd of geïrriteerd is van teveel wrijven, snuiten of pulken. Het meeste bloed is afkomstig uit het gebied pal in het neusgat, waar de meeste van de bloedvaten in de neus zijn gelegen. Een kleine hoeveelheid bloed in je slijm is niet erg, maar als je grote hoeveelheden bloed ziet, moet je echt je huisarts bellen.

Oorzaken van slijm in de keel
Als je je afvraagt wat de oorzaak van slijm in je keel is, zijn hier 19 mogelijke redenen:

Post-nasaal druipen: Dit is wanneer het slijm van de achterkant van de neus door de keel loopt. Als dit na een maaltijd optreedt, kan het een gevolg zijn van een allergie, sinusitis of kan het vasomotorische rhinitis zijn.
Verkoudheid of griep: Slijm wordt dik als er een infectie in het lichaam is, zoals een verkoudheid of een griep. Verandering in de kleur van het slijm kan ook een verkoudheid of griep signaleren.
Zwangerschap: Congestie, hoesten en niezen, samen met andere symptomen zoals ochtendmisselijkheid, komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Het oestrogeen is de schuld van het slijm in de keel tijdens de zwangerschap.
Seizoensgebonden allergieën: Als je ergens allergisch voor bent, kunnen je slijmniveaus veranderen, maar het gebruik van antihistaminica of de verwijdering van het allergeen, zal dit weer laten verdwijnen.
Acute bronchitis: Dit type bronchitis veroorzaakt een ontsteking van de luchtwegen en wordt gewoonlijk veroorzaakt door een virale infectie of soms een bacteriële infectie. Acute bronchitis kan besmettelijk zijn.
Kroep: Dit ontstaat wanneer het strottenhoofd en de luchtpijp als gevolg van een virus veel wijder zijn geworden.
Epiglottitis: Dit is een zeldzame, levensbedreigende aandoening die wordt veroorzaakt door een virale infectie.
Laryngitis: Ontsteking van het strottenhoofd veroorzaakt door een virus.
Faryngitis: Keelontsteking veroorzaakt door een bacteriële infectie.
Longontsteking: Longontsteking veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie.
Sinusitis: Ontsteking van de sinussen door ofwel een virale, bacteriële infectie of door een schimmelinfectie.
Tonsillitis: Ontsteking van de amandelen veroorzaakt door een infectie.
Tuberculose: Een ernstige infectie van de longen en andere organen.
Andere oorzaken kunnen ook nog keelontsteking, klierkoorts, roken, luchtvervuiling, inhaleren van chemische middelen of angst zijn.

Symptomen die kunnen optreden bij keelslijm
Je kunt ook nog last krijgen van andere bijkomende symptomen, afhankelijk van de oorzaak van het slijm in de keel. Vaak is het slijm in de keel een gevolg van een bacteriële-, virale- of een schimmelinfectie. De symptomen kunnen onder meer koorts, koude rillingen, congestie, hoesten, een loopneus, jeukende ogen, hoofdpijn en ademhalingsproblemen zijn.

Symptomen van enkel keelslijm zijn (natuurlijk) slijm, keel congestie, kortademigheid, hoesten en het ophoesten van slijm.

Voedingsmiddelen die keelslijm verlichten of juist veroorzaken
Voeding kan een grote rol spelen bij keelslijm. Sommige voedingsmiddelen kunnen daadwerkelijk bijdragen aan de ontwikkeling van keelslijm en andere voedingsmiddelen kunnen het juist helpen verlichten. Hoewel ieder mens anders is en eigen unieke triggers kan hebben, zijn hier enkele van de voedingsmiddelen die je moet vermijden als je overmatig slijm in de keel hebt, en voedsel dat je juist moet eten omdat ze het slijm kunnen helpen verminderen.

