web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkWetenschap & Ontwikkeling

Amerikaanse leger werkt aan pil om veroudering tegen te gaan

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe ouder we worden. Kroonjaren als dertig, veertig en vijftig jaar herinneren ons steeds aan het feit dat er weer meer kwaaltjes bij zullen komen. Maar misschien komt daar binnenkort verandering in. Het Amerikaanse leger werkt namelijk aan een pil die veroudering tegen moet gaan. Nu klinkt dat misschien als toekomst muziek, maar volgens een marine commandant zijn de eerste hordes genomen en beginnen de klinische testen volgend jaar.

Het is natuurlijk een logisch onderwerp voor het leger om onderzoek naar te doen. Als je eenmaal goede soldaten hebt wil je hen zo lang mogelijk gezond en fit houden. De informatie over de pil is naar buiten gekomen in een interview door Breaking Defense met een woordvoerder van de U.S. Special Operations Command (SOCOM), de organisatie achter de Spec Ops eenheden. Er wordt al sinds 2018 aan het project gewerkt en heeft inmiddels 2.8 miljoen dollar gekost.

Wat doet een pil tegen veroudering?

De pil zou sommige effecten van veroudering en letsel kunnen remmen of zelfs verminderen. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke afname van conditie, spierkracht of het langzamer herstellen van ongelukken. Je hebt dus de meeste baat bij de pil als je al in goede gezondheid bent. Maar volgens de organisatie zou het uiteindelijk voor zowel militairen als burgers bruikbaar moeten zijn. Al duurt dat waarschijnlijk nog wel een paar jaar.

Hoe de pil om veroudering tegen te gaan precies werkt is niet bekend, maar volgens Breaking Defense zou het te maken hebben met een specifiek molecuul dat zou afnemen naarmate je ouder wordt: nicotinamide-adenine-dinucleotide. Een co-enzym waar momenteel veel onderzoek naar wordt gedaan en zelfs al supplementen van op de markt zijn. Al is het natuurlijk nog maar de vraag of die echt helpen. Bovendien is de vraagprijs nogal hoog. Onze hoop ligt wat dat betreft toch in handen van het Amerikaanse leger. Want als er iemand is die veel geld uittrekt voor dergelijke zaken. Dan zijn zij het wel.

Bron

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