Voedingsmiddelen die overmatige slijmproductie veroorzaken:
Zuivelproducten zoals melk, ijs, yoghurt en kaas
Vet rood vlees en bewerkt vlees
Producten die gluten bevatten – vooral bij mensen met een glutenallergie
Alcohol
Cafeïne – in het bijzonder de variëteit die wordt gevonden in frisdrank zoals Redbull
Groenten en fruit, zoals bananen, kool en aardappelen
Voedingsmiddelen die het slijm juist verlichten:
Fruit en groenten zoals knoflook, selderij, ui, peterselie, pompoen, bessen, sinaasappels, sla, broccoli, spruitjes en paprika
Kippensoep
Vette vis zoals tonijn, zalm, forel en haring
Olijfolie
Elke ochtend slijm in je keel
Als je elke dag wakker wordt met slijm in je keel, waarvan je het gevoel hebt dat het eruit moet, zijn hier een paar verschillende redenen voor.

Om te beginnen kan slijm in de keel in de ochtend een resultaat zijn van een infectie of een allergie, astma, een chronische obstructieve pulmonaire ziekte of het kan een teken zijn van congestief hartfalen.

Congestief hartfalen kan, in het bijzonder tot dagelijks slijm in de keel leiden en dan vooral in de ochtend omdat het hart moeite heeft om grote hoeveelheden bloed door het lichaam te pompen, waardoor er vochtophoping ontstaat. Deze vloeistof hoopt zich vooral op in de longen, in het bijzonder wanneer een persoon gedurende de nacht plat ligt. Het resultaat is een natte hoest in de ochtend en/of gedurende de nacht.

Slijm in je keel na het eten
Er zijn vele redenen, met inbegrip van voedselallergieën, post-nasaal druppelen, bijwerkingen van medicijnen, een chronische verkoudheid, reflux, zwaar roken en virale of bacteriële infecties, waarom een persoon na het eten slijm in de keel kan ervaren.

Om het slijm in de keel na een maaltijd te verminderen moet je je vochtinname verhogen, na de maaltijd stoom inhaleren, voedsel waar je allergisch voor bent vermijden, gorgelen met lauw water met zout, kruidenthee na de maaltijd drinken en stoppen met roken of als dat niet lukt flink minderen. Dit alles om ervoor te zorgen dat het slijm los komt te zitten.

Wanneer kan het slijm in de keel een ernstig probleem worden?
De kleur van je slijm in de keel is een sterke indicator van hoe ernstig je gezondheidsprobleem is. In het algemeen is dun en helder slijm het veiligste en kunnen andere kleuren een bepaalde infectie aangeven. Hier zijn enkele richtlijnen om te weten wanneer het slijm in de keel een ernstig probleem is.

Lees ook:   Echte boter of margarine?

Dun en helder: teken van een kou of allergieën, het kan ook een teken van bijwerkingen van medicatie zijn of een reactie op bepaald voedsel.
Dik en gekleurd: als slijm dik is, kan dit een teken van droogheid zijn, dat kan worden veroorzaakt door een infectie in het systeem. Wanneer slijm groen, geel of bruin wordt, kan het een bacteriële infectie zijn.
Rochelend geluid in de borst: als slijm naar beneden in je borst druipt, kan het moeilijk zijn om te slikken en kan het een “rochelend” geluid geven, wat kan wijzen op een longontsteking.
Brandend gevoel: als slijm brandt, kan dit een gevolg zijn van maagzuur of een zweer.
Aandacht hebben voor je slijm kan je helpen inzicht te krijgen over je algehele gezondheid en het kan je aanwijzingen geven over de oorzaak en hoe je het kunt behandelen.

Veranderingen in je levensstijl om het slijm in de keel te verzachten
Hier zijn een aantal veranderingen die je kunt maken in je levensstijl om het slijm in de keel te kalmeren:

Gebruik een pipet omdat dit je kan helpen bij het wegspoelen van het slijm. Een zoutoplossing of gedestilleerd water wordt meestal gebruikt om de nasale passages schoon te spoelen. Steek het pipet in één neusgat en kantel je hoofd boven de gootsteen om de oplossing die weer terugloopt op te kunnen vangen. In wezen zorg je er zo voor dat de irriterende stoffen worden verwijdert.
Breng warme kompressen aan op je gezicht om de pijn en de druk op de sinus te verminderen.
Slaap met je hoofd iets omhoog totdat het slijm is opgelost om te voorkomen dat het zich ophoopt.
Gebruik een luchtbevochtiger in huis om uitdroging te voorkomen.
Kook water en ga hier met je hoofd boven hangen. Bedek je hoofd met een handdoek om de stoom te kunnen inhaleren.
Vermijd irriterende stoffen – stop met roken en probeer ook om rook te vermijden, zorg ervoor dat je woning en je werkplek schoon zijn en draag, als dat nodig is, een masker tijdens het schoonmaken.
Bescherm je sinussen tegen temperatuurveranderingen door je gezicht, als het bijvoorbeeld koud is, te bedekken.
Snuit je neus voorzichtig uit – doe slechts een neusgat per keer, zet niet teveel druk en gebruik alleen schone materialen.
Gebruik medicatie die je zonder recept in de winkel kunt kopen zoals antihistaminica, medicinale neussprays en neussprays met een zoutoplossing.
Drink veel water, in het bijzonder lauwwarm water en thee.
Probeer een ‘hot toddy’: mix warm water met wat whisky, verse citroen en honing. Onderzoek suggereert dat deze drank je een opgelucht gevoel kan geven.
Drink kruidenthee, niet alleen helpt dit om het slijm af te breken, maar je kunt ook de stoom inademen.
Deze veranderingen in je levensstijl kunnen je helpen om het slijm dat je hebt, af te breken en af te voeren. Het zal je vrijwel direct een beter gevoel te geven.

Huismiddeltjes om vastzittend slijm te kalmeren
Natuurlijk kun je direct naar de apotheek rennen om medicatie te halen, maar hoe langer je dit kunt vermijden, hoe beter. Hierbij deel ik maar liefst 25 natuurlijke oplossingen, allemaal gericht op het verlichten van het vastzittende slijm.

Vastzittend slijm 1: Gember en honing
Gember heeft heel veel geneeskrachtige eigenschappen en kan verschillende ziekten behandelen. De stoffen in gember kunnen de symptomen van verkoudheid en van hoesten verminderen en de luchtwegen verzachten.

Neem 100 gram verse gemberwortel en verwijder de buitenste schil. Plet het stukje fijn. Voeg geen water toe. Neem nu 2 eetlepels ruwe honing en doe dat voor 15 seconden in de magnetron. Voeg nu een theelepel geraspte gember aan de verwarmde honing toe. Eet dan twee eetlepels van dit brouwsel. Neem het twee keer per dag gedurende drie dagen in.

Als alternatief voeg je een eetlepel honing toe aan een glas lauw water. Drink dit meerdere keren per dag. De geneeskrachtige eigenschappen van de honing zullen ervoor zorgen dat je je snel beter voelt.

Vastzittend slijm 2: Peper
Maal een halve theelepel witte peper en voeg hieraan 1 eetlepel honing toe. Doe dit mengsel gedurende 10-15 seconden in de magnetron. Kauw er dan op. Je zult een onmiddellijke verlichting voelen. Dit mengsel moet je, om het slijm volledig op te laten lossen, driemaal per dag gedurende minstens een week innemen.

Als alternatief kun je een citroen door de helft snijden. Verwijder de pitjes. Strooi een snufje zout en wat zwarte peper over de halve citroen. Consumeer het sap direct om het slijm op te laten lossen.

Vastzittend slijm 3: Kikkererwtenpoeder
Doe een eetlepel olie in een pan en bak twee eetlepels kikkererwtenpoeder totdat deze lichtbruin is. Voeg er een theelepel honing en wat amandelpoeder aan toe en meng dit met 2 kopjes water. Roer het goed door en haal de pan van het vuur. Drink dit mengsel twee keer per dag gedurende 4-5 dagen.

Vastzittend slijm 4: Ui en citroen
Schil de ui en haal deze door een sapcentrifuge. Knijp vervolgens het sap van een citroen uit en meng dat met het uiensap. Giet dit mengsel, samen met een kopje kokend water, in een pan en laat het 2-3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg, nadat het mengsel is afgekoeld, een theelepel honing toe. Drink driemaal daags een kopje van dit mengsel totdat je je beter voelt.

Als alternatief snipper je een ui en voeg je ook nog twee grote lepels suiker toe. Na een half uur zal dit mengsel zich omzetten in vloeistof. Consumeer om de paar uur een grote lepel.

Vastzittend slijm 5: Druivensap
Druiven zijn van nature slijmoplossend en kunnen dus helpen om je longen te verzachten en het slijm op te lossen. Neem 2 eetlepels druivensap en voeg daar 2 eetlepels honing aan toe. Drink dit brouwsel driemaal per dag gedurende een week.

Vastzittend slijm 6: Citroenthee
Het citroenzuur in citroen en de antiseptische eigenschappen van honing helpen om het slijm los te maken en de keel te verzachten. Tijdens het zetten van een potje zwarte thee, voeg je een paar lepels vers citroensap en honing toe.

Vastzittend slijm 7: Gorgelen
Voeg aan een glas warm water een eetlepel zout toe. Kantel je hoofd lichtjes naar achteren en gorgel met dit zoute water. Slik het niet door. Na een paar minuten gorgelen, zul je je beter voelen. Als alternatief voeg je een snufje zout en een eetlepel kurkuma toe aan een glas warm water en gorgel je 3-4 keer per dag.

Vastzittend slijm 8: Wortelen
Wortelen zijn een enorme bron van vitamine C en verbeteren je immuunsysteem vanwege zijn antioxiderende eigenschappen. Bovendien zit het vol met verschillende vitaminen en voedingsstoffen die symptomen van hoest en slijm kunnen verminderen. Neem het sap van 3-4 verse wortelen. Voeg hieraan een beetje water en 2-3 theelepels honing toe. Meng het goed door elkaar en drink het 2-3 keer per dag om het slijm op te lossen.

Vastzittend slijm 9: Knoflook en limoen
De anti-inflammatoire eigenschappen van knoflook en het citroenzuur in de limoen lossen het slijm op. Kook een kopje water. Haal het van het vuur af en knijp 3 limoenen in het water uit. Voeg nu 2 geplette teentjes knoflook, een halve theelepel zwarte peper en een snufje zout toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en geniet van dit drankje. Deze remedie zal een onmiddellijke verlichting van het slijm geven.

Vastzittend slijm 10: Kippensoep
Hete kippensoep helpt bij de behandeling van slijm en hydrateert je luchtwegen. De warme soep kan de consistentie van de slijm veranderen en het slijm afbreken. Drink het minstens 2-3 keer per dag om je keel te schrapen. Je kunt ook wat gember en knoflook toevoegen om de soep nog smakelijker te maken.

Vastzittend slijm 11: Sjalotten
De zwavel in sjalotten vermindert duidelijk de infectie van de luchtwegen en vermindert de irritatie van de slijmvliezen. Schil 6-8 sjalotten en eet ze met wat suiker.

Let op: Als je een brandend gevoel in de luchtwegen krijgt, betekent dit dat de remedie werkt.

Vastzittend slijm 12: Cayennepeper
De stimulerende eigenschappen van cayennepeper verminderen slijm en verlichten een geïrriteerde keel. Meng een kwart theelepel geraspte verse gember met wat cayennepeper. Voeg hier nu 1 eetlepel honing, appelazijn en twee eetlepels water aan toe. Consumeer dit 3-4 keer per dag. Cayennepeper kan ook in gerechten worden gebruikt.

Vastzittend slijm 13: Kurkuma
Kurkuma is een van de meest effectieve antibiotica voor het genezen van slijm. Het werkt als een antioxidant en bevat curcumine, dat wordt gebruikt om diverse interne en externe problemen van het lichaam te behandelen.

Voeg aan een glas warme melk een halve theelepel zwarte peper en kurkumapoeder toe. Meng er ook nog een theelepel honing doorheen. Drink het elke dag om je te ontdoen van het slijm.

Je kunt ook 2 eetlepels kurkumapoeder met wat appelazijn mengen. Meng het goed door elkaar en consumeer het meteen.

Vastzittend slijm 14: Anijszaad
Kook 1½ kopje water en voeg hieraan gemalen anijszaad toe. Laat het dan gedurende 30 minuten op een laag pitje doorkoken. Zeef het en laat de resterende vloeistof verdampen totdat je nog 1 kopje overhoudt. Meng hier 2 kopjes honing doorheen en laat het afkoelen. Je kunt het in de koelkast bewaren en voor 2-3 maanden gebruiken.

Vastzittend slijm 15: Schors van wilde kers
Wilde kers bevat een slijmoplossend middel, dat het slijm uit de borst, keel en longen verwijdert. Bereid thee van de geurige schors of van het schorspoeder. Als alternatief kun je twee theelepels wilde kers siroop innemen, dat gemakkelijk verkrijgbaar is in de supermarkt.

Let op:

Vrouwen die in verwachting zijn en borstvoeding geven, moeten dit niet gebruiken.
De pitten en de bladeren van wilde kers bevatten giftig blauwzuur, dus deze mogen niet worden geconsumeerd.
Gebruik het niet voor een lange tijd.
Vastzittend slijm 16: Narduswortel
Narduswortel heeft antiseptische, en zuiverende eigenschappen die effectief slijm kunnen behandelen. Bereid een kruidenthee van de wortel en drink het 2-3 keer per dag.

Als alternatief kun je ook gorgelen met het mengsel, dat overblijft.

Let op: Vrouwen kunnen beter het gebruik ervan vermijden.

Vastzittend slijm 17: Laurierblad
Neem een handjevol verse laurierblaadjes en doe deze, samen met een kopje kokend water, in een kom. Laat het een paar minuten trekken en zeef het mengsel daarna. Consumeer het direct om voor verlichting te zorgen.

Vastzittend slijm 18: Bladeren van de stinkende ballote
vastzittend slijm

Kook een ½ halve liter water in een pan en haal de pan daarna van het vuur. Voeg nu 50 gram gedroogde stinkende ballote bladeren toe en doe de deksel op de pan. Laat het 10 minuten trekken en voeg dan 500 gram honing toe aan het mengsel. Het kan gedurende 2 tot 3 maanden in de koelkast bewaard worden.

Vastzittend slijm 19: Hondsgras
Hondsgras is zeer hoog in plantenslijm en bevat ijzer, magnesium, vezels, calcium, selenium, eiwitten en vitaminen A en B, is antibacterieel, verzacht keelpijn en helpt het slijm gladder te maken, zodat het gemakkelijker verdreven kan worden.

Kook 2 eetlepels gedroogd hondsgras met twee kopjes water en laat het gedurende 5 minuten trekken. Zeef deze oplossing en drink het 2-3 keer per dag.

Vastzittend slijm 20: Oregano-olie
De antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen van oregano-olie kunnen verschillende infecties van de luchtwegen behandelen. Omdat het van nature slijmoplossend is, is het effectief duidelijk: het verminderen van slijm. Doe een paar druppels oregano-olie door je eten of consumeer het direct. Bovendien kun je ook oregano capsules innemen als voedingssupplement. Deze kun je onder andere bij reformwinkels kopen.

Vastzittend slijm 21: Zoethoutwortel
Bereid een aftreksel door zoethoutwortel aan wat water toe te voegen. Zeef deze oplossing en drink het driemaal per dag. Het vermindert, heel effectief, het slijm uit je borst en vermindert ook je keelpijn.

Vastzittend slijm 22: Schorspoeder van de gladde iep
De oplosbare vezel in gladde iep vormt een gel-achtige substantie wanneer deze wordt opgelost in water en het vermindert de ontsteking. Kook twee kopjes water en voeg hieraan 2 eetlepels gladde iep schorspoeder toe. Drink dit twee keer per dag om het slijm te verminderen.

Bovendien kan ook driemaal per dag 5 ml. tinctuur hiervan worden gebruikt. Een kompres bereid met iep kan worden toegepast op de borst om de vorming van slijm te verminderen.

Vastzittend slijm 23: Eucalyptusolie
Het is een van de meest effectieve kruidenoliën die wordt gebruikt bij de behandeling van slijm. Meng het met wat kokosolie en masseer het over de borst. Een behandeling met deze olie zal zeker het slijm uit je lichaam verdrijven.

Maar let op:

Deze olie mag niet direct op de huid worden aangebracht.
Het mag niet worden ingeslikt.
Vastzittend slijm 24: Kruidenthee
Deze hete oplossing helpt om hardnekkig slijm de nek om te draaien. Er zijn vele soorten kruidenthee die voor dit doel kunnen worden gebruikt. Je kunt een kopje muntthee, lavendelthee, groene thee, Echinacea of kamillethee drinken. Om de smaak te verbeteren, voeg je een theelepel honing toe. Je kunt zelfs kruidenthee maken van een aantal andere kruiden zoals hysop of kalmoeswortel.

Vastzittend slijm 25: Munt- en eucalyptusbladeren
Kook een handjevol munt- en eucalyptusbladeren gedurende 10 minuten in een pan met water. Daarna, verwijder je deze van het vuur en zet je deze op tafel. Nu buig je met je gezicht over de pan en inhaleer je de waterdampen. Dit zal het slijm losmaken, je sinussen openen en het slijm verdrijven.

Als alternatief kun je, als je deze bladeren niet kunt vinden, kokend water in een kom gieten (Je kunt dit ook met kamille doen). Plaats een handdoek over je hoofd en inhaleer voor 5-10 minuten de stoom. Dit zal het slijm ook losmaken.

https://www.optimalegezondheid.com/natuurlijke-remedies-vastzittend-slijm/

 

Gerelateerde berichten


fethiye escort adana escort adana escort bayan adiyaman escort adiyaman escort bayan afyon escort afyon escort bayan ağrı escort ağrı escort bayan aksaray escort aksaray escort bayan amasya escort amasya escort bayan ankara escort ankara escort bayan antalya escort antalya escort bayan ardahan escort ardahan escort bayan bartın escort bartın escort bayan batman escort batman escort bayan bayburt escort bayburt escort bayan bilecik escort bilecik escort bayan bingöl escort bingöl escort bayan bitlis escort bitlis escort bayan burdur escort burdur escort bayan bursa escort bursa escort bayan çanakkale escort çanakkale escort bayan çankırı escort çankırı escort bayan çorum escort çorum escort bayan www.escortperl.com mersin escort akdeniz escort erdemli escort mersin forum escort silifke escort tarsus escort yenişehir escort aydın escort manisa escort muğla escort tekirdağ escort urfa escort yalova escort

adana escort adana escort bayan adiyaman escort adiyaman escort bayan afyon escort afyon escort bayan ağrı escort ağrı escort bayan aksaray escort aksaray escort bayan amasya escort amasya escort bayan ankara escort ankara escort bayan antalya escort antalya escort bayan ardahan escort ardahan escort bayan bartın escort bartın escort bayan batman escort batman escort bayan bayburt escort bayburt escort bayan bilecik escort bilecik escort bayan bingöl escort bingöl escort bayan bitlis escort bitlis escort bayan burdur escort burdur escort bayan bursa escort bursa escort bayan çanakkale escort çanakkale escort bayan çankırı escort çankırı escort bayan çorum escort çorum escort bayan www.dalilaescort.com